Je vidět, že člověk, který se zamiloval do tohoto seriálu, si vytváří spoustu svých představ o tom, jaké by to bylo, kdyby to byla pravda. Kdyby existovalo takové místo zvané Equestrie.
OK tedy. V tom případě berme v potaz, že kdokoliv z vás se z čista jasna jako člověk probudí za ranních paprsků slunce uprostřed trávy a první, co uvidíte je před vámi stojící Ponyville, kde se to čile hemží pestrobarevnými poníky.
Asi by vás jako první spatřila Fluttershy, protože na to má docela štěstí a oba dva budete překvapení. Vy, že jste v zemi zaslíbené a ona, že nikdy neviděla takového tvora. O to víc vás překvapí, že se docela dobře dorozumíte mezi sebou.
Samozřejmě, že vaše postava ihned neujde pozornosti ostatních a někteří se budou bát, co že jste to za vetřelce a jiní zase by byli zvědaví na tu dvounohou nádheru se dvěma rukama.
S největší pravděpodobností by jste ale vyvolali rozruch a jak už to tak bývá, za chvilku by se to tam mohlo hemžit Canterlotskou stráží. A teď záleží jen na vás, jak budete reagovat. Zda se necháte dobrovolně předvést k výslechu k princeznám, či budete mít manýry zdrhout, třeba i násilím.
Já bych volil tu první variantu, protože jsem člověkem velmi přátelským k poníkům a tak bych v klidu přednesl Celestii a Luně, kdo opravdu jsem, že nevím, jak jsem se k nim dostal a že opravdu nemám násilné úmysly.
Princezny by vás neshledaly hrozbou pro Equestrii a tak vám byl udělen dekret o volném pohybu po jejich zemi. Raději po Ponyvillu, protože Mane6 by vás tak měla na blízku, co kdyby že?
Proč to ale píšu: Jste někde, kde jste cizincem a jediným svého druhu. Vůbec nevíte, zda se ještě někdy vrátíte do svého světa, v tom případě by bylo nejlepší se seznámit s nějakými poníky, kteří mluví, myslí a žijí své životy stejně tak dobře, jako lidé. Ale s tím rozdílem, že jejich svět je poněkud na klidnější hladině. Kde je hlavní, mít přátele a být k ostatním ohleduplný.
Spousta poníků by byla docela zvědavá na to, co umíte. Zemní poníci jsou totiž silní, pegasové zase lítají a jsou hbití, jednorožci umí používat svoji magii. No a kdyby pak viděli, že vaše ruce jsou vaší velmi vítanou věcí u poníků, tak by jste u nich stoupli o stupínek výš.
Dobře. Jste začlenění do jejich společnosti, máte nějakou práci, dostali jste nějaký ten baráček a máte i přátele a dokonce po nějakém čase to vypadá, jako by jste si rozuměli s jedním poníkem. A teď se právě naskýtá otázka.
Otázka zní: Když jsem už zde, jakožto v Ponyvillu na dobu neurčitou a nevím zda se vrátím a mám tu své zázemí. Dokážu si sám sobě říci, že bych mohl mít k určitému poníkovi hlubší vztah, když i ona má ke mě nějaké city?. Je vůbec přípustné, abych se zamiloval do poníka?, nebo mám zůstat po zbytek života sám už jen z toho důvodu, že bych stále měl na mysli to, že ta bytost má 4 nohy, kopyta, ocas a hřívu?. Že bych stále myslel na to, že jsem divnej milovník zvířátek?.
Otázka může být ale i jiná: Mohl bych mít zde v Ponyvillu pěkný vztah s někým, kdo myslí stejně a né li lépe jak já?. Mohu sdílet stejné pocity s někým, kdo je svým způsobem okouzlující a má stejné záliby jak já?. A byla by ochotná se mnou žít po zbytek života zde v Ponyvillu beze strachu z toho, že dva myslící druhy se milují?
Nevím, ale trápit se pak nad něčím takovým, jako jsou dva rozdílné druhy tam, kde jste jen vy sám a kde jsou stejné myslící bytosti, které vás považují defacto za jednoho z nich, se mi zdá poněkud zbytečné.
Zkuste se vcítit do té role. Do role člověka, který je jediným
Pozn: Podobnost s jistou povídkou opravdu není náhodná.