10.12.2015, 22:05
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.12.2015, 23:36 uživatelem Fun1k. Edited 3 times in total.)
Jsem teď upekl skvělé malinové muffiny, jsou sladké jak cecek
EDIT:
Po pečení jsem originální recept tak nějak standardizoval na naše jednotky a lenost, tak tady je
Suroviny na jednu dávku (cca 12 muffinů):
- 0,5 standardního hrnku (dále jenom hrnku) krupicového cukru
- 0,5 hrnku polohrubé mouky
- špetka soli
- 6 polévkových lžic másla
- 4 vejce
- 3 stogramové čokolády
- 20-40 malin (na jeden muffin jsou 2 maliny, ale může se experimentovat)
- pokud chcete, můžete si to po upečení libovolně ozdobit třeba moučkovým cukrem nebo zmrzlinou/šlehačkou
Postup
1) předehřát troubu na 200°C
2) v míse smíchat nebo zmixovat dohromady (což se mi osvědčilo více, neboť jinak v té hmotě vznikají hrudky másla, které nezvládnete rozmíchat) cukr a máslo, pak do toho postupně přimíchat vejce, mouku a sůl, a nakonec roztavenou čokoládu. (i když nevím, jestli je to opravdu potřeba dělat postupně, protože mixér to zvládne smíchat všechno tak jako tak)
3) do forem s košíčky kydněte trochu té hmoty, zapíchnete tam maliny, a zakydněte to druhou vrstvou hmoty
4) pečte tak 10 nebo 11 minut, dokud povrch nezpevní a neleskne se
5) nechte vychladnou (ze začátku je to takové nafouklé a postupně to splaskne). Upozornění, nejvhodnější to asi bude dát potom do ledničky, jinak se to úplně propadne.
EDIT:
Po pečení jsem originální recept tak nějak standardizoval na naše jednotky a lenost, tak tady je
Suroviny na jednu dávku (cca 12 muffinů):
- 0,5 standardního hrnku (dále jenom hrnku) krupicového cukru
- 0,5 hrnku polohrubé mouky
- špetka soli
- 6 polévkových lžic másla
- 4 vejce
- 3 stogramové čokolády
- 20-40 malin (na jeden muffin jsou 2 maliny, ale může se experimentovat)
- pokud chcete, můžete si to po upečení libovolně ozdobit třeba moučkovým cukrem nebo zmrzlinou/šlehačkou
Postup
1) předehřát troubu na 200°C
2) v míse smíchat nebo zmixovat dohromady (což se mi osvědčilo více, neboť jinak v té hmotě vznikají hrudky másla, které nezvládnete rozmíchat) cukr a máslo, pak do toho postupně přimíchat vejce, mouku a sůl, a nakonec roztavenou čokoládu. (i když nevím, jestli je to opravdu potřeba dělat postupně, protože mixér to zvládne smíchat všechno tak jako tak)
3) do forem s košíčky kydněte trochu té hmoty, zapíchnete tam maliny, a zakydněte to druhou vrstvou hmoty
4) pečte tak 10 nebo 11 minut, dokud povrch nezpevní a neleskne se
5) nechte vychladnou (ze začátku je to takové nafouklé a postupně to splaskne). Upozornění, nejvhodnější to asi bude dát potom do ledničky, jinak se to úplně propadne.
[19.2.2012 20:06:21] : Jsem dneska zkouknul první epizodu My Little Pony: FiM
[19.2.2012 20:06:53] : Fluttershy je best
OC přepracováno od bloodorangepancakes
[19.2.2012 20:06:53] : Fluttershy je best
OC přepracováno od bloodorangepancakes