09.08.2013, 21:24
Jo, maj tam spousta kol, ale ja na kole neumim ... Kazdopadne bych se chtel hrozne podivat do moderni ctvrti "La Défense" pokud by to bylo aspon trochu mozne :3 Z cele Francie (kde jsem zatim byl) se mi nejvic libila prave moderni ctvrt, eiffelovka a zahrada ve Versailles. Na architekturu moc nejsem, takze me veci typu Louvre nebo Moulin Rogue neberou.
Kazdopadne veci co IMHO stoji v Parizi za shlednuti:
A moje nejvetsi zazitky?
Uhm... nejak moc se rozepisuju, mel bych toho nechat...
(na pravopisne chyby nehledte, nevidim je kdyz nepouzivam interpunkci xD)
Kazdopadne veci co IMHO stoji v Parizi za shlednuti:
- Eiffelovka
- Je nutno pocitat s nemalym vstupnym. Az na vrchol vytahem se cena pohybuje neco kolem 15 euro (nevim presne, nemuzu to hledat kdyz nemam fup ) a jest mozno si cestu na vrchol o neco slevnit vyslapem do druheho patra po schodech.
- A ty fronty...
- Je nutno pocitat s nemalym vstupnym. Az na vrchol vytahem se cena pohybuje neco kolem 15 euro (nevim presne, nemuzu to hledat kdyz nemam fup ) a jest mozno si cestu na vrchol o neco slevnit vyslapem do druheho patra po schodech.
- Viteznej oblouk
- Louvre
- ... ale jenom z venku. Prave ta pyramida je na tom nejvic super a uprime, cely to misto je super ale proste kdyz jsem tam byl posledne, stihly jsme s kamosem za 3 hodiny doslova probehnout expozici Egypta. Ty prostory jsou tak obrovske ze si to v klidu projit v nejake rozumne dobe neni realizovatelne
- Krom toho se musi take pocitat s tim ze se musi projit pres kontrolu batozin a prolezt bezpecnostnim ramem. Je to dalsi zdrzeni nez se clovek jenom dostane dovnitr a je to dalsi cekani ve fronte navic.
- ... ale jenom z venku. Prave ta pyramida je na tom nejvic super a uprime, cely to misto je super ale proste kdyz jsem tam byl posledne, stihly jsme s kamosem za 3 hodiny doslova probehnout expozici Egypta. Ty prostory jsou tak obrovske ze si to v klidu projit v nejake rozumne dobe neni realizovatelne
- Moulin Rogue
- a prilehle ulicky. S tim je spojena i ctvrt umelcu Montmartre.
- a prilehle ulicky. S tim je spojena i ctvrt umelcu Montmartre.
- Bazilika Sacre-Cœur
- Katedrala Notre-Dame
- a v neposledni rade i jiz zminena La Défense
A moje nejvetsi zazitky?
- Vyjednavani s lidmi tmave pleti o cene jejich zbozi. Jsou u kazde pamatky a obcas umi i cesky
- Nocni plavba lodi po Seine, rozsvicena Eiffelovka...
- Vazne, mesta v noci jsou moje uchylka a Pariz patri k tem nejuchvatnejsim co jsem zatim videl. A z lodi budu mit vzpominky nadosmrti.
- Vazne, mesta v noci jsou moje uchylka a Pariz patri k tem nejuchvatnejsim co jsem zatim videl. A z lodi budu mit vzpominky nadosmrti.
- Metro (?)
- ve Francii maj vubec nejlepsi metro jakym jsem kdy jel. Kdyz se zavrou dvere je v kabine absolutni ticho a clovek tam muze i premejslet. To neni jako v Praze nebo Londyne kde clovek pres sami kraval neslysi vlastni myslenky
- ve Francii maj vubec nejlepsi metro jakym jsem kdy jel. Kdyz se zavrou dvere je v kabine absolutni ticho a clovek tam muze i premejslet. To neni jako v Praze nebo Londyne kde clovek pres sami kraval neslysi vlastni myslenky
Uhm... nejak moc se rozepisuju, mel bych toho nechat...
(na pravopisne chyby nehledte, nevidim je kdyz nepouzivam interpunkci xD)