Bronies.cz

Úplná verze: Froldova kouzelná klávesnice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
I já tobě přeji krásný nový rok a hlavně jistou ruku při psaní a spoustu inspirace.

Odesláno z mého Desire HD pomocí Tapatalk
Nastal čas zhodnotit Auroru.
Co k ní jen říct. Je to nejdelší pony Fanfic zdejších autorů. Když začínal, tak v té době jsem i já poprvé navštívil literární tvorbu. Tenkrát mě neuchvátil tak jak později ale už tehdy jsem tušil ten potenciál v něm skrytý.
Ve chvíli, kdy jsi začal psát opravdu aktivně jsem si to nemohl vynachválit. Po těžkém dni v práci, na mě večer čekala autora a já si tak mohl vychutnat pohodoví večer u příběhu co mě zaujal. A tak nám přešla první část, ze které jsem byl víc než nadšený, až na pár kapitol které mě moc nebavili.
Pak přišla druhá část a cesta která probíhala je příběhem plného nástrah a dobrodružství. Postavy, díky malému prostoru, dostávali nový prostor pro své rozhovory a osobní zápletky. Co se dříve zdálo jako příběh o Froldovi, se náhle stal opravdu příběhem skupiny. Mezi postavami jsem si opravdu našel své oblíbence. Nečekaně se jím stal kuchař a nemyslím si že to bylo tím, že jsem pracoval v McDonaldu.
Nikdy asi nezapomenu na Patricka. Ať chcete nebo ne, byl do dobrý hajzl. Tyhle parchanty prostě miluji Pinkiesmile mají pro mě jedinečné kouzlo a sám je rád v RP využívám. Trochu mi bylo líto jeho konce. Doufal jsem, že si za svou smrt bude moci sám. Mohl svým způsobem ale raději bych, kdyby se mu něco nepovedlo a hned by zemřel. Jenže to by pak někteří čtenáři a postavy nenašli klidu dokud by nenašli jeho mrtvolu a pořádně ji nepohanili.
Druhá část končila perfektně a započala třetí část. A to byl kámen úrazu. Sám jsi později řekl, že to nemá takové grady jako ty předešlé. Až moc jsi předepsal daný scénář a nenechával jsi ho volně plynout. Nevadili mi ty neustálé problémy s vedením tábora a tak. Chyběla mi tam tvá osobnost. Jakoby to psal někdo jiný. Až později, když jsi se rozhodl změnit a upustit od svého striktního plánu, se to zlepšilo. Nemohl jsi však odčinit, co již bylo napsáno a táhlo se to se mnou až do konce. Jsem osobně rád, že jsem neměl možnost si přečíst první verzi těch několika konečných kapitol které jsi pak změnil. Možná by mě to dorazilo. Takto jsi je přepsal včas a já si mohl užít závěr celého příběhu.
Závěr mě osobně trochu zklamal. Nevím jak to říct nebo co tam mohlo být ale doufal jsem v něco víc.. ani nevím co Rainbowlaugh Co to všechno zachránilo byl epilog. Jeho styl a konečná myšlenka mě opravdu potěšili. Mohl jsem se dozvědět, co se stalo s našimi oblíbenými hrdiny po tomto příběhu a já málem dostal chuť si napsat Fanfic na Fanfic Pinkiecrazy. Někdy si skrytě ještě trochu představuji a vymýšlím vlastní postavy a příběhy do tohoto Fanfic univerza.
Co bych dodal závěrem? Že mi bylo ctí si to celé přečíst. Že jsem mohl díky tomu jeden čas opravdu rád pracovat, protože mě večer čekala zasloužená odměna. Nakonec ještě jedno mé předsevzetí. Měl bych ty Draky taky více psát aby se mohli dostat ke svému zdárnému konci. Myslím si že se jdu vrhnout na další kapitolu když už jsem v tom Pinkiesmile.
Tak zatím Froldo, a snad zase někdy u některé z tvých povídek. Jestli ještě něco napíšeš a nejlépe z vlastního univerza, tak mi to pošli Pinkiesmile
Jedna taková menší jednohubka, která by mohla nastartovat jednu starší sérii a dovést ji trochu dál než jen na začátek Pinkiesmile

Kapitola 3 - Agrippa a Legendy
No, podařilo se mi dostat k tvé poslední kapitole Císaře ( doufám že se to tak jmenovalo Pinkiecrazy přiznám se že už je to dlouho co jsem byl na tvé první stránce.) A musím konstatovat, že tam jde vidět tvůj vývoj který jsi piloval na Auroře. Rozhodně je to lepší než tenkrát začátky Aurory podle mě.
Uvidíme co se z toho nakonec vyvine. Zatím ně to zaujalo natolik, že budu číst i další kapitoly.
Aurora: Výprava do džungle je nyní v jednoduché formě dostupná i v epubu pro čtečky.

http://uloz.to/xHDhnYPv/sp-cistopis-epub (heslo: Aurora)
Wow, Armorův dopis je teda docela šlupka Fluttercry Máš v plánu k tomuhle pokračovat? Podle mě by to za to stálo!
Dámy a pánové, hovoří k vám kapitán.

Rozhodl jsem se ukrátit vaše čekání a trochu vás navnadit na budoucí připravované dílo.

Představuji vám tedy takovou menší komentovou sérii, která se jmenuje Seznamte se s...

(Ano, přesně jako u těch videí z Team Fortress)

Naše série se budou věnovat konkrétně k připravovanému dodatku série Aurora: Výprava do džungle, který nese název Co se nikdo nesmí dozvědět

#1 Seznamte se s Freyjou a Majordomem


Freyja vyrůstala jako malá klisnička na ulicích Canterlotu, neboť v raném věku přišla o matku a otec se rozhodl, že ji přestane živit a vykopl ji z domu. Mladá klisnička se protloukala životem, jak nejlépe dovedla. Práci jí nikdo nenabídl, společnicí pro muže se stát nechtěla a proto začala krást. Kvůli její vrozené obratnosti byla schopná přežít, ale pochopitelně nedokázala utéct vždy a proto byla často bita, což její charakter jen zocelilo.

Po několika měsících na ulici si jí všiml Ib´xianský velvyslanec. (Přesněji řečeno, pokusila se ho okrást, ale nepodařilo se jí to, protože byl mistrem dávných umění). Vytušil její talent a nechal ji přivést do jedné z jeho škol pro speciálně nadané. Cvičila se v meditacích a pochopitelně i bojovém umění. Zde přišla prvně do kontaktu s hřebcem, který měl jméno Majordomus. Často s ním cvičila boj a stal se jediným poníkem, kterému plně důvěřovala.

Oba dva se přihlásili do Canterlotské armády, kde se velmi záhy vyhoupli z šedého průměru a stali se nejlepšími. Dostali se tak do výcviku pro agenty, špiony a elitní zabijáky, odkud je vytáhl Generál Ailone a vzal si je s sebou do Cervidasu.

Tito dva poníci a ještě jeden další, o kterém se dozvíte v dalším dílu, byli jediní z Generálovy bývalé eskadry, která se přidala k Lordovi a jeho části výpravy, vracející se do Canterlotu.


A odkud se pro ně vzala inspirace? Z tohoto krásného obrázku Pinkiesmile

[Obrázek: a4025943613_10.jpg]

P.S. - Je možné, že se někdy dočkáme i nakreslených ponyverzí postav z této série.
V druhém díle našeho Seznamte se s... není představen nikdo jiný než Kalien, mladý technik a poslední z původní Generálovy výpravy, který se přidal k Lordovi na cestě zpátky.

#2 Seznamte se s Kalienem

Kalien vyrůstal v středněpříjmové rodině v Canterlotu ve čtvrti nedaleko hlavních Canterlotských strojíren. Jeho otec i matka pracovali v továrně na ne zcela špatné pozici. Otec byl předákem směny u pásové výroby vyrábějící díly pro parní stroje a matka pracovala v oddělení jemné mechaniky, kde sestavovala a opravovala hodinky a ciferníky u strojů.

Po mámě zdědil svůj jedinečný cit pro jemnou mechaniku, která určila jeho směr na studium mechanika. Jakmile úspěšně vystudoval střední školu zaměřenou na opravu aerotechniky, přidal se do Canterlotské armády, která se rozhodla hradit jeho zájem o stroje všeho druhu, výměnou za jeho služby, které byly jedinečné, protože už dlouho se nenašel takový talent na stroje, jako je on.

V Cervidasu nebyl jeho talent oceněn, i když pro něj byl v podstatě přijat do výpravy. Byl používán jako řadový voják a veškerou opravu/údržbu strojů prováděl skoro načerno, pod přimhouřeným okem Plukovníka, v podstatě za Generálovými zády.

A zde je obrázek, odkud jsem si vzal na našeho Kaliena inspiraci:

[Obrázek: steampunk_engineer_by_xenigmatistx-d30gqmi.jpg]

A ještě jedno malé oznámení - Na stránkách jsem právě dosáhl svého tisícátého shlédnutí. A již brzy se dočkáte zajímavých novinek.
Ve třetím díle našeho Seznamte se s... se podíváme na mladou a půvabnou slečnu z divokého západu, členku původní výpravy. Margi, původně rázná kovbojka, nyní dívka s několika mentálními bloky a se slabou vůlí. Možná bude vypadat slabě, ale nenechte se oklamat. Pod slupkou je stejná jako dřív.

#3 Seznamte se s Margi

Margi se narodila na divokém západě, kde strávila veškeré své mládí. Otec byl bohatý vlastník několika stád a zásoboval masem (pro masožravé obyvatele jako jsou gryfové), mlékem a kůží přístavní města včetně Canterlotu. Původně chtěla být jako on, ale otcovou náhlou smrtí její rodina přišla o všechno.

S matkou a několika bratry se přestěhovali do chudinských čtvrtí v Canterlotu, kde se živili jak jen to šlo. Margi původně pracovala jako členka cirkusu, kde krotila lvy, ale po několika měsících byla vyhozena bez udání důvodu. Ačkoliv chtěla být šerifkou, místní policejní sbor měl plné kapacity a odkázal ji jinam. Na stanici si pak všimla náborového plakátu a nechala se zapsat k letectvu, které jako jediná složka s neustálou expanzí měla stálý nedostatek posádky.

Margi byla jakožto námořník členkou první výpravy do Cervidasu. Její služba probíhala relativně normálně, tak jako u všech dalších. Měla své povinnosti, které plnila, a dokud výprava neztroskotala, nebyla nijak důležitou. Protože projevila v džungli určitou kuráž a nezkrotnost, kterou jí život naučil, vybral si ji Beathan jako svou otrokyni spolu s Charlotte, o které zase někdy příště.

A zde je obrázek, odkud jsem si vzal pro Margi inspiraci:

[Obrázek: In+class+steampunk+cowgirl.png]

P.S. - Chtěl jsem vydat i PF 2015, ale veškerá aktivita byla celá stránka 38 a tudíž není třeba to rozepisovat.
Vydání se kvapem blíží, stále ještě není pevné datum, ale pracuji na plné obrátky a začínám se pomalu dostávat k nějakému lepšímu tvaru Pinkiesmile. Mezitím tu máme další Seznamte se s... , předposlední z této minisérie. Dnes se podíváme na druhou zachráněnou členku původní výpravy. Charlotte. Oproti své kolegyni Charlotte pocházela z vyšších kruhů, ale kvůli neshodám s rodiči se přidala do armády a stala se ráznou avšak uvnitř stále velmi křehkou dívkou.

#4 Seznamte se s Charlotte

Charlotte vyrůstala v centru Canterlotu uprostřed šlechtických večírků a neustálé přetvářky. Oproti Lordovi na ni Princezna Celestia nebo Luna neměly žádný vliv, tudíž vyrostla v zkažené a rozmazlené děcko, které se věnovalo jen hodování na večírcích a flámu s alkoholem.

Poněkud rychle vystřízlivěla, když zjistila, že ji otec chtěl provdat za ošklivého syna svého důležitého obchodního partnera. Krásná Charlotte takovou urážku nestrpěla a na vdavky ani nepomyslela. Jako jediné východisko se jí jevilo utéct někam opravdu daleko, neboť její otec měl velmi dlouhé spáry. Rozhodla se proto zmizet do džungle spolu s první výpravou, ale aby se k nim mohla přidat, musela si nejprve ještě odsloužit základní vojenský výcvik.

V podstatě v první den vojenského drilu se rozhodla, že na to nemá a že chce odejít, třeba se i vdát za někoho nepravého. Nicméně se tehdy potkala s jedním hřebcem, který ji přemluvil a ukázal jí správný směr. Ten hřebec se jmenoval August Armor, První Rytíř, jehož dávný předek byl dokonce slavný kapitán stráže Shining. Poučil ji, na co si dát pozor a pokaždé, když měla nějakou nesnázi, nebo si nebyla jistá, on jí dal potřebné rady a posunul ji dál.

Na výpravu tak byla Charlotte připravená jako na nic jiného v životě. Seznámila se zde s Margi, se kterou byla v podstatě pořád, včetně onoho incidentu, o kterém se dočtete v třetí části.

A zde je obrázek, odkud jsem si vzal pro Charlotte inspiraci:

[Obrázek: tumblr_myf5ommC0u1r517dko1_1280.jpg]
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44