Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Make Your Mark (Pilot; chapter 1) + Chapter 2 epizody
5. The Cutie Mark Mix-Up
6. The Traditional Unicorn Sleep-Over

OK, takže tu máme celkem slušnou návaznost jednotlivých dílů jeden na druhý. Animaci už neřeším. Zvykl jsem si, a prostě mi přijde dobrá. Nevidím tu nějak zásadní chyby ani špatnou kvalitu. Možná pokles přijde později v dalších sezónách, ale zatím moc nerozumím té kritice od ostatních. Co mne trochu jen zaujalo, že v detailních záběrech srsti (např. cutie marků) to vypadá, jako kdyby textura poníků byla prostě nějaká textilie typu filc.

Komunitní zahrada se dostává ke slovu.  Ale upřímně..  má to být zahrada pro, cituji, všechny poníky, aby zde experimentovali.  Řekněme, že většina jednororožců a pegasů si s kytkama moc hrát nebude, a že minimálně 2/3 zemních poníků třeba také ne. Stále nám tu zůstává dost obrovská "armáda" poníků. Chápu, že postavit už něco takového dalo práci, ale jak dlouho by vydržel daný prostor, kdyby se skutečně nikdo nedržel zpátky? Pinkiesmile Jenom Sprout by dokázal jediným stromkem zabrat celou oblast, a to ještě tak 50% zabraly cestičky, okrasné rostliny, beton a dekorace. Přitom v pozadí vidím zelenou louku, kterou by stačilo oplotit.

Jak dokáže poník běžet po zelené trávě a zvednout tím oblak prachu? Rainbowlaugh Jasně, chápu, komický prvek. A pak v dalším záběru máme poníka běžícího po hlíně (pohled zezadu) a prach nikde Ajsmug (přesto s hybností dost slušnou, aby odkopnul želvu několik metrů bokem. Přesně 90 stupňů.. jak? Pinkiesmile )

Hezké (a vlastně logické) je, že zájemci o zahradničení nejsou ti samí, co se minule hlavně zajímali jen o alicorna. Posey nesmí chybět. Jen stihla asi dorazit dost na rychlo. V úvodním davu nebyla, ale jakmile doběhli, už se tam stihla tepleportovat.

Zemní magie = Flora magic. Hitch je zemní poník. Umí mluvit se zvířaty. Flora jak vyšitá Pinkiesmile

Zvířata v zahrádce. Jo, kdo pěstuje a zároveň chová slepice, řeší podobný problém denně..

Téma: moje práce je těžší než tvoje/můj koníček je užitečnější/lepší než tvůj.  Jo, to známe asi všichni. Stačí si ale uvědomit všechny závislosti, a zjistíte, že (až na výjimky) neexistuje podřadná práce (ano, existuje zbytečně vykonávaná práce rukama pokud jí můžete nahradit stroji, ale to je jiné hledisko).  Myslím, že na to existuje celkem solidní test - stávka.  Až začne nějaká "podřadná" profese nepracovat, uvidíte, jak rychle se připlazíte po kolenou, aby znovu začala. Srovnejte si například situaci, kdyby (v dnešní době) začali stávkovat řidiči/popeláři/zemědělci vs. politici/právníci/youtubeři Ajsmug

Koukám, že "prohození cutie marků/duše/těla/hlav/povahy" je (alespoň ve spoustě seriálů co jsem viděl) skoro až povinné téma (Páni, to jsem rád, že se ta výměna mozků nestala Bebopovi a mě!, Buď bez obav, blázne! Nemůžeš vyměnit něco, co nemáš)  Podle všeho je dračí magie nejspíš naprosto dominantní v Equestrii. I jako mimino dokáže nejspíš věci, které žádný jiný poník.

Hezký detail, že ta kouzelná "myš" nevrhá žádný stín.

Jak tam Sunny stála v klobouku rozkročená, tak mi došlo, jak zajímavě až divně mají poníci napojené přední nohy. V podstatě se jejich tělo bere jako "svisle" postavené, takže přední "ruce" jsou napojené tam, kde mají lidé vůči krku/hlavě ramena, a pak břicho(hrudník) visí mezi nima. Zatímco reálný kůň je má v podstatě přesně pod tělem (viz. předchozí generace). Tam, kde má Sunny lopatky, by měl pegas/pták napojená křídla (více méně je tak měli i G1-G4 poníci, která jsou nyní posunutá víc dozadu. Možná to ale dává větší smysl z hlediska evoluce, když chcete používat přední nohy na manupilaci s předměty.

V dalším díle se dostává ke slovu víc Misty a rovněž je to dvojdíl se sedmičkou. Nic proti tomu, delší ark není nikdy na škodu, pokud je co říct. Se divím, že po životě s Opál nemá celoživotní trauma. Proti ní byla Máma Gothel ještě matka století.

Myslím, že takhle by ty povozy moc nefungovaly Pinkiesmile Přitom by stačilo přidat nějaký postroj, co by se dal zacvaknout a pak odcvaknout třeba kousnutím zubů. Nebo ho zapojit za krk. Ale takto? Ani by se nerozjel a hned by sklouzl.

Máme tu jednu velkou nekonzistenci. Komunitní zahrada je otevřená už nějaký ten čas (minimálně jeden den), a přitom se po nájezdu poníků vlastně nezměnila. Vůbec. Stačí si porovnat screenshot s hned prvním záběrem předchozí epizody. Takže, co vlastně jednotliví poníci vysadili?  Chápu Posey, ta jede po okrasných kytkách, ale všechny rostliny jsou na chlup ty původní.

Misty mi připomíná svou naivitou Oopsyho (care bear). Oba totiž pomáhají záporákům, i když to není v jejich povaze. Jen Misty si to víc uvědomuje, ale spíš si tak nějak namlouvá, že je to správné nebo nutné. Plus je k tomu přidaná motivace získat cutie mark (který Oppsy mimochodem také jako jediný neměl - a oba v podstatě skončili s fixkou v ruce).

Je fajn mít v seriálu trochu "normálnější" postavu, která není už automaticky zapojená do cukrového života MLP a ani nemá výbušnou postavu (jako třeba Posey). Hádám se asi ztratila z domova dost mladá, když si nepamatuje nebo nezažila ani tak zásadní věci jako říkanky pro děti.

Asi nějaká deformace, ale zaujaly mne ty reproduktory vedle televize. Nejspíš to nebude regulátor hlasitosti, ale basový výstup (jinak by nedávalo smysl proč by bylo na obou). To je něco jako speciální sestava, mít k TV ještě extra repro? Jen že jsem to zatím u nikoho neviděl (mohly by být k domácímu kinu, ale to zde nevidím - to na poličce jsou asi knihy, max. bych to viděl na VHSky, ale hádám, že poníci ani nevědí, co to je Pinkiesmile ). Rovněž: plochá televize u zdroje tepla (a kouře) jako je krb? No, to čipy nebudou moc rády..

Opál má přeci jen nějaké mateřské vlohy, když projevila uznání za Mistyin smích Pinkiesmile

Pokud jde o příběh, jak zanikla původní Equestrie (ve smyslu harmonie), proč věřím víc té verze od Misty? Sice povaha poníků v G5 je dost nestabilní, ale že by Twilight nedokázala vyřešit jeden malý konflikt mezi poníky jinak než rozdělením magie? A co vůbec ostatní poníci vyváděli? Že by už nežily Elementy harmonie a tak byl osud Equestrie na hliněných nohou? To je sice celkem validní varianta, ostatně jak moc byl důležitý Sonic Boom a vznik hlavních poniček ve FIM víme. Ale i tak. Naproti tomu, snaha vzít všechnu magii a schovat jí před nepřítelem, aby nemohla být zneužita, o  to už se princezny přeci také snažily, když je ohrožoval Tirek. A pokud magie přestane fungovat, pokud nejsou krystaly u sebe, jak mohly pegasové odletět? Ale možná že tehdy ještě měla nějakou setrvačnost.

Jedna zajímavost: jak moc je oblíbený MLP seriál obecně? Tento dvojdíl je starý 1 rok a má asi 450 tisíc shlédnutí. FIM S1E1 od Lepity má 5 miliónů a je stará 3 roky (nejvíc má What is My Cutie Mark telling me" písnička - 10 let a 204 miliónů;  následuje mix FIM a EQ s průměru desítkami miliónů shlednutí).

Pro porovnání třeba The Amazing Digital Circus má u poslední epizody staré 1 měsíc 47 milónů a u pilotu starého 2 roky 405 miliónů.

Nejvíc sledované G3 je Very Minty Christmas od Lepity staré 3 roky stejně jako u FIM, ale sledovanost je 530 tisíc. Takže G5 je tak nějak v oblasti zájmu na úrovni G3. To mi opravdu nedává moc smysl, i když má ještě 2 roky to nějak dohnat. To už i novější Care Bears se pohybují v milionech až desítkách miliónů (staří do 10 let).  Nevím, co je špatně s G5, protože z mého pohledu to není špatný seriál a "zasloužil" by si něco "víc".

A teď si představte reakci Pipp, kdyby takový nesoulad zjistila u svého videa Pinkiesmile
DeviantArt & Home, Bronies galerie.
Odpovědět

Příspěvků v tématu
RE: Make Your Mark (Pilot; chapter 1) + Chapter 2 epizody - od Martin - 15.01.2026, 13:16

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)