26.09.2012, 23:10
(16.09.2012, 15:16)MaoOokaneko Napsal(a): Ani jiná podobně dlouhá anime jako Bleach, One Peace,... mě nelákají.
To je ovšem chyba. Některá nekonečná anime jsou skvělá a celkem mě štve, že se na ně někdo nepodívá jen kvůli špatné zkušenosti s Narutem/Bleachem a brzo se ta dvojice ještě rozroste o Fairy Tail.
Ale abych něco doporučil: Gintama je úplně úžasná, něco jako Simpsonovi, akorát místo sit-comu parodují šónen, detektivky, americké filmy a vlastně cokoli. Prvních deset dílů není nic moc, ale pak to nabere obrátky.
Dále One Piece. U toho je potřeba vydržet. Obecně si ho hodně lidí oblíbí s Arlong ságou (včetně mě), ale ta začíná až 30. dílem. Dnes je to ovšem nejlepší šónen v televizi a s každou ságou se překonává.
Následuje Hunter x Hunter. Ten začíná celkem klasicky šónenovsky, ovšem pořád rozšiřuje svět a postavy a po sáze v bojové věži (díl 34) začíná každou ságu tematizovat jinak. Třeba kolem dílu 130 přijde v té nové Madhousovské verzi sága, která převrací na hlavu základy psychologických mang. Ale i do té doby se toho stane hodně zajímavého, například díl 47 patřil k jedněm z nejlepších bojů, které jsem v anime viděl.
A v neposlední řadě Detektiv Conan. Tahle osmnáct let stará detektivní série je úžasná počtem originálních a promyšlených triků, které vrahové používají. Jestli máš rád/a Sherlocka nebo Poirota, tohle je jasná volba K tomu stačí vidět tak 3 díly na rozhodnutí, jestli ti to stojí za shlédnutí
Uf... No, to toho bylo dost Ale tyhle 4 jsou opravdovými mistry svých oborů a rozhodně by se na ně nemělo zapomenout