24.03.2013, 17:25
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.03.2013, 17:31 uživatelem Hotsteppa. Edited 2 times in total.)
(24.03.2013, 16:55)Xeelee Napsal(a): U nás není normální chodit k psychiatrovi jako třeba ve Státech. Lidi to často nenapadne a asi to ani nebude zadarmo. Navíc se u nás lidi koukaj na ty co navštěvujou psychiatra řekněme... nepěkně? Potencionální pacienti maj problém s tím tam jít. Nebo si dokonce ani nepřipouští, že maj problém, se kterým by měli k psychiatrovi zajít (jednoho takovýho hodně psychicky narušenýho člověka bohužel znám líp než bych chtěl).
Teď nevím která, ale nějaká z našich pegasisters se v PP představovala a psala, že psychologii studovala. Klidně by mohla být moderátorkou fóra a posuzovat kdo se k ní může přidat, jestli tam bude ještě někoho chtít. Pokud se jí tenhle nápad nebude líbit, tak každopádně celej můj nápad stahuju.
Xeelee, s psychiatrom máš pravdu. Akonáhle sa niekto dozvie, že tam človek chodí, už ho stigmatizujú, ohovárajú ho za jeho chrbtom a robia všetko ostatné, čo ho v ich očiach robí - ak mám byť slušný - "podivínom". Preto radšej zostane doma a vyplače sa do vankúša; nepripustí si, že nejaký problém má alebo namiesto za odborníkom zájde za známym (mám kamarátku, ktorá nemala odvahu ísť za psychológom, lebo poznala mnoho ľudí a "čo by si o nej pomysleli", tak radšej po zisťovaní zašla za mnou). Je ale rozdiel medzi pokecom pri čajíčku a keksíkoch s niekým, kto o psychológii / psychiatrii vie ho*no alebo ju pozná z brakových ženských magazínov a niekým, kto ju študuje alebo odborne vykonáva.
Médiá taktiež prispievajú k stigmatizácii klientov a budovaniu pochybného obrazu o týchto profesiách. Na Slovensku mám dokonca pocit, že nám v tomto národ osprostieva.
Terapie ti (aspoň u nás) nemocnica prepláca do určitého počtu sedení, chcú to mať rýchlo z krku. Niektoré veci sa však nedajú vyriešiť lusknutím prsta.
Hospitalizácia na psychiatrii trvá max. 3 týždne, potom je tam isté obdobie pauzy (zlaté slovenské zákony) a ak ti tam príde nejaký schizofrenik alebo narkoman, za ten čas ho môžeš maximálne napchať liekmi a zmierniť stav, nie ho vyliečiť alebo na ňom systematicky pracovať.
K tej pegasis - nebola to Nessie?
Fórum umiera, zmierte sa s tým.