Bronies.cz

Úplná verze: Opráski od Azulyani
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Můj otčím zásadně tvrdil, že kreslit neumí a když jsem po něm něco chtěla nakreslit, tak mi vždy načmáral takové to hranaté prasátko. Přitom si kreslil návrhy kostýmů a tak, tak "hahaha, neumím kreslit".
Ale stejně jsem nepodědila tu správnou dávku talentu, moje mamka byla něco jako je tady Vlče.
(06.04.2013, 14:16)Azuliana Napsal(a): [ -> ]jo, hrabe mi při sobotě Pinkiehappy


me furt :]
^^
Líbí se mi to písmo co připomíná tengwar. Způsob jakym běžně píšu tužkou je taky ovlivněnej těmahle obloučkama, ikdyž zjednodušeně, aby se dalo psát rychle.
Jo jo, tengwarem jsem se naučila psát hned po dočtení LOTRa, páč tehdy ještě nebyl net, tak jsem to s papírem a propiskou luštila z Dodatků v Návratu krále. A je pravda, že tengwar a způsob kaligrafie, kterým psali ve filmu hobiti mě hodně ovlivnil. Svého času jsem i dělala ty různé tečky a kudrlinky nad latinkou (v podstatě jsou to tengwarové samohlásky).

[Obrázek: thereandbackagain.jpg]
Pinkiegasp nice Pinkiesmile takovej rádem bych asi psal celej zivot Rainbowlaugh
Škoda, že nemám zdokumentované nic psané vlastní rukou, svého času jsem takhle psala nadpisy do sešitů, společně s olemováním stránky nějakým jednoduchým motivem (popínající se břečťan a tak). Ty sešity byla malá graficko-kaligrafická umělecká dílka, bohužel podlehly zubu času a zkázy...

Tak malý rychlopokus Pinkiehappy jop, mám tam chyby (třeba v tengwarovém nápisu Fluttershy jsem prohodila i/y)

[attachment=1931]
Já se zas naučil trpasličí runy a psali jsme si tak tajný zprávy. No vlastně ani nevim jestli byli trpasličí. Ono to kolovalo po papírkách a dost možná si tam někdo něco přimyslel :-)

Jinak krásný jsou různý indický abecedy. Myslim že mohli Tolkienovi sloužit jako zdroj inspirace.

Třeba bengálština:
[Obrázek: image005.gif]

Nebo zaoblená telugština:
[Obrázek: telugu.gif]
(ten jazyk má přes třicet pádů :-)

Dévanágarí dělá taky pěkný linky:
[Obrázek: II-20.gif]

A obvykle se taky zapisujou do tabulky a k písmenům pro souhlásky se připojujou vedlejší značky, takže pak vyjadřujou celý slabiky.

Zajmavý je třeba i takový gruzínský písmo:
[Obrázek: ge_1.jpg]

Radši toho nechám, to by byl dlouhej příspěvek ;-)
Já mám hodně ráda netradiční písma, trpasličí runy a elfské byly povinnost, pak jsem se ještě učila pulsian, meridianské písmo z komixu WITCH a tak.
Ty vlevo jsou krásně čitelný, ty napravo mi nedávaj úplně smysl, to bych si musel nastudovat. Nebylo by snažší je psát foneticky podle češtiny?
Právě že tengwar se lépe píše anglicky, bo tam Tolkien zapojil i znaky pro takové ty věci jako "sh", "ch" a tak. U tengwaru jde o to, že na řádek píšeš souhlásky a nad ně dopisuješ samohlásky.