Bronies.cz

Úplná verze: Můj příběh s obrázky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Heh, ale rozhodně se na to těším jak dítě na Vánoce. Rainbowlaugh

A abych nebyl úplně OT.
No, ta kravata ale vypadá luxusně... Twilightblush
A prosím tě, mohl by jsi mi dát nějaký odkazy? Jakou hmotu jsi použil a jaký barvy bys doporučil, když ti ty co máš nedrželi? Možná nějaký na plastový modely? Konečně se můžu znovu věnovat kreativním věcem a ne jenom učení, tak to chci zkusit. Pinkiesmile
Dobře, napíšu svoje zkušenosti: Používám Super sculpey firm a klasickou soft, míchám dohromady asi v poměru 1:1. Dneska už ale jde koupit i přímo namíchaná verze, která má odolnost firm verze a jednodušší zpracovatelnost soft verze. Tohle bych koupil.

Pokud chci dělat figurku, načrtnu si 1:1 verzi na papír a popřemýšlím, kam přesně umístím armaturu (kovová drátěná kostra, na to je ideální hliníkový drát - lehký na ohýbání, ale i klasický pozinkovaný postačí, radši kup tenčí, jinak budeš muset ohýbat často kleštěmi.

Taky je fajn využít hliníkovou folii v místech, kde by jinak bylo moc hmoty (poníkova hlava, trup člověka atd...) jak mám hotovou armaturu, začnu na ni matlat kousky hmoty, dokud nemám základní proporce, pak postupuju k detailům atd.. Někteří pečou figurky několikrát - nejdříve udělají holou figurku, vypečou, pak na to napatlaj šaty/hřívu/vlasy/whatever a vypečou znovu a takhle i třeba čtyřikrát.

Nelekni se, jestli ti tam vznikne prasklinka nebo se něco odlomí, přilepíš/zakápneš kyanoakrylátem (klasické vteřinové lepidlo), dáš na to trochu sculpey abys zahladil stopy po prasklině a pak buď zapečeš nebo stačí nahřát na lampě, pokud vyzařuje dost tepla.

Barvení je ta horší část - první barvy byly příšerné a měly v sobě zrno (co ale čekat od koh-i-nooru, kterej je možná fajn na hodiny výtvarné výchovy na základce, ale na vyšší ligu nemá). Koupil jsem u nás třicet lahviček těchto barev, jsou dobrý, jemnej pigment, krejou skvěle i v pár vrstvách, používám na míchání a ředění odříznuté spodky z plastových jednorázových kelímků (koupíš snad v každém obchodě s potravinami). Štětce mám obyčejné, co nejtenčí a nějaký větší na větší plochy.

Barvím nejdříve největší plochy, pak menší atd. Důležité je nepřetahovat, ale já si do kelímků s naředěnými odstíny nakápnu pár kapek vody (barvy vydrží déle, než uschnou), používám na to injekci bez jehly, dobrý je i kapátko třeba z kapek proti kašli.

Co se týče očí, modeluju jednotlivé vrstvy, takže pak vím, co a jak namalovat, je to jednodušší a dodá to na 3d efektu (oko nevypadá jak křivě nalepená samolepka z ABCčka).
tipy pro všechny.

Jinak aby ti neschul rychle akryl je dobré mít prodlužovač/thinner/ředidlo,či si namíchanou barvu dát do petriho či koh i noor mističek s kousem mokrý houbičky ,vaty a barva neuschne poměrně dlouhou dobu. Taky pokud chceš hladkej povrch víc řídkej vrstev štětcem.

Ps: Kohinoor se taky  na tohle nepoužívá. myslím že to ani nemají napsané na krabici.  A jejich citronová žuť v akrylu je něco odpornýho.
Kdo chce nešetřit tak ať koupí citadelky. nebo cokoliv japonskýho pro modeláře.

Ted mají v lídlu Airbrush i s kompresorem, na základní stříkání modelu by to mohlo být super. (Sám používám)
A já doporučuji i jejich akrylový barvy mají jemný pigment.  navíc jsou v obrovským balení a základní barvy.

Jinak na polymer patlat vteřinák je prasárnička, od toho jsou tekutý polymery slepí a dokonale zakryjou a navíc jsou pružný.

Praskání značí že taky pečeš  špatně - vysoké rozdíly teploty v troubě - doporučuji se zapnutým větrákem uvnitř či zakrýt alobalem.
A finančně se ti víc vyplatí Fimo Puppen  nemám rád když musím hmotu 20 minut mačkat než je vůbec použitelná.
Navíc polymery se dají suprově v měkkém stavu vyhladit minerálním/baby olejem.  Prefejuju broušení smirky pod vodou.

Pro ty co chtějí rovný linky, na to je totiž štětec s dlouhým chlupem -  nebo papírová páska , nebo latex na zakrytí.
Na štětcích nešetřit.
Miluju štetce pro barvení miniatur- mají na fantasyobchodu a jsou moje osobní 100%.
Na barvičky si doporučuji koupit v kohinooru ty mystičky jsou praktický.
A lak, hlavně ne ve spreji akrylový ! Žloutne a je na nábytek. Doporučuji  laky na polymery. či cokoliv s Uv ochranou supermat

Třeba to někomu pomůže.
Já jsem craft scrub, takže díky za rady, mně osobně pomohou určitě, až zase někdy něco budu vytvářet.

Praskání jsem myslel spíš v tom smyslu, že mi figurka spadne ze stolu/ulomí se tenká část při manipulaci, navíc jsem zastáncem toho, že lepící páska a vteřinové lepidlo zachrání vše, ale příště si seženu tekutý polymer.
Ok, děkuji vám oběma. Pinkiesmile

@Baterka:
Ok, tak jsem si prošel ty štětce na fantasyobchodu a rozhodl jsem se pro tyto 3:

Army Painter štětec - Hobby Super Detail
Army Painter štětec - Highlighting Brush
Army Painter štětec - Basecoating Brush

Co myslíš?
Jo a prosím tě co jsou to to ty Drybrush štětce? Jakože se používají na malování, bez zředěné barvy?
PS: To tě lidi tak otravují, že nemáš zapnutý PM? Rainbowlaugh
EDIT:Co jsem se díval na stránky Lídlu , tak je to normální kompresor, velký jak kráva....
Drybrush je technika při který vtíráš vystouplý a zapadlý věci. npř natřeš roh na světlou barvu. a pak rozetřeš dosucha.
bude pak vypadat plastičtěji.
Vybral sis pěkné štětce. A určitě je per v teplé vodě a strkej je zpátky do té bužírky co u nich je - aspon se ti neponičí při nošení třeba v krabici.

Pm sem asi vypnul při nastavování, zase zapnuto. Derp.
Eh ten kompresor je docela bejby !
jinak je možný sehnat i minikopresůrek na stůl. mám ho taky je to taková cute věcička na základní nástřiky a na drobnosti.
Mini Airbrush Kit model TG216.7


Eugene : S tekutým polymerem můžeš kouzlit, dělat slizký povrhy vyrobit si oční bulvy, krev, chrchle a zelený z nosu.
nebo změkčit hmotu a namíchat do ní nějaký médium - třeba glittery nebo efektní pigmenty.
Add akrylový barvy-
Pokud toužíš po nějakých cool efektech, tak se dají koupit akrylovky DYNA Pebeo a   Royal & Langnickel s ruznými iridescentními/metalickými  efekty (motýlí křídla efekt - vypadá to dobře v očích a jako zvýrazňovač detailu  třeba na ten drybrush)
pokud ši fancy boy tak si člověk může koupit GOLDEN akrylová média a hrát si s nima.

Nedoporučuji kupovat glow in da dark akrylovky na malování figurek  mají povětšinou dost husté zrno - dobré na dřevo ale na jemný polymer ne. /navíc díky nepravidelný vrstvě efekt není tak stálý.
to raději namíchat  polymer se svíticím pigmentem / či koupit přímo svítící  polymer. ( a kdo hledá najde i takový o svítej modře  oranžově ,bíle a ne jenom Basic svítivě zlezeně )

a běda vám kdo nalakujete polymer lakem na nehtíky - dobře vám tak  že vám to zničí a naleptá časem fimo/polymer.
Taky se dají figurky ťupkat  ekfektníma pryskyřicovýma purdrama / ty jediný  dokonale efektujou měd, zlato, a jiný metalický/perleť kovy. Dají se míchat s akrylovkou a pak vznikají báječný ritch-  efekty.

Ještě jeden tip : Akrylový fixy - Posca a amsterdam,montana a jiný cool drahý značky fakt momůžou s linkou.
stačí jen černej a bílej liner.
ps: olouvám se že tu takhle bliju svoje "moudra" do tématu. Jen si jediný co tu aktivně kdy posunul něco co je blízko prostorové tvorbě.
Ok, myslím, že je na čase tuto konverzaci přesunout jinam. Pinkiesmile
here -> Moje vlastní vlákno...
Okay, uplynula nějaká doba a je čas uzavřít staré resty.

[Obrázek: OdwcwkN.png]

Terodeness: Tvůj request jsem dělal celkem 3x, nejdříve pro tebe, pak pro sebe malovaný pro experiment a nakonec jsem ten první dneska předělal, protože byl na kekel.

[Obrázek: DBEO87v.jpg]
[Obrázek: zFkllCz.jpg]
[Obrázek: 2WmPgIh.png]

Purple: Yo, tvůj jsem dělal jen jednou, zlepšit se na tom dá spousta, ale to vždy u všeho.

[Obrázek: bm7JyTc.jpg]

V Photoshopu jsem si vytvořil svoje štětce a dost experimentoval, všechno schytal můj vánoční náčrt, který byl už od základu špatný, tak proč toho nevyužít pro testování štětců. Rainbowlaugh

[Obrázek: EQsdI8w.jpg]

[Obrázek: OaFz4G2.png]

Onwards to 2017!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20