09.07.2013, 17:17
(06.07.2013, 22:08)MidnightShadow Napsal(a): Jdu si vyplachnout oci kyselinou....
Go for it a řekni pak jaký to bylo anyway viděla jsi tu Pinkie Pie, která se přihlásila do letošní cosplay soutěže na FFku?
Kostýmy na conu (pokud s nimi nesoutěžíte) jsou skutečně jen pro zábavu, protože con není módní přehlídka. Je super, když cosplay vypadá úchvatně, ale pokud s tím nehodláte soutěžit, tak je to podle mého názoru srdečně fuk. Navíc každý nějak začínal (zatímco většina místních kritiků byla a je od začátku dokonalá, že?).
Teprve, když si na sebe kostým vezmete poprvé a vyrazíte s tím na con poznáte všechny ty nedostatky, učíte se, jak se s tím chovat mezi lidmi - IMHO je to jedna z nejúžasnějších věcí, která se dá na conu zažít. Až na tom všem se spousta cosplayerů naučí, co a jak a v drtivé většině případů je to motivuje k vlastnímu zdokonalení. Nebo si snad někdo myslí, že nejdřív potřebuje dramatickou výchovu, pak kurzy šití, estetiky, aby vůbec směl na cosplay pomyslet? Co mě na tom mrzí asi nejvíc je fakt, že tenhle přístup dost lidí odradí - dost takových, kteří to přes první (byť třeba velmi nepodařené) pokusy dotáhnou až k dokonalosti - na tohle téma měla Tess na letošním Festivalu Fantazie moc pěknou přednášku a já s ní plně souhlasím.
Bohužel se nemůžu ubránit dojmu, že místní "hodnocení" nabádá k tomu, že "dokud to nebude dokonalé, tak se s tím ani neodvažuj ukázat na veřejnosti a i když to zkusíš, tak ti to zkritizujem tak, že se z toho po..." je sice více méně české specifikum, ale řeší se to pořád - upřímně, nechápu proč bojí se snad někdo, že se cosplay začne montovat víc lidí? Nebo, že nedokonalé kostýmy "zdegenerují" ty dokonalé jakožto symbol dokonalosti a výjimečnosti? Pokud to tak není, tak mě prosím opravte... moc rád bych to pochopil.
Samozřejmě, pokud by většina MLP cosplayerů z letošního FFka (včetně mě samotného) vlezla do soutěže kostýmů, nafotila fotky a vydávala by to za skvělé počiny, tak to bude působit směšně až trapně... ale na zábavu na conu to bohatě stačí. Pokud s tím má někdo problém, je to jen jeho problém nechť ve své dokonalosti vyrazí do své "high society" debatovat o tom, jak se cosplay4fun úpadková zábava.
(08.07.2013, 19:24)MalMiki Napsal(a): ne, vážně se nikdo nezmínil o nejspíš nejpočetnější skupině cosplayerů poníků u nás? ok tak je asi vnutím sama ^_^~
No když se před námi tak nějak pořád schováváte
Díky za odkazy, kostýmy vypadají úžasně - kloubouk dolů! Bylo by fajn vás vidět někdy naživo moc rád se podívám, jak takhle vychytaný MLP cosplay vypadá v realitě. Podle fotek to vypadá na pastvu pro oči
Princess Luna: Everypony has fears, Scootaloo. Everypony must face them in their own way. But they must be faced, or the nightmares will continue.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
The Last Rebel... still alive