06.10.2012, 16:47
(06.10.2012, 13:33)MaoOokaneko Napsal(a): Mimoto, chtělo bych se zeptat jaký máte názor na Sword Art Online. Právě se na tohle anime koukám a jsem z něj mimořádně nadšené... je to nové tak doufám, že to tu někdo zná
Co se mého názoru na SAO týče... podle mě je to mainstreamová slátanina, která vůbec nezachycuje, jak by to v případě takové události vypadalo. Nejde jen o nelogičnosti (Jak se jim dostává potrava? A jak odpočívají? A proč jim trvalo dva měsíce dohrabat se přes první patro, přičemž o měsíc později byli na čtyřicátém? A jak to, že jsou všechny hrdinky bezdůvodně přitahovány hlavním hrdinou?), ale třeba i o rozložení hráčů. Jestli se ta hra rozprodala během několika minut, museli by všichni být otaku (v japonském slova smyslu, něco na způsob bandy toho Kiritova kámoše z první epizody), ne že tam budou lidé po padesátce, kteří budou zakládat velevážené koncily a chovat se jako vedoucí Seele z Evangelionu.
Jinak mi přijde, že tu autor stejně jako u svého předchozího díla (Accel World), spíš jen vyzkoumal, co by mohl být hit. Proto jsou prvních několik dílů všemožné vedlejší příběhy, které mají nalákat fanoušky kdečeho. Zdají se mi ovšem dost nešťastně provedené a už jsem je ve spoustě (nejen) anime viděl udělané lépe.
Na obranu - mělo to pár decentních dílů (1, 8, 9 a 13) a v posledním díle skvělou postavu rybáře. Hmm, toť asi vše. Mohl bych se ještě rozpovídat na téma, že to vůbec nepřipomíná MMORPG (Vstupování do duelů, nepřítomnost zaměstnání jako lučišník, léčitel, mág, atd.), ale sám jsem MMORPG nikdy moc nehrál, takže to neudělám
Kdybys mě chtěla osočovat z toho, že jsem vůči SAO nějak zaměřený, tak ano, ten seriál mě proti jemu samotnému poštval dost. Ale když mi na zhodnocení nabídneš něco dobrého, tak to samozřejmě zhodnotím kladně. Já jsem rád, když můžu o nějakém seriálu říct něco kladného, ale SAO mi svými chybami moc připomíná Hunger Games.
A pro Adeptus Ponites:
Já ho zaznamenal Tak dobře jsem se léta nenasmál jako u první poloviny tohohle filmu. Taky mě donutil se kouknout na sérii