16.01.2013, 15:01
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 30.03.2013, 13:26 uživatelem pidi. Edited 8 times in total.)
Jen doplním...
Záleží na typu použitého tavidla. Některé speciální cíny jsou schopné tát už při 180C, na to je třeba dávat bacha. Jinak všechny součástky mají ve svých datasheetech jak dlouho se mohou zahřívat a na jakou teplotu, typicky je to pro pájeví vlnou, takže cca 300C po dobu 20-30vteřin. Senzory (MEMS atp.) jsou výrazně náchylnější. A elektrolytům to samozřejmě nedělá vůbec dobře...
Utopené věci:
1) Rozebrat, očistit a připravit k pečení - viz. první post.
2) Na férovku osprchovat, důkladně vypláchnout ven to pivo, kofolu, bláto...
3) Osušit, když je možnost tak vyfoukat kompresorem (nikoli dovnitř naprskat)
4) Nechat odstát pár hodin až dnů na teplém místě jako je radiátor nebo horní hrana televize
5) Namočit do ISOPROPYLALKOHOLU, mají ho běžně v drogerii, litr stojí cca. 130Kč.
6) Sloučeniny na bázi lihu UMÍ VÁZAT VODU, což je přesně to co chceme. Vytahají zbloudilé molekuly vody ze spodků součástek a také rozpustí odolnější nečistoty. Slivovice není dobrý nápad, musela by být 100%. (pro tvrďáky)
7) Jemným vlasovým štětečkem naženeme isopropyl všude, hlavně pod čipy.
8) Po půl hodince lehce osušíme a můžeme péct. Zbytky isopropylu nevadí, vypaří se během pár sekund a jako side-efekt provoní celou kuchyni...
Jináč, já zapékám na rovným porcelánovým talířku 5-8minut na 180-200C. Oboustrané záležitosti je samozřejmě potřeba vypodložit.
Naposledy mrtvou N3310. Úspěšně (jak jinak ). Teď je navíc pěkně zalakovaná, takže jí může babička nechat na dešti vcelku bez obav...
Záleží na typu použitého tavidla. Některé speciální cíny jsou schopné tát už při 180C, na to je třeba dávat bacha. Jinak všechny součástky mají ve svých datasheetech jak dlouho se mohou zahřívat a na jakou teplotu, typicky je to pro pájeví vlnou, takže cca 300C po dobu 20-30vteřin. Senzory (MEMS atp.) jsou výrazně náchylnější. A elektrolytům to samozřejmě nedělá vůbec dobře...
Utopené věci:
1) Rozebrat, očistit a připravit k pečení - viz. první post.
2) Na férovku osprchovat, důkladně vypláchnout ven to pivo, kofolu, bláto...
3) Osušit, když je možnost tak vyfoukat kompresorem (nikoli dovnitř naprskat)
4) Nechat odstát pár hodin až dnů na teplém místě jako je radiátor nebo horní hrana televize
5) Namočit do ISOPROPYLALKOHOLU, mají ho běžně v drogerii, litr stojí cca. 130Kč.
6) Sloučeniny na bázi lihu UMÍ VÁZAT VODU, což je přesně to co chceme. Vytahají zbloudilé molekuly vody ze spodků součástek a také rozpustí odolnější nečistoty. Slivovice není dobrý nápad, musela by být 100%. (pro tvrďáky)
7) Jemným vlasovým štětečkem naženeme isopropyl všude, hlavně pod čipy.
8) Po půl hodince lehce osušíme a můžeme péct. Zbytky isopropylu nevadí, vypaří se během pár sekund a jako side-efekt provoní celou kuchyni...
Jináč, já zapékám na rovným porcelánovým talířku 5-8minut na 180-200C. Oboustrané záležitosti je samozřejmě potřeba vypodložit.
Naposledy mrtvou N3310. Úspěšně (jak jinak ). Teď je navíc pěkně zalakovaná, takže jí může babička nechat na dešti vcelku bez obav...
Největší pohroma téhle malé země se jmenuje spravedlivě nasraný a žlučovitý Čech...
This ain't no place for no hero. This ain't no place for no better man. This ain't no place for NZ hero to call home...
This ain't no place for no hero. This ain't no place for no better man. This ain't no place for NZ hero to call home...