13.11.2015, 18:18
Po skončení zimní války mezi Finskem a Ruskem se dohodlo, že kus nové hranice povede uprostřed řeky. Hranice musí být samozřejmě hlídaná, tak se tam poslali vojáci, aby dohlíželi na bývalého protivníka.
Čerstvý Finský rekrut dorazí prvního služebního dne na svůj post, kde má sám dohlížet na pořádek. Krom něho je na protějším břehu také ruský voják, který má stejný úkol.
Den plyne, a Fin se začne nudit. Přemýšlí jak se zabavit, a umyslí si, že se pokusí nějak komunikovat s Rusem.
"Hmm. Zkusím zjistit, z jaké jednotky pochází."
Fin tedy upoutá Rusovu pozornost výkřiky, a zvedně dlaně do vzduchu složené v oblouček. Rus vypadá zmateně, a neodpovídá.
"Hmm, takže parašutista asi není. Možná námořník?"
Fin naznačí rukami plavbu, ale Rus stále neodpovídá.
"Možná je dělostřelec"
Fin zvedne jednu ruku vysoko nad hlavu a dělá, že střílí z kanónu. Ale Rus stále nijak nereaguje.
"Už vím! Je z myslivecké jednotky."
Fin dlaněmi naznačí, jakoby držel dalekohled. Když to Rus uvidí, najednou beze slova odejde pryč.
Finský rekrut se škrábe na hlavě, a přemýšlí, co udělal špatně.
Mezitím v Ruských kasárnách, Sovětský velitel se opírá do svého podřízeného.
"Ivan, jak to že nejsi na postu! Okamžitě se tam vrať, nebo půjdeš na Sibiř!"
Na to Ivan odpoví
"Pane veliteli, běžte si tam sám. Stojí tam Finský voják, který mi znakovou řečí gestikuloval, že po západu slunce přeplave řeku, a znásilní mě tak tvrdě, až mi vylezou oči z hlavy."
Čerstvý Finský rekrut dorazí prvního služebního dne na svůj post, kde má sám dohlížet na pořádek. Krom něho je na protějším břehu také ruský voják, který má stejný úkol.
Den plyne, a Fin se začne nudit. Přemýšlí jak se zabavit, a umyslí si, že se pokusí nějak komunikovat s Rusem.
"Hmm. Zkusím zjistit, z jaké jednotky pochází."
Fin tedy upoutá Rusovu pozornost výkřiky, a zvedně dlaně do vzduchu složené v oblouček. Rus vypadá zmateně, a neodpovídá.
"Hmm, takže parašutista asi není. Možná námořník?"
Fin naznačí rukami plavbu, ale Rus stále neodpovídá.
"Možná je dělostřelec"
Fin zvedne jednu ruku vysoko nad hlavu a dělá, že střílí z kanónu. Ale Rus stále nijak nereaguje.
"Už vím! Je z myslivecké jednotky."
Fin dlaněmi naznačí, jakoby držel dalekohled. Když to Rus uvidí, najednou beze slova odejde pryč.
Finský rekrut se škrábe na hlavě, a přemýšlí, co udělal špatně.
Mezitím v Ruských kasárnách, Sovětský velitel se opírá do svého podřízeného.
"Ivan, jak to že nejsi na postu! Okamžitě se tam vrať, nebo půjdeš na Sibiř!"
Na to Ivan odpoví
"Pane veliteli, běžte si tam sám. Stojí tam Finský voják, který mi znakovou řečí gestikuloval, že po západu slunce přeplave řeku, a znásilní mě tak tvrdě, až mi vylezou oči z hlavy."