Anketa: Jaká je tvoje oblíbená generce?
Nemáte dostatečná oprávnění, abyste mohl(a) hlasovat v této anketě.
G1
0%
0 0%
G2
12.50%
1 12.50%
G3
0%
0 0%
G4
87.50%
7 87.50%
G5
0%
0 0%
G6
0%
0 0%
Celkem 8 hlas(ů) 100%
* Hlasoval(a) jste pro tuto možnost. [Zobrazit výsledky]

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moje přesná časová osa MLP generací (Žádné AI chyby!)
Aha, díky za info.

U těch Tales to bude asi hádám nějaký fanart a nebo atypický obal na VHS/DVD (vím že to bylo občas typické u G1 na začátku, kde si různé země spíš ručně namalovali fan obal na VHS nebo plakát než aby použily oficiální), protože všechno ostatní je myslím oficiální art pro danou generaci a nebo screenshort ze seriálu/filmu, ale toto jediné mi tam nesedělo.

Pokud jde o množství dělení, lidi jako já dělí generace podle v podstatě všeho, takže oddělit NBC od G3.5 je to nejmenší Rainbowlaugh Například kdybychom šli doslova a rozdělili G3 jak podle animačního stylu, tak podle hraček nebo hlavních postav které se v té době vyskytovaly, tak by vznikl asi takový gulášek:

1. Razaroo a Kimono pilot
2. Butterfly island
3. Minty a Rarity éra
4. Core7
5. G3.5
6. G3.75

a nejspíš by se našlo pár "fanatiků" co by mi na to řekli: Ale houbeles, nemůžeš udělat jednu éru podle Minty a Rarity, když ti tam hapruje výskyt pegasek a Star Catcher která nebyla v celé té éře Rainbowlaugh atd.

ad core7: jj, já spíš myslel, že alespoň co vím, tak nikdo neříkal G3 názvem Core7 až někdy do poloviny, kdy existovala. Core7 byl totiž Reboot jen s pár postavami a to je právě ten obrázek, který tam máš. Z Core7 pak defakto přímo vzniklo G3.5 (stejné postavy, jiný styl animace a hraček).

Jinak totiž Core7 v podstatě neobsahuje řekněme hlavní rysy třetí generace: milion postav bez charakteru Pinkiesmile, Unicornia, Minty, pegasí poníky (Starsong z core7/g3.5 anatomií v podstatě není pegaska ale spíš Flutterpony), "darling" Rainbow Dash v podání Venus Terzo (naopak tolik známe "RD dresses in style" až do doby Core7 neexistovalo), atd. Pinkiesmile

V animaci Core7 byly vlastně jen 2 rekapitulační speciály a 7 krátkých Meet the Ponies příběhů a to je vše, jestli jsem na něco nezapomněl.

Ad začátky: jasné, to v tomhle kontextu dává větší smysl.

Kdyby se v tom někdo chtěl až moc šťourat, tak namítne že ten obrázek pro 1982 není zrovna přesný, protože to je právě až z doby po 1986 filmu (do té doby ani jedna z těchto postav neexistovala a Megan nosila jiné oblečení) a naopak ty motýlí poníci byly spíš exkluzivní jen v komixech. Sice rok uvedení sedí (jde o Summer Wing ponies), ale není to zrovna reprezentativní obrázek pro tuhle éru Pinkiesmile Ale jak říkám, to je spíš jen vizuální detail. Jinak časově vše sedí.
DeviantArt & Home, Bronies galerie.
Odpovědět

Příspěvků v tématu
RE: Moje přesná časová osa MLP generací (Žádné AI chyby!) - od Martin - 21.08.2026, 09:05

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)