28.06.2016, 09:03
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 04.07.2016, 15:02 uživatelem Martin. Edited 4 times in total.)
Tak, moc dlouho se teda nečekalo
Normálně by na talíři byla ještě rajčata, ale zapomněla se koupit a ta naše ještě nejsou zralá + malý salát je ještě škoda trhat. Hlavní je, že většina toho na talíři se dá vzít z vlastních zdrojů. Majolka se sice dá doma vyrobit, ale potřebujete na ní i tak cizí suroviny, a kupovaná vydrží déle. Na trojobal samozřejmě vejce, mouku a strouhanku, ale když si 1 květák rozpočítáte na 2 dny pro 2 osoby, vyjde to na kolik na 1 porci? 60 haléřů? + proud, 4x max. 10 minut na indukčním vařiči x 1.6 kW = 70 haléřů na porci +/-.
Další 2 květáky jsou už na cestě. Jsou zatím menší, protože byly ve stínu.
Naše 2.várka kedluben (byly vysety na čisté louce). První už jsme sklidili a snědli.
Mezi saláty vykukuje růžičková kapusta.
https://www.novinky.cz/veda-skoly/407666...eninu.html
Tak asi píchnu příště ředkvičky do štěrku a uvidíme! (ostatně proč ne, tráva se také dost často uhnízdí na místě, kde není po půdě ani památky, např. mezi kamínky na betonovém podkladě).
Update:
Testoval jsem prvně v životě Bluetooth na mém "novém" telefonu F180 GSmart, a rozlišení 480x640 holt u foťáku není vždy úplně košér (přitom na počítači to byla kdysi ostrost sama). No, jíme další várku salátů, urodilo se pár ředkviček (pořád ale slabota), takže spolu s dalšími vlastními bylinkami máme alespoň zdravou snídani, a zkoušíme vypěstovat čočku (normálně namočené z pytlíku z ochodu původně do polévky). Jediné, co mámu zarazilo, že moje babička si doma taky vždycky pěstovala hrách i fazole, a přes to, že vařila i z čočky, tu si nikdy doma nespěstovala. Ale nevíme proč.
Normálně by na talíři byla ještě rajčata, ale zapomněla se koupit a ta naše ještě nejsou zralá + malý salát je ještě škoda trhat. Hlavní je, že většina toho na talíři se dá vzít z vlastních zdrojů. Majolka se sice dá doma vyrobit, ale potřebujete na ní i tak cizí suroviny, a kupovaná vydrží déle. Na trojobal samozřejmě vejce, mouku a strouhanku, ale když si 1 květák rozpočítáte na 2 dny pro 2 osoby, vyjde to na kolik na 1 porci? 60 haléřů? + proud, 4x max. 10 minut na indukčním vařiči x 1.6 kW = 70 haléřů na porci +/-.
Další 2 květáky jsou už na cestě. Jsou zatím menší, protože byly ve stínu.
Naše 2.várka kedluben (byly vysety na čisté louce). První už jsme sklidili a snědli.
Mezi saláty vykukuje růžičková kapusta.
https://www.novinky.cz/veda-skoly/407666...eninu.html
Tak asi píchnu příště ředkvičky do štěrku a uvidíme! (ostatně proč ne, tráva se také dost často uhnízdí na místě, kde není po půdě ani památky, např. mezi kamínky na betonovém podkladě).
Update:
Testoval jsem prvně v životě Bluetooth na mém "novém" telefonu F180 GSmart, a rozlišení 480x640 holt u foťáku není vždy úplně košér (přitom na počítači to byla kdysi ostrost sama). No, jíme další várku salátů, urodilo se pár ředkviček (pořád ale slabota), takže spolu s dalšími vlastními bylinkami máme alespoň zdravou snídani, a zkoušíme vypěstovat čočku (normálně namočené z pytlíku z ochodu původně do polévky). Jediné, co mámu zarazilo, že moje babička si doma taky vždycky pěstovala hrách i fazole, a přes to, že vařila i z čočky, tu si nikdy doma nespěstovala. Ale nevíme proč.