Bronies.cz

Úplná verze: Co Vám vadí na Brony fandomu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Elitárstvo našťastie už neni v takej miere ako bývalo (alebo už sledujem brony fandom menej), no keď vidím že tu má niekto v popise na profile, že by fórum malo byť od 18.... Aah, na očné som dobre že nešiel keď som to videl.
Love and tolerate neni hlúposť... Dokým to niekto robí potichu, ale keď to niekto začne spomínať že "Twilight Sparkle má naučila love and tolerate" a snažia sa správať podľa poníkov a všade s tým idú... Love and tolerate bolo vytvorené hatermi, len všetci to zrazu začnú vravieť. Ja som sa vďaka tomu začal riadiť, kúsok ma to zlepšilo, dokým mi nedošlo že sa nebudem tak správať ku každému, ak si niekto zaslúži hate tak začnem hatovať, simple as that
(03.06.2015, 01:53)Bluebear Napsal(a): [ -> ]
Citace:...říká mladý muž, který se dívá na barevné poníky.

Prosím tě, jdi a dej si velkou čokoládu nebo něco takového, ať zaženeš ty ošklivé myšlenky.

Proč myslíš, že se podivíni dávají na MLP? Protože jim to dalo něco, co jim chybělo, iluzorní svět namísto reálného, který zjevně nedokážou snést. Jsou poškození? Ano, bezesporu. Co s tím chceš dělat? Vezmeš plamenný meč a vyženeš je ze svého čistého, dokonale normálního fandomu?

A kdo ti v něm zbyde, jestliže vyhodíš všechny, kdo mají v sobě nějakou ránu, něco deformovaného, podebraného, co se nedá vyléčit a lze to jen částečně ukonejšit koukáním na barevné světy? Zbyde tam vůbec někdo, kromě tebe? A kdo ti bude vymýšlet dál takové seriály?

Dokonalí lidé ne, ti ho nepotřebují. Klidně vsadím boty, že všichni tvůrci MLP - a všeho, co za něco stojí - mají nějaký hluboký vnitřní problém, protože kdyby ho neměli, nepotřebovali by (a ani by nemohli) tvořit.

A abych citoval Gildu: "já tu jsem, protože jsem poškozený. A jaká je tvoje výmluva"?

Nehovorím o brony fanúšikoch všeobecne. Neexistuje normálny človek, každý si niečo so sebou nesie.

Hovorím o neckbeardoch (ako tu písal Zoidy); mamičkinych maznáčikoch neschopných odpútať sa od nej ani v štyridsiatke; dospelých chlapoch, ktorí sa nikdy nedotkli ženy, no sú schopní vziať si plyšáka so všetkým, čo k tomu patrí a ešte sa tým verejne chváliť.
(07.06.2015, 10:15)Bagginses Napsal(a): [ -> ]Co mi vadí? Elitářství, tedy povyšování se nad ostatními lidmi, kteří MLP nesledují nebo sledovat nechtějí.

Potřeba vyvyšovat se nad ostatní, považovat se za lepšího, je jedna z nejsilnějších lidských vlastností. V podstatě říkáš, že ti vadí lidi. To na jednu stranu dost chápu, na druhé straně musíš na této planetě trpět jako zvíře.

Já jsem už dlouho neviděl - pokud vůbec někdy - nikoho, kdo by se nad ostatní vyvyšoval z titulu toho, že je brony.

(07.06.2015, 10:15)Bagginses Napsal(a): [ -> ]Dále hloupé motto "Love and tolerate".

To je ale jedna ze základních myšlenek MLP, a nevidím na tom něco a priori špatného. Co je hloupého na lásce a toleranci?

(07.06.2015, 10:15)Bagginses Napsal(a): [ -> ]Takovým mottem se řídí i EU a podívejte se, co do Evropy vpouští..

Ne, takové motto v EU nikdy nepadlo. Rozhodnutí EU je čistě politické a má dva důvody: 1) nikdo z představitelů EU nemá tu odvahu/krutost (nehodící se škrtni dle chuti), aby uprchlíky a přistěhovalce házel zpět do moře nebo střílel, 2) státy EU mají velký strach, že se stárnoucím obyvatelstvem a malou porodností nebudou mít v budoucnu nikoho, kdo by pracoval, a zoufale se snaží prosadit jediné řešení, které znají: importovat si pracovní sílu, přestože dobře vědí, že je to škrtání sirkami v továrně na výbušniny. Pokud má EU nějaké motto, tak "tonoucí se stébla chytá".
(07.06.2015, 22:32)Hotsteppa Napsal(a): [ -> ]Hovorím o neckbeardoch (ako tu písal Zoidy); mamičkinych maznáčikoch neschopných odpútať sa od nej ani v štyridsiatke; dospelých chlapoch, ktorí sa nikdy nedotkli ženy, no sú schopní vziať si plyšáka so všetkým, čo k tomu patrí a ešte sa tým verejne chváliť.

Teď se prosím na chvilku zastav a zamysli se nad tím, co říkáš. V podstatě tvrdíš "tohle je trapné a blbé, protože to brutálně odporuje mým představám, jak by se měl chovat člověk v určitém věku". Tohle je myšlenka (nebo moderně řečeno mem), kterou rozhodně nechceš podporovat. Tohle je totiž myšlenka, která zabíjí lidi.

Protože přijde den, kdy budeš ty sám ve věku N (číslo není podstatné) a společností bude putovat myšlenka "lidi ve věku N už jsou moc staří, neměli by tu překážet". Možná, že s touto myšlenkou přijde dav s vidlemi. Nebo doktor se smrtící injekcí.

Přeháním? Ani trochu. Od teze "ve věku N by se člověk měl oženit, mít rodinu, nechat hloupostí" k tezi "ve věku N by člověk měl mít důstojnost a dobrovolně odejít ze světa" je jenom krůček.

Tohohle informatického hada neživ, zašlápni ho, dřív než tě sežere.
Nemám ráda cloppery a gore.
Cosplayeři bez soudnosti mě taky značně rozčilují. (Stojím si za tím, že když má někdo břicho až po kolena, tak by si prostě na sebe neměl natáhnout - první poň, co vás napadne - cosplay.)
A pak tu jsou lidé, co v každém dílu MLP hledají věci, co tam nejsou. Většinou nějakou strašně hlubokou zápletku, kterou tam vidí jen oni sami, protože se asi nedokáží srovnat s tím, že je to pořád primárně pro malé holčičky. Většinou jsou ti samí lidé i klasičtí fanatici, kteří MLP vyzdvihují nad všechny ostatní animované seriály bez toho, aby některý z nich viděli. Někdy dokonce MLP považují za nejlepší seriál vůbec úplně ve všem. K tomu všemu se ještě považují za nějakou divnou MLP master race.
Nevím, jak je to tady na fóru, takřka sem nelezu, hodnotím všeobecně chování broníků i jinde.
Taky klasický hejt starých sérií.
Jinak můj názor je zrovna teď čistě subjektivní. Tzn. co vadí prostě mně, takže běda, jestli se toho bude někdo chytat. Rainbowlaugh
Bluebear, stúpil som ti na otlak? Stojím si za svojím názorom. Nejde o to, ako by sa mal správať človek v určitom veku. To som priamo nikde nepovedal.
Vadia mi extrémne prípady medzi bronies, ktoré potom robia zlý obraz celej komunite.

(10.06.2015, 00:26)Bluebear Napsal(a): [ -> ]To je ale jedna ze základních myšlenek MLP, a nevidím na tom něco a priori špatného. Co je hloupého na lásce a toleranci?

Je to síce pekná myšlienka, no L&T je heslom ktorým sa oháňajú trollovia ako protiargumentom k bronies. Nečudujem sa Moni, že jej to vadí. 
(10.06.2015, 00:34)Bluebear Napsal(a): [ -> ]Teď se prosím na chvilku zastav a zamysli se nad tím, co říkáš. V podstatě tvrdíš "tohle je trapné a blbé, protože to brutálně odporuje mým představám, jak by se měl chovat člověk v určitém věku". Tohle je myšlenka (nebo moderně řečeno mem), kterou rozhodně nechceš podporovat. Tohle je totiž myšlenka, která zabíjí lidi.

Protože přijde den, kdy budeš ty sám ve věku N (číslo není podstatné) a společností bude putovat myšlenka "lidi ve věku N už jsou moc staří, neměli by tu překážet". Možná, že s touto myšlenkou přijde dav s vidlemi. Nebo doktor se smrtící injekcí.

Přeháním? Ani trochu. Od teze "ve věku N by se člověk měl oženit, mít rodinu, nechat hloupostí" k tezi "ve věku N by člověk měl mít důstojnost a dobrovolně odejít ze světa" je jenom krůček.

Tohohle informatického hada neživ, zašlápni ho, dřív než tě sežere.

Tady nejde o to, že by to odporovalo něčím představám o tom, jak by se měl někdo chovat v tom a tom věku, ale o to, že každý by měl být v dospělosti soběstačný a dokázat se postarat sám o sebe. A pokud je někdo ve 30/40 letech závislý na své matce, tak to asi nebude úplně ok.

Dále, to tvoje přirovnání k odstřelu lidí v určitém věku je úplně mimo. Jsou to dvě naprosto odlišné myšlenky, mezi kterými není krůček, ale obrovský skok. Nemůžeš přeci srovnávat určitá společenská očekávání od jedince s jeho likvidací. A nikdo netvrdí, že musíš zakládat rodinu, mít děti atd., stačí zvládnout sám sebe.
Hotsteppa, Bluebear: cloveku je tolik, na kolik se citi. Me rika ta moje: "Ja potrebuju chlapa a ty ses zaseknul v sestnacti!" Rainbowlaugh  , no je mi lito draha, nechystam se na tom nic menit Rainbowlaugh


Foxter: "A pokud je někdo ve 30/40 letech závislý na své matce, tak to asi nebude úplně ok. "
No jo, mamanci...ale je fakt , ze nektere matky je v tom nejen podporuji, ale primo si je tak vychovavaji. Je taky fakt ze kdyz se takovy chlapik prevlika za ponika pusobi to tragikomicky. Ale berte to tak, ze sou i horsi veci - predstavte si, ze sou i 40leti chlapi, co se prevlikaj za mimina - normalne plinky, dudlik a uz jedou Rainbowlaugh
Ja sa dokážem prispôsobiť ale jediné čo mi vadí je prehnaný waifuizmus a privlastňovanie poňou . Moje moje moje iba moje ...
(10.06.2015, 03:10)Foxter Napsal(a): [ -> ]Tady nejde o to, že by to odporovalo něčím představám o tom, jak by se měl někdo chovat v tom a tom věku, ale o to, že každý by měl být v dospělosti soběstačný a dokázat se postarat sám o sebe.

Dále, to tvoje přirovnání k odstřelu lidí v určitém věku je úplně mimo. Jsou to dvě naprosto odlišné myšlenky, mezi kterými není krůček, ale obrovský skok. Nemůžeš přeci srovnávat určitá společenská očekávání od jedince s jeho likvidací.

Není tam žádný skok, je to hladká a snadná křivka. Bez problémů byla v historii použita mnohokrát, udělali to komouši, udělal to Áda; od společenských očekávání k soudci Lynchi je tak blízko jako mezi dvěma sousedícími dveřmi. V menším měřítku se to děje na kdekteré základní a střední škole. Osoba X je ubrečeneček, mámin mazánek, není to správný chlap - to je první stadium. Druhé stadium je "je třeba ho zocelit/vychovat", potom už následují napínáčky na židli, rozřezané boty, chcíplá krysa v tašce. Třetí stadium: osoba X se zavěsila/ufetovala/zbláznila se a nikdo neví, proč.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35