29.08.2018, 13:28
(29.08.2018, 11:30)Martin Napsal(a): Tak, jakpak jste přežili sucha?
Sucha tady na Mělnicku jsme přežili tak tak... Vysypali jsme upražené komáry ze sudu ve skeptické víře, že skutečně nějaký déšť dorazí a ono vážně! Snad po měsíci nám dopršel skoro celý sud (ehm..je asi jen 200 l, takže nic světoborného) a dopustila se nádrž s leknínem a pěti rybami Mimochodem, manžel měl skvělý nápad si krom našich dvou zlatých komároredukčních línů pořídit tři mrňavé závojnatky a vyhlásil na nádrž vodoodběrné embargo, což v tom suchu byla vážně úžasná věc vidět vodu v nádrži a nesmět ji použít Ale mě na tom až tak nesešlo, páč letos jsem na zahradu z vysoka i daleka kašlala (byly jiné starosti). Pěstoval tedy jen on a krom na jeho záhonky jsme nikde vodu nepotřebovali (těch pár kytek u nás nehýčkáme - přežije jen nejsilnější).
Tímto týdnem jsem se konečně vrátila do venkovního rajonu, kam jsem v těch vedrech téměř nepáchla (protože jsem stínomilný člověk a to africké slunce mě hubilo po pár minutách pobytu na něm), a začala odstraňovat ze záhonů všechny padlé po bitvě. Jednu výhodu ty životpotlačující podmínky měly - minimalizoval se výskyt plevelu. Na druhou stranu, když už nějaký přežil, tak jsou to traviny, které jsou mým úhlavním nepřítelem (jsem alergická na jejich pyl, špatně se likvidují a ještě se mi nelíbí ).Mít tak tunu kamení, tak je péče o zahradu mnohem jednodušší a mé oko spokojenější
Kéž už se takové sucho nevrátí a začne častěji pršet, aby se krajina ještě stihla řádně napít a můj milovaný barevný podzim si svůj čas neodbyl během týdne, protože stromy nebudou mít sílu to odcházející listí udržet na seschlých letorostech
- Nevytvářej si domněnky - Nezraňuj slovem - Buď sám sebou - Uč se milovat život i sebe sama -
Reklamááá!
Moje písmotvorba zde: Eresielin svět
A malůvkotvorba tu: Eresielina čmrkárna
Reklamááá!
Moje písmotvorba zde: Eresielin svět
A malůvkotvorba tu: Eresielina čmrkárna