09.05.2016, 09:50
No vidíš, taky se mi od včera v hrnci louhují pampelišky (prostě jsi mě vyhecoval k dalšímu pokusu ). Mám jich tam ale jen kolem 200ks (více žel už nebylo), takže to bude takový menší pokus. Udivuje mě, jak málo toho cukru tam vy dáváte . Taky tedy zkusím nedržet se striktně receptury a přidávat cukr s Mírou .
Včera jsem pročesávala net hledajíce, co všechno ze zdejších zahrádkových "plevelů" se dá zužitkovat v kuchyni . Asi zkusím med i ze sedmikrásek, bezinky a lípy (až pokvetou).
Máme tu taky hrozně moc popence (taková tmavší hluchavka s fialovými květy) a prý je to super koření do omáček a polévek (chuť je prý někde mezi šalvějí a bazalkou). Taky možná zkusím zužitkovat ptačinec do nějakého salátku či polévky. A pampelišky jsou zřejmě superkytky . Kromě květů se prý dají upotřebit bílé části listových růžic (podobné chřestu), mladé listy do salátů (v květnu začínají hořknout, což se ale dá zmírnit louhováním ve slané vodě) a kořeny (upražené a namleté nahrazují kafe). A výborná je taky kopřiva. Zkusím z ní udělat špenát
Musím znovu oběhnout zahradu a prozkoumat, co nám to tu vlastně všechno bují
Včera jsem pročesávala net hledajíce, co všechno ze zdejších zahrádkových "plevelů" se dá zužitkovat v kuchyni . Asi zkusím med i ze sedmikrásek, bezinky a lípy (až pokvetou).
Máme tu taky hrozně moc popence (taková tmavší hluchavka s fialovými květy) a prý je to super koření do omáček a polévek (chuť je prý někde mezi šalvějí a bazalkou). Taky možná zkusím zužitkovat ptačinec do nějakého salátku či polévky. A pampelišky jsou zřejmě superkytky . Kromě květů se prý dají upotřebit bílé části listových růžic (podobné chřestu), mladé listy do salátů (v květnu začínají hořknout, což se ale dá zmírnit louhováním ve slané vodě) a kořeny (upražené a namleté nahrazují kafe). A výborná je taky kopřiva. Zkusím z ní udělat špenát
Musím znovu oběhnout zahradu a prozkoumat, co nám to tu vlastně všechno bují
- Nevytvářej si domněnky - Nezraňuj slovem - Buď sám sebou - Uč se milovat život i sebe sama -
Reklamááá!
Moje písmotvorba zde: Eresielin svět
A malůvkotvorba tu: Eresielina čmrkárna
Reklamááá!
Moje písmotvorba zde: Eresielin svět
A malůvkotvorba tu: Eresielina čmrkárna