Pro mě jednoznačně nejlepší poník Applejack. Je neskutečně přátelská, oddaná, se smyslem pro humor, umí se postavit za správnou věc a vždy mluví pravdu (až na díl, kdy byla celá šeďučká
).
Samozřejmě také Twilight je úžasná, i když s tou pořádkumilovností to občas pěkně přehání (občas se fakt zcvokne kvůli naprosté trivialitě).
Rainbow..."She´s awesome" ale ne až tak jako Applejack. Velmi přátelská, ale někdy až moc, moc a moc horlivá
Fluttershy mi přijde neskutečně roztomilá díky své krotkosti...což se jí občas nevyplácí. Samozřejmě její "Stare" je neocenitelný a velmi k popukání
Rarity...to je rarita že? Takový poník je jeden z miliónu. Možná vypadá jako nafintěná primadona, ale když je třeba, tak jde její nesmírný půvab stranou a kamarádky ji mohou klidně zaházet blátem
A Pinkie Pie? Přiznám se, že jsem ji pokládal spíše za přítěž, nikdy jsem ji neměl rád tolik, jako ostatní. Ale s každým dílem jsem měnil názor, a v díle The Last Roundup, musím příznat, že ta cherry changa mě fakt srazila na kolena
Takže, žebříček nesestavíte. Jako by jste se ptali: "Je důležitější vzduch, voda, nebo jídlo?" Prostě jedno bez druhého nemohou existovat, tak je zbytečné říkat, kdo je lepší. Nicméně, Applejeck je moje hvězda