To mi tak trochu připomíná, když jsem se snažil o
Tandoori kuře. V návodu bylo pro lepší barvu zmíněno i červené potravinářské barvivo. Akorát problém byl v tom, že neměla být červená, nýbrž oranžová (dnes už to vim) a že jsem neměl celé kuře, ale jen kuřecí prsíčka. Celé to ještě dovršil celý velký kelímek bílého jogurtu (ten tam kupodivu patří), který rozředil červenou barvu na růžovou. No vzniklo z toho něco co bych označil kódovým jménem „Pinkie Pie Flanks“:
Tohle už je po upečení a už dobré, ale když jsem to měl naložené v ledničce (zakryté průhlednou potravinářskou fólií) tak to byla normálně růžově sytá barva (potřené jogurtové břečky) a klidně bych přísahal, že fosforeskovala. Moje máti se neudržela a když šla ráno do práce a otevřela se zalepenýma očima ledničku a uviděla to, tak z ní vypadlo: „No, co to ku*va je?“. Chutnalo to…no, řekl bych to asi takhle: Bylo v tom tolik namletého Chilly a
Garam masaly, že to opravdu chutnalo jako kdyby se uřezal kus stehna z Pinkie Pie. Nic bizarnějšího do smrti pravděpodobně už do huby nestrčím. Dobrou chuť!
Jo jinak na pekárny se vykašlete. Není nad poctivou ruční práci a trochu starého dobrého IR záření (z odporového oblouku, ale ještě lépe měkkého/tvrdého dřeva
¹²):