Registrován od: Dec 2012
Hodnocení:
175
I tak platí to, že prakticky stejné principy a praktiky má větší půlka náboženských směrů
Cynik, pokrytec, ignorant, flegmatik, egoista. To jsou mé klady. Mám však i zápory.
Když vás uprostřed noci vzbudí syčící kozí lebka co seskočila z nočního stolku a utekla na pavoučích nohou, bude se vám spát mnohem lépe když zjistíte, kam to sakra zalezla.
Se stim smiřte
Registrován od: Jul 2012
Hodnocení:
15
Ono by se také dalo říci, že poselství MLP:FiM je podobné poselství z Všechno co opravdu potřebuju znát jsem se naučil v mateřské školce
Provázej vás duha
- Fluttershy; STrhák
Registrován od: Oct 2014
Hodnocení:
80
kotja> co treba Rychle sipy?
"Ale já jsem nevyrostla ve stodole. Jen jsem se tam narodila a prožila většinu dětství." Applejack
Moje literární tvorba
Love and Tolerate
Registrován od: Jul 2012
Hodnocení:
93
(09.05.2015, 22:42)Lachtan Napsal(a): ... ale i tak mi křesťanské vyložení stvoření světa přijde mnohem pravděpodobnější než vědecké.
Jak to myslíš?
[19.2.2012 20:06:21] : Jsem dneska zkouknul první epizodu My Little Pony: FiM
[19.2.2012 20:06:53] : Fluttershy je best
OC přepracováno od bloodorangepancakes
Registrován od: Oct 2013
Hodnocení:
0
Tak trochu nechápu, jak by si to mohlo odporovat.
Však máme rádi poníky, ale nemusíme je uctívat jako Boha, ne?
Hodnocení:
175
Celestie a Luna jsou technicky vzato bohyně, křesťanství patří mezi náboženství, která existenci jiných božstev aktivně zavrhují. To je jedna věc.
Taky je tam magie, ohledně toho taky nebylo křesťanství v jistých pasážích moc nadšené. Poníci s lidskou inteligencí jsou taky problém, když lidi za svou inteligenci přecijen vděčí tomu, že je Bůh stvořil k obrazu svému...ale už se tam nezmiňuje, že tak stvořil lidi a barevné poníky
Cynik, pokrytec, ignorant, flegmatik, egoista. To jsou mé klady. Mám však i zápory.
Když vás uprostřed noci vzbudí syčící kozí lebka co seskočila z nočního stolku a utekla na pavoučích nohou, bude se vám spát mnohem lépe když zjistíte, kam to sakra zalezla.
Se stim smiřte
Registrován od: Jan 2013
Hodnocení:
100
20.07.2015, 21:48
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.07.2015, 21:49 uživatelem Hotsteppa. Edited 1 time in total.)
(20.07.2015, 16:54)Edwwi Napsal(a): Tak trochu nechápu, jak by si to mohlo odporovat.
Však máme rádi poníky, ale nemusíme je uctívat jako Boha, ne?
Dávnejšie sme tu z recesie chceli postaviť oltár Lune
Disco, kresťanstvo síce zavrhuje iných bohov, no pritom má aspoň v prípade katolicizmu nebezpečne blízko k polyteizmu s tou svojou hromadou svätých.
Fórum umiera, zmierte sa s tým.
Hodnocení:
175
No, to už je věc jiná. Technicky vzato i říkat papeži svatý otec je ten nejtvrdší případ rouhání, jakého se jen můžeš dopustit
Se stim smiřte
Hodnocení:
175
20.07.2015, 23:31
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.07.2015, 23:37 uživatelem Discordian. Edited 2 times in total.)
No... upřímně mi přijde dost těžké se v tom nevidět, což ale vnímám i jako chybu. Přijde mi, že je to celé formulováno tak, aby se to přesně trefilo do "módy" a vyzdvihlo to ty věci, se kterými se dneska snaží identifikovat každý druhý a to často ne z nějakého opravdového vnitřního přesvědčení, ale právě proto, že to letí a je to in.
Vlastně to samé jen v jiných slovech hlásá i většina ostatních moderních náboženství a směrů. Takové hipsterství stříknuté starým Americkým individualismem všechno sepsáno formou horoskopu- každý si v tom najde něco, co sedí jak riť na nočník.
PS: neber to prosím jako hejt svého systému. Všechno jsem psal v souladu s Luciferiánským bodem Maverick: you question everything.
Se stim smiřte
Registrován od: Oct 2014
Hodnocení:
80
D.K. "...je to něco špatného, největší zlo, temnota"
tak je krestanstvi a krestanstvi, treba vyznam jmena Lucifer je "Svetlonos", takze pravy opak temnoty, tady je paralela s pribehem Promethea , ktery prinesl lidem ohen (svobodu) a za to byl potrestan olympskymi bohy. Podle jedne z variant povesti o Luciferovi neudelal tento andel nic jineho, nez ze dal lidem svobodu rozhodovani (viz "jablko ze stromu poznani dobreho a zleho" ), lide si uvedomili sami sebe (viz pokracovani pribehu o Adamovi a Eve, kteri si uvedomili ze jsou nazi a zakryli se)....
"Ale já jsem nevyrostla ve stodole. Jen jsem se tam narodila a prožila většinu dětství." Applejack
Moje literární tvorba
Love and Tolerate
|