09.05.2016, 10:43
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.05.2016, 08:45 uživatelem Martin. Edited 3 times in total.)
My jsme sklidili zatím asi 800-900 ks, a zbytek jsme posekali (ale už rostou další, a v nejhorším sklidíme z obecní cesty, co jde hned vedle nás).
já cukr přidávám vždycky až při vaření (no, pokud se tomu tak dá říkat, on i ten název "med" je v tomto případě dost zavádějící), takže dokud je to hořké, tak citrón, a pak cukr dokud to není sladké.. u prvního pokusu jsme dali na 1.2 litru vody asi 3/4 cukru a pak to v ledničce ztvrdlo (nová lednička, spíš kryogenická laboratoř), a navíc sladit tím, to je o zdraví.. blbě se pak ještě navíc rozpouští (taková moc sladká chuť).
Ano, z pampelišek (hlavně těch mladších) se dá zužitkovat prakticky všechno. A nejsou jediné. Nedáno jsem zkoušel žvýkat trávu, co nám tady roste, taková ta silnější, co vzhledem připomíná pažitku nebo tenčí pórek. Kupodivu tak i chutná My jsme se zásobili starými kuchařkami po babičce a z dob totáče + nějaké ty souhrny na internetu, takže možností pro experimentování bude dost a dost. Šalvěj nám už také začala pěkně růst ve skleníku (jen se to s ní nesmí moc přehánět), navíc jsme zjistili, že jsme na skalce nevědomky celou dobu pěstovali něco jako kontryhel, levandule nebo šalvěj. Ještě musím počkat, až nám vyrostou ty zasazené a porovnáme to Taky nám vyrostlo něco, co po usušení vypadá jako šedé jehličí. Nevím, co to je (že by rozmarýn? takový půl metrový keř, listy dole a květy na dlouhých stoncích), ale když jsme to zapíchali do skleníku, tak po první várce Vaniše se slimáci už 2 měsíce neukázali (přitom většina z něj už je dávno pryč; třeba to ani nesouvisí).
UPDATE: tak prý to je snad levandule, to co jsme si napíchali do skleníku.. už dost řádně oschlá teda z minulého roku. Ale moc mi to tak nepřipadá.
Kopřiv tu zrovna moc nemáme (ale ty se vždycky v nejhorším dají sehnat u rybníka, kde jsou celé pláně).
Mimochodem, vlastní salát se s kupovaným nedá srovnávat. Ani nepotřebuje být nejdřív v nálevu. Ony i okurky, když jsme poprvé jedli vlastní, tak měly divnou chuť (člověk je zvyklý na ty sajraty z obchodu).
Díky tomu, že teď konečně svítí dost slunce, tak začalo všechno růst. Už nám roste další dávka petrželky, i okurek (ty přímo před očima, ráno mírně nazvedlá země, večer už stonek se 2 listy). A řekvičky verze 3.0 Snad už tentokrát v plné síle.
Konopí s naší legislativou je ruská ruleta bohužel
já cukr přidávám vždycky až při vaření (no, pokud se tomu tak dá říkat, on i ten název "med" je v tomto případě dost zavádějící), takže dokud je to hořké, tak citrón, a pak cukr dokud to není sladké.. u prvního pokusu jsme dali na 1.2 litru vody asi 3/4 cukru a pak to v ledničce ztvrdlo (nová lednička, spíš kryogenická laboratoř), a navíc sladit tím, to je o zdraví.. blbě se pak ještě navíc rozpouští (taková moc sladká chuť).
Ano, z pampelišek (hlavně těch mladších) se dá zužitkovat prakticky všechno. A nejsou jediné. Nedáno jsem zkoušel žvýkat trávu, co nám tady roste, taková ta silnější, co vzhledem připomíná pažitku nebo tenčí pórek. Kupodivu tak i chutná My jsme se zásobili starými kuchařkami po babičce a z dob totáče + nějaké ty souhrny na internetu, takže možností pro experimentování bude dost a dost. Šalvěj nám už také začala pěkně růst ve skleníku (jen se to s ní nesmí moc přehánět), navíc jsme zjistili, že jsme na skalce nevědomky celou dobu pěstovali něco jako kontryhel, levandule nebo šalvěj. Ještě musím počkat, až nám vyrostou ty zasazené a porovnáme to Taky nám vyrostlo něco, co po usušení vypadá jako šedé jehličí. Nevím, co to je (že by rozmarýn? takový půl metrový keř, listy dole a květy na dlouhých stoncích), ale když jsme to zapíchali do skleníku, tak po první várce Vaniše se slimáci už 2 měsíce neukázali (přitom většina z něj už je dávno pryč; třeba to ani nesouvisí).
UPDATE: tak prý to je snad levandule, to co jsme si napíchali do skleníku.. už dost řádně oschlá teda z minulého roku. Ale moc mi to tak nepřipadá.
Kopřiv tu zrovna moc nemáme (ale ty se vždycky v nejhorším dají sehnat u rybníka, kde jsou celé pláně).
Mimochodem, vlastní salát se s kupovaným nedá srovnávat. Ani nepotřebuje být nejdřív v nálevu. Ony i okurky, když jsme poprvé jedli vlastní, tak měly divnou chuť (člověk je zvyklý na ty sajraty z obchodu).
Díky tomu, že teď konečně svítí dost slunce, tak začalo všechno růst. Už nám roste další dávka petrželky, i okurek (ty přímo před očima, ráno mírně nazvedlá země, večer už stonek se 2 listy). A řekvičky verze 3.0 Snad už tentokrát v plné síle.
Konopí s naší legislativou je ruská ruleta bohužel