13.10.2013, 17:41
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13.10.2013, 17:42 uživatelem Greytail. Edited 1 time in total.)
No, určitě gratulace k dokončení tak dlouhého příběhu. Poslední kapitoly jsem si přečetl najednou a mám z nich takový pocit, že jsi u nich příliš myslel na to, že se celý příběh blíží ke konci a přitom máš ještě dost nápadů, tak jsi to příliš zrychlil a spousta věcí mi přišla poloviční. Nové postavy, které jsou spíše jenom naznačené, některé zvraty jsou na úrovni Deus Ex Machina [spoiler: (Celestie, vyhnutí se náčelníkově léčce, záchrana Froldy, hlavní záporák)], smrt důležitých postav odbytá [spoiler: (náčelník zkusí lest a místo toho, aby se pak člověk dočkal souboje, je najednou venku mrtvý, stejně tak Gasper, o kterém se dozvíme akorát, že padl v rovném souboji)]. Podle mě to je docela škoda, že se musel děj takhle zrychlit - pak na mě jenom těžko zapůsobí samotný závěr.
A jinak, abych se vyjádřil k Auroře celkově: šlo o dobré dílo, které jsem četl rád. První část sis dal dostatek času na to, abychom poznali všechny postavy a pořádně se s nimi seznámili, aniž by to byla nuda. Když pak první část skončila, cítil jsem v sobě to napětí z nových příhod. Druhá část, přestože se odehrávala na omezeném prostoru paluby vzducholodě, ukázala, že ani to pro tebe žádný problém a že dokážeš vyprávět napínající příběh a stejně jako první část, i tuhle jsem hltal s radostí z četby. No, a třetí část: Začátek byl určitě slibný a i nové postavy byly dostatečně vykreslené už jenom tím, jak se chovaly - stačilo si přečíst rozhovor a člověk viděl, jaký kdo je. Jenže jak už jsem řekl výše, zrychlený konec tuhle část částečně pohřbívá stejně jako kdysi v RP. To je docela škoda, protože předtím sis s každou kapitolou dostatečně vyhrál a najednou tohle.
A jinak, abych se vyjádřil k Auroře celkově: šlo o dobré dílo, které jsem četl rád. První část sis dal dostatek času na to, abychom poznali všechny postavy a pořádně se s nimi seznámili, aniž by to byla nuda. Když pak první část skončila, cítil jsem v sobě to napětí z nových příhod. Druhá část, přestože se odehrávala na omezeném prostoru paluby vzducholodě, ukázala, že ani to pro tebe žádný problém a že dokážeš vyprávět napínající příběh a stejně jako první část, i tuhle jsem hltal s radostí z četby. No, a třetí část: Začátek byl určitě slibný a i nové postavy byly dostatečně vykreslené už jenom tím, jak se chovaly - stačilo si přečíst rozhovor a člověk viděl, jaký kdo je. Jenže jak už jsem řekl výše, zrychlený konec tuhle část částečně pohřbívá stejně jako kdysi v RP. To je docela škoda, protože předtím sis s každou kapitolou dostatečně vyhrál a najednou tohle.
Eyup!
Love and Tolerate je heslo haterů, ne broníků!
Love and Tolerate je heslo haterů, ne broníků!