11.06.2017, 18:18
Teda Martine ty máš příspěvky tak dlouhé a plné odkazů že po prostudování tvého příspěvku člověk musí být na tuto problematiku přímo expert. Já jsem tvůj příspěvek celý nepřečetl ale fascinuje mě že nejvíc lidí zvolilo možnost že jim to je jedno ikdyž tu mají tolik informací. Přitom je jasné že z jídla které člověk sní se pak skládá jeho tělo. Samozřejmě z nekvalitního jídla tělo nebude plně fungovat a i snáze chytne různé nemoce, může více smrdět, předčasně stárnout a pod.
Ačkoliv já jsem vegan a myslim že se dá vpohodě žít bez konzumace masa a že to je lepší, tak vám nechci tlačit že pouze veganství je ta nejsprávnější cesta protože kupříkladu nějakýho chytráka ve španělsku napadlo že nejlepší by bylo zeleninu (hlavně rajčata) pro celou Evropu pěstovat ve sklenících na poušti kde je půda vyprahlá, bez živin a minimálně několik století tam nic nerostlo. Existují studie které změřili že moderní konvenční pěstované ovoce a zelenina mají i jen desetinu živin co měli v minulosti před zavedením postřiků a hnojiv.
Mohl bych pokračovat ale vzhledem k výsledkům ankety to zestručním na názor že pořekadlo: Jste to co jíte. nevzniklo zcela náhodou.
Již existují cesty které se snaží kvalitu jídla řešit. Jedním jsou bio certifikáty, dalším farmářské trhy. Při kvalitě potravin též rozhoduje čerstvost, sledovat obsah zbytečné chemie (konzervanty, barviva, umělá sladidla atd)
Ačkoliv já jsem vegan a myslim že se dá vpohodě žít bez konzumace masa a že to je lepší, tak vám nechci tlačit že pouze veganství je ta nejsprávnější cesta protože kupříkladu nějakýho chytráka ve španělsku napadlo že nejlepší by bylo zeleninu (hlavně rajčata) pro celou Evropu pěstovat ve sklenících na poušti kde je půda vyprahlá, bez živin a minimálně několik století tam nic nerostlo. Existují studie které změřili že moderní konvenční pěstované ovoce a zelenina mají i jen desetinu živin co měli v minulosti před zavedením postřiků a hnojiv.
Mohl bych pokračovat ale vzhledem k výsledkům ankety to zestručním na názor že pořekadlo: Jste to co jíte. nevzniklo zcela náhodou.
Již existují cesty které se snaží kvalitu jídla řešit. Jedním jsou bio certifikáty, dalším farmářské trhy. Při kvalitě potravin též rozhoduje čerstvost, sledovat obsah zbytečné chemie (konzervanty, barviva, umělá sladidla atd)