11.02.2015, 20:35
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 11.02.2015, 20:36 uživatelem Deus Ex. Edited 1 time in total.)
(11.02.2015, 19:37)May Napsal(a):(10.02.2015, 23:21)Deus Ex Napsal(a): Jednoduše - tyto akce bývají zbytečně provokativní a vzhledem k způsobům oblékání u některých účastníků i nechutné...Podstatně lepší, nyní už jen jedno kouzlo... "tyto akce považuji za zbytečně provokativní a vzhledem ke způsobům oblékaní u některých účastníků i pro řadu lidí nechutné..." a můžeš svůj názor prezentovat a hájit, aniž by si tě lidi měli tendenci škatulkovat podle projevu...
Dík za opravu, v tomhle případě jsem se nevyjádřil zrovna nejvhodněji.
(11.02.2015, 19:37)May Napsal(a): Problém je, že posouzení úrovně provokace a nechutnosti je subjektivní, máme svůj názor, je nějaký "názor většiny společnosti" (často zaměňován s názorem nejkřiklavější části společnosti).. svého času by bylo nepochybně za provokaci a nechutnost považováno, pokud by ženy v sukni na kolena požadovali volební právo... v každé době se názory střetávají a já osobně spadám do tábora, který by hlasoval pro adopce homosexuálů atd., někdo bude přesvědčený o opaku, oba se můžeme snažit pro svůj názor získat tím či oním způsobem další lidi...
Tak třeba nedávno jsem na netu našel jednu fotku z takového průchodu, na které byl muž v sadomaso kostýmu, který za sebou tahal kočár s ženou a dítětem, což mi bohatě stačilo k tomu, abych si o takových účastnících pochodu pomyslel své. Na té fotce mi ani nevadilo to, že to dítě zatahuje do hájení práv homosexuálům, jako spíš to, že to dělal fetišovským způsobem. Prostě... dítě + fetiš? To asi nebude moc dobrý rodič...
(11.02.2015, 19:37)May Napsal(a): Neříkám, že považuji tyhle průvody za ideální cestu ke zlepšení vztahu společnosti k homosexuálům, ale považuji za nezbytné bojovat za právo těch, kteří se takto cítí potřebu projevit (kdo poznává parafrázi jednoho dost slavného výroku, si může poznamenat do deníčku malé bezvýznamné plus)... a pokud jde o moji potřebu reagovat na tvůj příspěvek, tak předpokládám, že nyní ti už došlo o co mi šlo...
No, ony by ty průvody nemusely být marné, kdyby ti "agresivnější" trochu ubrali na těch provokativnějších detailech a pojali to trochu diplomatičtěji. Určitě by to na ostatní zapůsobilo líp, než transparenty typu "teplej=hrdej!". Bohužel, pokaždé se ale najdou tací, kteří by to celé pokazili, takže něco takového je celkem impossibru...
♫ There's a lot of pretty, pretty ones that want to get you high... ♪
♫ But all the pretty, pretty ones will leave you low and blow your mind... ♪
♫ But all the pretty, pretty ones will leave you low and blow your mind... ♪