10.12.2015, 18:37
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.12.2015, 18:46 uživatelem LunoOndra. Edited 1 time in total.)
(10.12.2015, 18:16)Intrix Napsal(a): Cože? Neexistovali aplikace? Já 5 let používám pořád skoro to samý. Nepřijde mi, že bych dřív nemoh dělat něco, co teď můžu.
BTW už jsem docela mimo téma Windows 10
Mám na mysli Steam a podobné věci
(10.12.2015, 18:21)Jamis Napsal(a): No když jsem naposledy před 5 lety zkoušel na desktopu Linux, tak se na rozchození mojí grafiky v rozlišení větším něž 800 x 600 vystřídalo po dlooouhém googlení zkoušení, reinstalacích asi pět zkušených uživatelů Linuxu a nakonec to teda do první aktualizace systému fungovalo. Přepnuto zpět na Windows, kde stačilo kliknout na "stáhnout ovladače z windows Update" a grafika od té doby jela bez problémů na plný výkon. Tolik moje poslední uživatelská zkušenost s Linuxem.5 let je 5 let a já taky před 5 lety jel Windows XP a neuvažoval jsem o přechodu na Linux (Asi z důvodu, že jsem neměl ty znalosti a nešlo to automaticky). Myslím, že je fajné třeba i ve virtual boxu nebo někde linux vyzkoušet (třeba jeden večer a potom to smazat, ať to SSDéčku nebere místo) a udělat si názor. To je jako řikat, že MLP je blbost, když jsem naposledy viděl G3, která se mi nelíbila (no offense)...
(10.12.2015, 18:21)Jamis Napsal(a): Od té doby nebyl jediný důvod měnit platformu, která (vzdor tvrzení mnohých) funguje. Windows 7 jsem od té doby reinstaloval jen jednou před pár měsíci, a to z důvodu výměny primárního systémového disku za menší, ale zato SSD variantu. No a prostě to funguje nemusím se šťourat v systému a věnuju se práci, o kterou mi jde. Přechod na Windows 10 nebo Linux je pro mě v tuhle chvíli kontraproduktivní.Což je fajn, já platformu měnil hlavně kvůli názorům a politiky lidí, kteří to spravujou. Dovršilo to, když jsem byl s jedním známým v MS a klidně mu ukázal databázi uživatelů (ale to už nebudu rozvíjet, možná někdy osobně řeknu víc, pokud bude zájem a příležitost)....
Co se hledání DLL knihoven týče... pro starší aplikace (typicky hry), které nebyly aktualizovány pro současný systém - jo asi dvakrát, či třikrát za život. To přežiju
Ale když to funguje, tak je to super. Jak jsem psal, není jenom mít dobré názor, že linux není přívětivý systém a přitom ho nemít vyzkoušený...