Bronies.cz

Úplná verze: Vyšinuté karikatury tuláka Quinta
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
A mountain of a mole-hill se mi hodně líbí. Ten lehkej gradient v pozadí tomu dělá dobře.
Ve Well colour me surprised! jsou taky pěně vyvedený poníci.
Sám považuju Mountain of a molehill za zatím největší minimalistický úspěch, protože jsem byl jedním návštěvníkem požádán, jestli bych neměl větší rozlišení, že si to chce dát jako pozadí na terminál. Pinkiehappy

Každodenní cvik je velmi prospěšný. Pomalu ale jistě vychytávám nejen kudy vedou které křivky ve kterých pózách, ale i tloušťku těchto křivek. A často přicházím na detaily, které není snadné zakomponovat při mé představě o způsobu kresby a tudíž ji musím upravovat. Třeba střídavé proužky ve hřívě Snowdrop. Anebo věci, které si budu muset rozmyslet ještě od začátku, protože mi úplně nesedí, jako otevřená ústa, anebo oči, u kterých teď zkouším asi třetí způsob.
Z ATG: Je vidět, že jsi na tom pořádně máknul. Mě osobně se nejvíc líběj ty obrázky, kde děláš drobnější detaily tenkejma čarama a míň zaoblený hrany.
No ty bláho. Prošel jsem si všech třicet dní a jsem strašně nadšený. Nelíbil se mi akorát ten s Celestií, kde jsi podle mého názoru nevystihl její naštvaný výraz. Velice se mi líbil třeba stařec a moře nebo Plotting Pun. Pinkiehappy
Tloušťka čas se, Zmoku, odvíjí od jejich délky. Když je krátká, nemá kde ztloustnout.
Zaoblení hran je zase věc názoru, protože mě se naopak líbí ty rovnější míň. Jak na pohled, tak i na tvorbu.

Froldo, s tebou se naprosto shoduji, Celestie je z téhle várky jedna z nejslabších a doufám, že si najdu čas to napravit.
Akorát možná na Pun nejsem úplně spokojený s ústy, ale u těch jsem ještě nepřišel na způsob ztvárnění, se kterým bych spokojený byl.

Jinak díky za komentáře Twilightsmile
Po další nudné cestě vlakem (tentokrát jsem si mohl i sednout) vznikl náčrt ke kousku textu, který máte níže. Ještě se k němu vrátím. Teď je otázka kdy, a jestli bych v takové nějaké "ilustrované učebnici" měl pokračovat, nebo jestli zvolit jiný formát (např. ten tumblr, co mi už půl roku poletuje v myšlenkách...).


V historii je Foggy Dew postava, jež budí mnoho kontroverze.

Původně, v době před příletem windigů, žili šavlozubí poníci poblíž ostatních ras poníků. Podobně jako se pegasové strarali o počasí a zemní poníci o flóru, oni měli na starosti faunu. Jejich oblast starosti, pro ostatní poníky často nepříjemná, i jejich jídelníček všežravce postupně způsobovaly, že se jejich druhu ostatní druhy poníků stranily víc než sebe navzájem. Tato nevraživost přecházející až k pohrdání, často posílená různými vymyšlenými pověstmi o kanibalismu a spolčování s démony způsobila, že se Foggy Dew, jejich tehdejší vedoucí postava, rozhodl pro odchod do volnějších krajin. Tento odchod směřoval jiným směrem než se později vydali ostatní (ještě nebyl sníh, který by měnil průchodnost různých zeměpisných bodů) a nakonec se usadili za zemí zeber.

Historici se doteď nemohou shodnout, jestli byl tento tah dobrý nebo špatný. Jedni tvrdí, že po odchodu šavlozubých poníků došlo k přemnožení zvěře, čímž se prohloubila pozdější krize nedostatku jídla, a zároveň by po tzv. Sněhové válce mohli equestrii založit čtyři národy místo tří. Druzí naopak namítají, že jídelní krize celý proces vzniku Equestrie rozpohybovala, a že kdyby bojovala ve Sněhové válce armáda navíc, nezbyl by nikdo, kdo by Equestrii vůbec založil.

Pro šavlozubé poníky samotné, kteří si už po staletí drží svou vlastní zemi, přirovnávanou na základě různých sociologických ukazatelů spokojenosti k předsombrovskému Křišťálovému městu křišťálových poníků, je Foggy Dew národní hrdina.
to teda koukám... Pinkiesmile i když se mi myšlenka kanibalizmu u poníků nelíbí Rainbowlaugh

Opravdu pěkně sepsáno Pinkiesmile
Myšlenka kanibalismu se nelíbila nikomu. Ale byly to jen povídačky, kterými se strašila hříbata a které se v průběhu dějin přesunuly k Nightmare Moon [spoiler: (ano, to mě napadlo dodatečně teď)]. Predátoři to ale jsou.

Jinak díky.
Mám ještě pár podobných "výtažků" na témata politické ustanovení, společnost, zahraniční vztahy a biologie, jen u většiny musím ještě promyslet, jestli by to tak opravdu mohlo fungovat.
Dnes mám trochu poupravenou a obtáhlou skicu minulého obrázku
[Obrázek: 3308CZ.png]
Ještě bych mohl stínovat a barvit, ale do toho se mi, abych řekl pravdu, příliš nechce.


Pak jsem konečně dokončil svůj druhý MLP request, který mi visel v úkolech od září.
[Obrázek: 3307CZ.png]
Pro jednoho uživatele na Furaffinity. Jeho zebří postava Nyota, a protože se mi líbí i různé poníkovité příšerky, tak i jeho druhá postava nagapony.


A oboje nahrané i na nové verzi mého webu.


Teď bych se mohl pustit třeba do vánočního challenge...
Ta zebra se mi zdá docela velká v porovnání s okolní přírodou, bud zvětšit stromy, nebo zmenšit poníka, takhle mi to moc nesedí Pinkiesmile
A ta voda ve vodopádu mi přijde taková hustá. Možná by to chtělo přidat tam víc lesku, zprůhlednit ji apod Pinkiesmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42