Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 1 + 2: Princess Twillight Sparkle
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
OT:

(24.11.2013, 14:13)Lolopolko Napsal(a): [ -> ]Rainbowlaugh OK tak to už je extrémna volovina ale....

Když se nad tím zamyslíš, tak ani moc ne. CMC chtějí CM a je jim v podstatě jedno jakou, hlavně ať už nějakou mají, jako všichni ostatní. Dost to připomíná pubescentní "běsnění" kolem ztráty panenství/panictví, kdy je jedno s kým, hlavně ať už to je, protože všichni ostatní už to mají za sebou a já nechci být ta poslední, ta divná... obzvláště markantní je to v čistě dívčím kolektivu...
(24.11.2013, 14:21)Baterka Napsal(a): [ -> ]jen prasata v tom viděli lidské tekutiny...
OT:
Wait what? To jako, že semeno produje jenom člověk? A ostatní savci se množí mitózou bo jak? :-D
Kde by vůbec vzala Zekora lidské tekutiny.
A vůbec, musí to být nutně jenom samčí tekutina? Pinkiecrazy

Host

Právě dokoukáno.. No, nečekal jsem nic přehnaného a moje očekávání to tak nějak splnilo. Začátek byl dobrý, už jsem si říkal, že to bude hyperawsum, ale pak začaly přicházet drobnosti, které mi to tak nějak kazily.

Obecně vzato mi přišlo, že ten díl měl spousty hluchých scén a místa, která měla potenciál musela ustoupit nudným vyplňovačkám. To vysvětlení těch rostlin mi přišlo poněkud křečovitý a taky mi trochu vadila předpokládatelnost téměř všeho, co se tam stalo. Pro malí hločyčki doprí, ale pro dospělého diváka už trochu nudné.

Největší problém je pro mě ale v současnosti to růžové kudrnaté prase. Časy, kdy byla pinkie vtipná jsou už dávno pryč. V posledním díle trojky to vypadalo nadějně (scéna s vyprsknutím vody), ale teď mi přijde, že z ní je typický blbeček, co se mu mají všichni smát, jak je blbý (padání ze schodů, přehnaná fixovanost, naprostá nerozvážnost a idiotské chování postrádající jakékoli náznaky zdravého rozumu). Dříve bylo legrační, když udělala sem tam nějakou vtipnou scénu, ale co je moc, to je příliš, její pseudovtipy jsou křečovitéa cekově působí jako takový hodně špatný Forrest Gump, který je blbý, všichni se mu smějí, že je blbý a on se směje taky, protože si myslí, že je vtipný. (end of my lament)

Jinak mi udělal radost John de Lance, který se nechoval jako hodňoučký napravený villan, ale jako někdo, komu je jedno, co je kolem, hlavně když on sám je spokojený. Správný sobec a cynický kliďas, to mám rád Rainbowlaugh

A ještě jedna drobnost. Poslední dobou mi tam trochu chybí takové ty poschovávané reference, které mám já osobně hodně rád. Vezměme si například ceremonii po zastavení Discorda, která byla vystřižená ze Star Wars, Big Lebowski bowling ponies, nebo podobné vtípky animátorů. Ne, že by tam teď nebyly, ale jsou až moc okaté, a to je možná trochu škoda.

Takže nakonec za mě slabě nadprůměrných 60%, podle synopsí se ale těším na další díly, to už vypadá slibněji.


Zajímavé a legrační recenze: Terodeness, Radlan Jay
Ty jo, jak vidím tady diskuze o semenech... Rainbowlaugh Na to jsem během premiéry vůbec nepomyslel, no jako vtip to beru Rainbowlaugh
Všetci čo sa sťažujete na hluchosť deja, predvídatelnosť, to, že seriál je dobrý len pre malé detičky a podobné kecy, uvedomujete si, že takto MLP začínalo? Či chcete povedať, že seriál zo začiatku nebol mienený pre malé deti? Že systém "Zlý Zlý záporák, magické predmety odnikial, Veľkolepé porazenie záporáka" nebol hneď v prvej epizóde? Chcete povedať, že seriál mal hneď od prvej série dokonale premakaný dej, žiadne lapsusy, nedomyslenosti a scenár hodný oscarového filmu?

Seriál v podstate stále zostal čím bol, rozprávkou pre deti, ktorá je schopná nejakým zázračným spôsobom zaujať aj oveľa starších divákov.

Nie sme predsa filmový klub náročných divákov a nemusíme tu rozoberať každé obrazové políčko a každé slovo vo vete, či náhodou neobsahujú nejakú malú chybičku na ktorú by sme mohli hneď nadávať a tvrdiť ako všetko ide do hája.

Je to už štvrtá séria a nič nemôže byť také ako zo začiatku večne. Tvorcovia sa musia snažiť zaujať dosť ŠIROKÉ obecenstvo a to po troch sériach, čo nezvládajú seriály s väčším rozpočtom a užšou skupinou divákov.

A celkom sa im to darí. Konečne sme uvideli ako to vlastne bolo s Nigtmare Moon, Discordom a Elementami. Síce stále netušíme kde sa vlastne zobral ten Strom Harmónie, ale čo tam potom. Predtým sme tu mali samotné Elementy odnikial a všetko bolo v poriadku.

Jediné čo sa mi nepáčilo je, že Twilight nejako málo využíva mágiu. Je to jeden z najsilnejších tvorov v Equestrí a skoro sa nechá zožrať krokodýlom a otráviť nejakou burinou. Chcem späť tú odhodlanú kobylku, ktorá nemala problém odpratať Ursu Minor, rozdať si to s armádov Changelingov alebo teleportovať sa cez pol Ponyvillu. Čakal by som, že teraz ako Alicorn, aspoň dočasne, zastaví tie rastliny šmahom ruky...ehm...kopýtka. A stále si nemôžem zvyknúť na ten tvar krídel a Twilightin postoj pri lietaní. Celé je to jakési neohrabané a neaerodynamické.

Inak Discrod zostal Discrodom Rainbowlaugh Fluttershy zostala Fluttershy, Pinkie sa zrejme predávkovala cukrom a Spike je trocha prepracovaný.

A magická truhlička a šesť kľúčov? Vyzerá to tak, že v Equestrí nám tak úplne nevládnu princezné ale nejaká oveľa vyššia a silnejšia mágia. Ktovie, je pred nami ešte kopa tajomstiev.
Na to jak moc velký hype kolem toho byl, tak to bylo pro mě docela dost meh... Bylo tam pár výborných a epických momentů, a to zejména pohled do historie, bitva mezi princeznami, zastavení Discorda, původ Elementů, ale jinak zbytek byl moc konstruovaný a prvoplánový. Proč musela Twilight odejít? Nestačilo by, aby jí rovnou odtáhly ty kořeny a snažili se jí udusit, aby jí její přátelé následně zachránili? Musela odejít jenom kvůli tomu, aby tam scénáristé dali nějakou lekci o přátelství, bez které by se to možná obešlo (ale to by pak už asi nebylo moc v duchu MLP:FiM), nebo aby měl Discord o pár vět navíc *cough*fanservice*cough* Kromě jiného to ani nedávalo smysl, aby "Jiskra" elementů harmonie byla poslána domů a poslušně poslechla, aby se následně po pár větách s duchem chaosu vrátila sama zase zpátky a stala se z ní "damsel in distress". Zbytečné plýtvání stopáží, co mohla být využita mnohem zajímavěji.

Celkově ten díl trpí na špatný scénář. Dialogy byly prázdné, moc rychle se stávaly moc náhodné věci a celý díl měl velmi zvláštní tempo. Téměř mi přišlo, že ani pořádně nezachovali postupy antického dramatu, které vždy v MLP tak krásně fungovaly. To i úplně první dvojdíl byl lépe napsaný a nepřišel mi tak uspěchaný a ve výsledku docela nezajímavý.

Discord měl dobré hlášky a také se mi líbilo, že Twilight se zas zcela nelíbí, že je princezna a chce být raději se svými přáteli, než se věnovat všemu tomu "princess stuff"

Celkově by bylo lepší, kdyby se dvojdíl více zaměřil na pohled do minulosti a rozebral více příběhy o Celestii a Luně, nebo o tom odkud se vzal Discord, než nechat M6 prakticky zbytečně pobíhat do Everfree Forest.

Za mě 3/5. Try harder next time, Meghan McCarthy. Jsem zvědav na další díly S4 a rozuzlení podivné tisícileté osudové truhly.
První epizoda skvělá, moc vtipně nastartovaný, děj taky dobrej, flashbacky naprosto epický, ty to zvedly ze všeho nejvíc. Druhá část trochu habruje. Poslat Twilight pryč - Twilight se vrátí, to byla jen zbytečná výplň času. A plotline naprosto jednoznačná a bez zvratů a tey vpodstatě bez pointy, prádnej příběh, Jít do Everfree Forrestu, najít strom Harmonie, dát do něj Elemnty, problem solved...moc přímý, o ničem. Další věc co mi vadila, že téměř veškerý mluvení odvedla AJ, jakoby element pravdy znamenal element ukecanosti (na to má přece patent Pinkie Pinkiehappy ), jako by reprezentovala celou nealicorní část mane6. Mělo to bejt rozloženější. To je docela dost kritiky. Ostatní úvodní dvojdíly se mi asi líbily víc. Ale zklamanej nejsem, mělo to spoustu světlých momentů, spoustu dobrejch vtipů, flashbacky byly dokonalý a beru to spíš jako že celá ta slabší plotline byla jen proto aby se ankonec ukázala ta truhlička a úvod do celý série. Ten nápad se mi moc líbí.
Rozhodně to nepatří k nejslabším epizodám, ale na poměry premiérovýho dvojdílu ani k těm nejsilnějším.
Já ti nevím, ale Crystal Empire (který mi fakt nic moc neřeklo) mi přijde teda slabší, než tenhle opening. Ajsmug
To je věc vkusu...jednak. A oba díly maj slabší i silnější stránky. Crystal Empire má krásný songy a lepší plotline. Princess Twilight je vtipnější a celkově epičtější. Yeah takže tak cca stejně. Ale Friendship Is Magic a Return Of Harmony mi příjdou o kus lepší.
Yeah, když o tom tak přemýšlím, u Return of Harmony jsem měla většího nerva, I mean "OMG Twilight nemá roh, OMG to je hustej diamant, no tááák, holky, jste kamarádky sakra, to bude dobrý, to bude dobrý!"
Takovejhle feel jsem u Princess Twilight Sparkle neměla no.

Když člověk vystřízlivý z té extáze, že je nová série, začne si uvědomovat, že se mu to na 100% až tak nelíbilo. Pinkiesmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20