29.10.2013, 15:32
(25.10.2013, 14:32)Edwwi Napsal(a): Já plánuji coslay na MLP:FiM, jen zatím nevím koho přesně si vyberu
A upřímně, tyhle cosplaye mám ráda, ale (hlavně pokud jde o starší muže s prostorově náročnější postavou) latexové oblečky mě děsí...
Vyber si toho, koho chceš hrát (což nemusí být přesně ten, kdo je ti povahou nejblíže, ale je to pro začátek nejjednodušší) - prostě je třeba se s tou postavou umět sžít, protože jinak to působí dost nepřesvědčivě. Cosplay je čirá zábava, člověk se může neskutečně vyblbnout a pobavit u toho i ostatní
Jsem taky prostorově náročnější a cosplay byla dost dobrá motivace zhubnout (od prvního pokusu mám 20 kg dole, dalších cca 14 zbývá). Jak píše ithill, prostorová výraznost není nepřekonatelnou překážkou, akorát je potřeba při výrobě daleko víc přemýšlet. Do velké míry se to dá kompenzovat a to nejenom tím, že půjdeš za SnowFlake mojí zbývající pneumatiku kolem pasu je na mém kostýmu stále vidět, ale vyjma Čech, kde si někteří holt jinak neumí nahonit ego, je to na conu každému šumák vlastně kecám - není. Tam to totiž lidé ocení
Na letošním BUCKu jsem měl tu čest setkat se s Yami Bjork a pro mě osobně bylo po krátkém rozhovoru fajn zjištění, že na spoustu věcí ohledně cosplay máme stejný názor
Doporučuju i její přednášku z již zmíněného MLP conu ve Velké Británii (kde mj. zmínila, že na CrystalFair se chystá jako Chrysalis ):
Princess Luna: Everypony has fears, Scootaloo. Everypony must face them in their own way. But they must be faced, or the nightmares will continue.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
The Last Rebel... still alive