10.12.2015, 17:58
(10.12.2015, 08:28)Intrix Napsal(a): Ono stačí si vzpomenout na dependency hell z debianu / ubuntu, když jsem instalovat něco, co nebylo v hlavních repozitářích
(10.12.2015, 10:36)pidi Napsal(a): jen je potřeba udělat aktualizaci dvoufázově - nejprve v /etc/apt/sources.list přehodit wheezy na jessie, pak upgate && upgrade. Až po té dist-upgrade. Rozbilo se iwlwifi, nechodí bluetooth a protože se nedostanu na síť (kabel nemám), není jak to spravit - i když je to trivialita.
Já osobně se přiznám, že s Debian-based distribucemi taky nemám moc dobré zkušenosti (už jenom proto, že když chci něco nastavit, musím lézt do konfiguračních souborů a složitě je přepisovat, zlatý SUSE a Yast), takže chci spíš říci, že Linux se nerovná Debian/Ubuntu, asi tak (aneb u SUSE/Fedory jsem žádný problém s updatem nikdy neměl a to jsem dělal fakt občas na tom systému s repozitářema blbosti )
(10.12.2015, 10:36)pidi Napsal(a): Pozitivní je, že upgrade nezabil GRUB ani neprovedl jiné nestydatosti.
Za to teda má u mě MS plus, že by konečně respektoval ostatní systémy?
(10.12.2015, 10:36)pidi Napsal(a): Jediná otázka zní - co chci dělat dneska?Já si myslím, že se opensource hodně rychle vyvíjí a pokud práce nepožaduje přímo tu jednu aplikaci, tak existují dobré opensource varianty (jediná vyjímka je grafika, kde pak ale preferuji Mac). Git je toho plnej, fakt to neni jako před 2 lety, kdy na Linux neexistovaly aplikace... Prostě nejsou v repozitářích no (ale to neni zas tak velkej problém )