12.07.2013, 10:20
(12.07.2013, 06:56)Northern Cross Napsal(a): Když dáš do googlu "striped tie dye" nebo "zebra tie dye", tak na pruhy narazíš, ale nevím, jestli by se to dalo, navzdory názvu, vydávat za zebru.
Nejjednodušší bude asi pruhy namalovat, tím vzniknou i přirozeně vypadající nepravidelnosti.
To je to, co jsem myslela.
Batika by se mi líbila víc protože její výsledky jsou zajímavější a trochu "přírodnější". Tvar se dá ovlivnit jenom do té míry, aby to byly pruhy a měly správný směr, ale konečný výsledek je pak náhoda a tvoření může být mnohem zajímavější a výsledek pak opticky mnohem vyrovnanější než když se to jenom našije nebo namaluje. A všechno se dá domalovat, zakrýt nebo zavoskovat..., Navíc je to levné, takže za vyzkoušení....
Třeba tahle je moc hezká: tričko
úplně bych to nezahazovala, batika je krásná a velmi osobitá věc.
Zebra má sice nějaký konkrétní tvar pruhů,... ale v tomhle nepředpokládám, že by kusy byly větší než symbolické, nechtěla bych aby někdo měl batikované pyžamo, ale to bych nechtěla ani aby měl opravdické zebří pyžamo...
Bodypainting jsem zmínila především proto, že nejsme afričančata, a vím, že to může být mnohem zajímavější pro děvčata než pro chlapy, nicméně aby na sebe člověk něco namaloval, nemusí být celý nahatý, ani polonahatý, může využít jenom *částečně* odhalené kusy kůže, nechat to lehce třeba z ramenou apod, zebry taky nemusí být pruhované až ke kotníkům, ale to záleží už na konkrétní situaci, je to jenom nápad