03.02.2013, 21:23
Mno... teoreticky můžeš jakékoliv dortové těsto nacpat do košíčku, použít jakýkoli krém a prohlásit to za cupcake...
Za "tradiční" bych považoval cupcakes vycházející z pravidla dělení surovin na americké šálky 1:2:3:4, nebo-li:
1 šálek másla,
2 šálky cukru,
3 šálky mouky,
4 vejce.
To by samozřejmě nedrželo dohromady, takže potřebujeme přidat:
něco na kynutí - 3 čajové lžičky prášku na pečení,
něco na provlhčení - 1 šálek (mléko, smetana, podmáslí...)
a neuškodí špetka soli...
Chceme-li více chuti, můžeme přidat umělé aroma či aroma přísadu (vanilka, citronová kůra...).
To dá dohromady docela hromadu těsta, takže osobně zpravidla připravuji z 1/2 dávek.
Krémů je hafo a chutě se zpravidla třídí právě až u krémů - někdo miluje těžké máslové krémy, někdo pudinkové, jiný tvarohovo/sýrové... Recept na jednoduchý a co do surovin celkem levný tvarohovo-šlehačkový krém najdeš v tomhle vlákně v mém starším příspěvku, případně upřesni, jaký styl krému by jsi si představovala...
Za "tradiční" bych považoval cupcakes vycházející z pravidla dělení surovin na americké šálky 1:2:3:4, nebo-li:
1 šálek másla,
2 šálky cukru,
3 šálky mouky,
4 vejce.
To by samozřejmě nedrželo dohromady, takže potřebujeme přidat:
něco na kynutí - 3 čajové lžičky prášku na pečení,
něco na provlhčení - 1 šálek (mléko, smetana, podmáslí...)
a neuškodí špetka soli...
Chceme-li více chuti, můžeme přidat umělé aroma či aroma přísadu (vanilka, citronová kůra...).
To dá dohromady docela hromadu těsta, takže osobně zpravidla připravuji z 1/2 dávek.
Krémů je hafo a chutě se zpravidla třídí právě až u krémů - někdo miluje těžké máslové krémy, někdo pudinkové, jiný tvarohovo/sýrové... Recept na jednoduchý a co do surovin celkem levný tvarohovo-šlehačkový krém najdeš v tomhle vlákně v mém starším příspěvku, případně upřesni, jaký styl krému by jsi si představovala...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us...