Bronies.cz

Úplná verze: Co Vám vadí na Brony fandomu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Mňa nikdy nikto nemal priamo za cloppera, vždy za bronyho. Ešte som sa nikdy nestretol s prístupom mimo komunity, kde by niekto tvrdil, že bronies sú nevhodný fandom kvôli explicitnému obsahu.

Ak niekto mal nepekné poznámky na bronies, bolo to kvôli "show for little girls", "nevhodné pre váš vek" alebo "cáknutí neckbeardi s dúhovými poníkmi wtf".
Tá spomínaná "diaľnica" 621 je v prvom rade furry stránka, kde sa pripojili všetci možní od otaku po bronies. Niekde totiž svoje nečisté afinity ventilovať treba a na to tieto stránky predsa len sú Pinkiesmile

Povedal by som, že clop skôr vplýva na reputáciu brony fandomu pre ľudí v iných fandomoch, kde je R34 tiež doma - furries, otaku,... a samotných bronies. Keby som mal počítať furries, ktorí na mňa nadávali ako cloppera... pokrytcov je na svete veľa, ale pod lampou je vždy najväčšia tma Rainbowlaugh
@Dawnflash: ten systém funguje velice jednoduše: MLP je v mysli většiny obyvatel, kteří se s tím kdy setkali, spojeno s malými děvčátky (s tím se pojí dětská nevinnost, ochranitelské pudy atd.). Takže když jim ukážeš ani ne R34 obrázek, ale třeba jen s nádechem erotického, nebo násilného obsahu (implying), tak si ty dvě věci automaticky spojí. Přidej k tomu fakt, že to ukazuje odrostlý chlap a celý ten obrázek dává velmi jednoduchý a známý smysl všem, kteří bronies neznají osobně. Kdybych na FB postnul třeba jen tvůj avatar, tak se strhne vlna shitstormu, protože některým stačí jen tohle. Naštěstí těch lidí už není moc, protože kvůli podobným excesům jsem jich už desítky ze seznamu známých vyházel (byť je znám osobně).

Možná ses nepotkal s tolika lidmi, nebo tvou osobu nevzalo dost lidí útokem jen proto, že jsi brony (někdy bych mohl všechny ty hate příhody a konverzace zveřejnit - materiálu je na to poměrně dost). Dokud je člověk relativně schovaný, tak tyhle projevy nevadí, protože se toho málokdo chytí. Jakmile je víc vidět i pro "širokou neznalou veřejnost" rozjede se to na plné obrátky, anžto jste snadný cíl - pak vám všechny kontroverzní projevy komunity omlátí o hlavu, ať už s nimi souhlasíte, nebo jsou vám fuk, či je odsuzujete.

Jak to funguje se dá krásně demonstrovat na nedávných událostech: tvrzení, že všichni bronies jsou cloppeři a představují nebezpečí je podobné, jakože všichni muslimové jsou teroristi. Je to jednoduché, sugestivní, účinné, hraje to na ochranitelské city a strach a stejně jako v případě náboženských extremistů (komu se příčí současné téma, ať si dosadí třeba masakry v severním Irsku koncem minulého století, při střetech mezi katolíky a protestanty). A úplně stejně, jako třeba dánské karikatury, stačí k rozpoutání nenávisti pár obrázků "pro demonstraci toho, co jsou bronies vlastně zač".

A proč to vlastně píšu? Spíš než R34/gore v MLP mi vadí přístup bronies k těmhle tématům - osobně neschvaluju ani jedno (R34 s MLP mi přijde krajně nevhodné a gore prostě odpornost), ale když už tomu někdo chce holdovat, proč má potřebu tohle spojovat i s ostatními bronies? Často slyším názory, že prchající mají zůstat doma a udělat si tam sami pořádek tzn. zbavit se těch, kteří představují hrozbu a vrhají špatné světlo na všechny, jež se k té skupině hlásí. A ti sami pak děsně řvou, jak je omezována jejich svoboda slova, když se např. tady zakazuje obsah, který by mohl celou komunitu bronies vystavit do podobného světla, jako jiné skupiny, jimiž se valná většina obyvatel cítí ohrožena.

Zajímalo by mě, jestli tvůrci a konzumenti r34/gore obsahu jsou si vědomi faktu, že když tenhle obsah vystaví na odiv běžné populaci, která nemá ponětí, proč se vlastně lidé stávají bronies/pegasisters, tak si snadno spojí si onu situaci (ať už jde o sex či účelové násilí) s tím co mají s MLP už spojené (malá děvčátka -> ochranitelský pud a strach) a závěry si vyvodí sami.
Súhlasím, Jamis.
Spájať R34 (prípadne gore) s poníkmi a prezentovať tú kombináciu mimo fandom je krajne nevhodné tak pre osobnú reputáciu ako pre reputáciu fandomu.

Myslím, že to už je na ostražitosti a uvedomelosti každého jednotlivca, ustrážiť si rámec do ktorého púšťa svoje afinity.
Je predsa jasné, že keď sa prezentuje brony ako clopper verejnosti (alebo furry yiffer, etc.), dostane sa mu práve takej odozvy.

A preto hovorím, že mňa nikdy nikto mimo komunít asociovaných s R34 nehodnotil inak ako milovníka poníkov, čo považujem za úplne v poriadku.

Úprimne, v minulosti som spustil jeden sociálny experiment na 40 ľuďoch s cieľom zistiť ako sa zachovajú po tom, čo im odkryjem "temnejšiu identitu" furríkov, čo bol fandom v ktorom som tej doby figuroval. K stupidite toho nápadu sa vyjadrovať ani netreba.
Reputáciu som si napravil až po 2 rokoch, kde som získal naspäť rešpekt ako individualistická a nonkonformná osoba.
Hovorí to však niečo o ostražitosti pri prezentácii fandomu tak ako jednotlivca samotného, netreba byť blbý Pinkiesmile

Inak k tomu mláteniu kontroverzných záležitostí o hlavu - to som už zažil. Bol som už decentne "kameňovaný" ako furry, potom ako brony. Tiež som nebol práve neviditeľný na Slovensku a rečí bolo veľa.
Riešil som to ale pacifisticky - radšej som vysvetľoval ako bránil a po pár rokoch sa mi tí istí ľudia, ktorí predtým útočili, ozývajú so záujmom o fandom, jeho aktivity, zaujíma ich to a všetky predsudky sú preč.
Všetko závisí od postoja človeka k vlastnej prezentácii Pinkiesmile Verím, že brony fandom bude svojim odporcom čeliť aj naďalej mierovo a bez problémov.
Jamis OT

" ale když už tomu někdo chce holdovat, proč má potřebu tohle spojovat i s ostatními bronies? "
"Zajímalo by mě, jestli tvůrci a konzumenti r34/gore obsahu jsou si vědomi faktu, že když tenhle obsah vystaví na odiv běžné populaci, která nemá ponětí, proč se vlastně lidé stávají bronies/pegasisters, tak si snadno spojí si onu situaci (ať už jde o sex či účelové násilí) s tím co mají s MLP už spojené (malá děvčátka -> ochranitelský pud a strach) a závěry si vyvodí sami. "

Pinkiesmile na tyto otazky nelze odpovedet bez nejakeho seriozniho exaktniho vyzkumu, ktery by nam rekl, jaka cast bronies jsou clopperi/priznivci R34.....spise mensina? spise vetsina? je to tak pul na pul? ja samozrejme nejaky soukromy odhad mam, ale je to jen muj odhad, takze na tom nemuzu stavet zadnou seriozni odpoved Pinkiesmile

Tož, to je práve to, čo mi na fandome vadí asi najviac... R34/Gore... Ale bohužiaľ aj s tou "horšou" stránkou fanklubu sa smažím nejako zžiť... Predpokladám, že bronies nie sú jediný fandom, ktorý má clopperov, respektíve priaznivcov R34 či Gore...
OT:
Fanoušky se zálibů v gore a r34 najdeš v každém fandomu, hlavně to r34 není nic neobvyklého...
Nevím jestli to sem patří, ale mě vadí jedna věc, která se u mě projevovala (dříve, naštěstí jsem se toho zbavil). Já osobně jsem měl potřebu nepatrně na MLP odkazovat kamarády např. byl jsem u kamaráda a pořád jsem si přehrával jakékoli videa MLP co se mi líbily dokud se mě nezeptal na co to vlastně koukám nebo co se to pořád ozývá za smích. Prostě asi jsem poníky trochu vnucoval, přiznám se...  Facehoof
No M4rty, nie je to práve najšťastnejšie riešenie, ale nič strašné Pinkiesmile Ono skôr si všade nastav ako avatar poníka a hlavne na sociálnych sieťach to isto neostane bez odozvy (súdim podľa toho, že práve tam si to ja neodvážim dať Twilightblush ) Alebo len tak medzi rečou, keď budete spomínať filmy a seriály, tak povedz o MLP. Alebo proste čokoľvek do budúcnosti, keď budeš niečo pozerať a budeš to chcieť zdieľať s ostatnými, tak radšej tak sprav Raritywink
Díky  Twilightsmile . Ale jak jsem povídal tak už mě to přešlo. Vysvětlení tohohle je že jsem dřív asi nevěděl, že lidí co se zajímají o poníky je víc a že nějaké Bronies.cz vůbec existuje.   Twilightblush  Dnes jsem za tenhle web nesmírně rád.  Pinkiesmile
Mě spíš někdy nejde do hlavy, proč někteří bronies mají potřebu furt všem kolem ukazovat, že bronies jsou. Viz. například, někdo na netu tvrdí, že je kvůli poníkům šikanovaný, ale přitom na jeho profilovce vidíš poníka, na fotkách má trička s poníkama atd. Je snad každému jasné, že pro běžnou veřejnost jsou bronies trochu kontroverzní. (Snad jsem použil správný slovo Rainbowlaugh ).

Já jako mám třeba na Facebooku profilovku s poněm, ale zase takovým stylem, že ten co bronies nezná, nepozná, že jde o nějakého poníka. Prostě vystupuju jako "normální" člověk řekněme.

A R34? To má snad každá komunita a zabývat se tím je podle mě ztráta času, stejně to nějak vyřešit nejde.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35