Bronies.cz

Úplná verze: Co Vám vadí na Brony fandomu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
(27.11.2015, 01:59)D.K. Napsal(a): [ -> ]Upřímně, nechápal jsem, jak hater může věnovat svůj čas na to, aby hejtoval něco, co nesnáší.


Citace:It is said that if you know your enemies and know yourself, you will not be imperiled in a hundred battles

A taky for the lulz. Jak jste už podotkli, čím prudší je reakce, tím větší je potěšení a motivace k dalšímu trollení.
@D.K.: Hate je vcelku jasný - někteří sbírají společenské body (protože nenávist je jednoduchá a opět v kurzu) další se potřebují zbavit vlastní frustrace či pocitu méněcennosti (velmi časté v našich krajinách, kde je bulvár u nás tak žádaný - když Karel Gott zakopne na ulici, je to pro většinu národa uspokojující, protože jim by se to nestalo, anžto jsou přece šikovnější a takové věci, jako dělá uznávaná osoba X oni přece nedělají, takže jsou lepší), nebo se prostě cítí reálně ohroženi a skupiny vybočující z průměru (jako třeba bronies) představují snadný cíl bez většího rizika a snadný zisk. Případně to je pro některé zábava a potěšení.

Trolling někteří chápou různě - zda v tom je úmysl škodit, nebo je to cílená provokace, či jen velmi povedený vtip na adresu jedince, skupiny, stereotypu atd. Osobně ty věci míněné jako vtip trollingem nenazývám, byť z nich občas mlátím hlavou o nejbližší tvrdý povrch Rainbowlaugh

Proti trollům a haterům na Internetu je to vcelku snadné - na sociálních sítích je vykopnete z kontaktů a zablokujete, na fóru máte ignore list a rewrite plugin, kde se dá každému trollovi/haterovi změnit nick či podpis na něco přiléhavého - jeho příspěvky nezměníte, ale popisek kolem jeho příspěvku je dostatečně vypovídající na to, aby odpovídal kvalitě. A samozřejmě je tu vždycky banhammer, když si troll/hater moc vyskakuje - sice pak bude o to víc vřískat a nadávat jak on, tak ostatní trollové, nicméně banem haterů a trollů si nikdy skupina neuškodí, protože jejich přínos je minimální.

V realitě se to dá taky vyřídit relativně snadno - s některými se prostě nestýkat, když nepřináší žádnou hodnotu a těm otravným ukázat, co se může stát: na střední škole stačila jedna dobře mířená rána do xichtu na veřejném místě před mnoha lidmi, když už mě ty dlouhotrvající kecy přestaly bavit. Dotyčný chodil nějakou dobu s monoklem a pro mě byla třídní důtka (a pověst "násilníka") jen malou cenou za následný klídek. Bronies takhle většinou nereagují, tak se do nich snadno strefuje - ať už to dělají lidé zvenčí, nebo i zevnitř fandomu.

Vtipné na tom celém je, že když pořád někdo hlásá vaši změkčilost, zženštilsot a kasá se, jak vám ukáže svým drsným řešením, tak stačí ten stejný přístup použít proti němu a hned se před společností staví do role chudinky oběti neprávem postižené zlovůlí silnějšího Rainbowlaugh Takových případů by se i v brony fandomu našlo dost.
(27.11.2015, 11:54)D.K. Napsal(a): [ -> ]OT:
Pak by byla nasnadě otázka, kde je ta hranice mezi haterem a trollem. Nebo je to stejné? Já třeba nesnáším Biebera. Jeho hudba je mi ukradená, ale nesnáším ho jako osobu. Nejdu ale na jeho videa a nepíšu tam voloviny, protože mám zkrátka lepší věci na práci, než trávit čas nad věcí, kterou nemám rád. A taky nejsem troll. Takže v podstatě, kdo je to hater? To nechápu. Jeho cíle a tak. Troll je docela jasný.
Teda za předpokladu, že dřív neudeří ti fanoušci. Pak mi jsou haterovi cíle jasné. Ale že někdo stále chodí na videa třeba jednoho a toho samého člověka a píše hate, proč nad tím ztrácet čas? No, pravděpodobně jsou to ty malé děti, které nemají nic jiného na práci. Všichni jsme tam asi jednou byli. Rainbowlaugh


OT:
Tak v dnešní době je ta dichotomie už docela jednoduchá. Aspoň teda co se dívám na youtube a různé, zejména politické a světonázorové diskuze

Má odlišný vkus/názor- hater
Píše proč má odlišný vkus/názor- troll

No ale vážně. Kdysi dávno, pradávno to asi bylo tak, že hater plnil internety tím, jak nesnáší věc X a jak je věc X strašná a zkažená a nehodná a tak dále a tak dále (takový protipól místních waifuistů), zatímco troll provokoval a pošťuchoval. Ale opravdu si myslím, že to už v dnešní době spíš zparchantělo na soubor obecných názvů pro všechny druhy, tvary a příchutě toxických internetových skřetů a názorových oponentů.
(27.11.2015, 12:38)Jamis Napsal(a): [ -> ]další se potřebují zbavit vlastní frustrace či pocitu méněcennosti (velmi časté v našich krajinách, kde je bulvár u nás tak žádaný - když Karel Gott zakopne na ulici, je to pro většinu národa uspokojující, protože jim by se to nestalo, anžto jsou přece šikovnější a takové věci, jako dělá uznávaná osoba X oni přece nedělají, takže jsou lepší)

Jo a řekl bych, že tohle je hlavní důvod proč je na internetu tolik hejtu. A taky že to neni nijak programový. Vidim na sobě, že když se mi daří a jsem v pohodě, tak to přeju i ostatním a je mi líto když to někokmu nejde; ale pak když všechno kazim a jsem na sebe naštvanej, tak mě potěší, když vidim, že někdo udělá ještě větší botu než já. Tak nějak mě to uklidní, že nejsem až tak blbej jak jsem si myslel. Vpodstatě je to dobrá věc, tenhle trik umožňuje nabrat nějaký sebevědomí a vůli odrazit se ode dna. Akorát je hrozně snadný si ještě trochu pomoct a začít ostatní veřejně shazovat. Taky když se kouknete na diskuze, je jenom pár lidí který jsou v tom zamotaný a hejtujou pořád všechno. Zbytek měl zrovna svou slabou chvíli. Akorát na internetu se to dokáže pěkně naskládat vedle sebe.

Na tom je vtipný, že než jsem si tenhle mechanizmus uvědomil, tak jsem si připadal, jako že přece jenom řikám pravdu, nebo že na to někdo musel upozornit, nebo dokonce že by dotyčnej měl bejt vděčnej za mou skvělou objektivní kritiku :-) Tak hluboko je to v hlavě zadrátovaný. Proto se proti tomu tak blbě logicky argumentuje.
K trollingu... každý to bere trochu jinak.
U mě trolling je záměrné popírání faktu či předchozího příspěvku i ve světle známých či doložených fakt. Totální a záměrná ignorace vedoucí k naštvání druhé osoby. Jestli z toho má někdo jen legraci, či nějaké jiné potěšení, to je individuální.

Ale, někdo trolling bere i jako vtipy, či meme na dané téma či osobu. Někdy jsou trefná, čili vystihnou stupiditu předešlého příspěvku, jindy si pouze dělají legraci na zlehčení atmosféry. Taky ale můžou vést k uražení osoby zodpovědnou za předchozí přispěvěk, v lepším případě si to ta osoba uvědomí a připojí se k srandě. (velmi zřídka)

I bronies dokážou být pěkní trollové a hateři. Ale spíše se mi zdá, že se nechávají nachytat.
Co mě teda vadí na některých bronies, je, že si nedávají pozor a obhajují fandom až do "krve". Pinkiesmile Ale to ostatně v tom bronies nejsou žádná výjimka. Když někdo útočí na věc do které jste investovali spoustu času a úsilí, je těžko se ubránit vlastním emocím. "Let the butthurt flow through you!" Ajsmug
Ostatně jsem ještě nepřišel na to, v čem jsou bronies nějaká výjimka. Snad jen, že tak nějak drží pohromadě víc než jiné fandomy. (Teda alespoň podle mě)
(27.11.2015, 16:08)Black Noodles Napsal(a): [ -> ]Snad jen, že tak nějak drží pohromadě víc než jiné fandomy.


To by mohlo souviset s tím ostrakizováním v některých končinách, kde se úsvit bronies hned vezl na stigmatech pedofilie a mnoha dalších sexuálních deviací. Tváří v tvář takovému protivenství se dotčená skupina dokáže semknout. Na druhou stranu ale... většina zahraničních komunit, se kterými jsem se setkal, si už prošla nějakým tím schizmatem a pěknou sérií vnitřních žabomyších válek. Tady už byla taky párkrát pěkně hustá atmosféra, která vyústila v odchod či omezení aktivity množství lidí.
Pročítání tématu mě přivedlo k další myšlence ohledně nedostatků brony komunity a tím je právě (opět u některých) ten pocit nadřazenosti. To, jak někteří skoro vykřikují hesla typu "Brony and Proud". Takhle se nikomu kladné vlastnosti neboostnou.
Přesně tak
K tomu trollingu, pro mě je trolling, když člověk chce prostě provokovat a nasrat ostatní, zatímco o dané téma nemá vůbec zájem. Hater je pro mě vyloženě člověk, kterej dělá weboví stránky a píše komentáře u videí daného tématu kraviny, když to řeknu slušně.
Jo a Black Noodles, nemyslim si, že držíme víc pohromadě než ostatní fandomy, ono se to jen tak zdá, ale sme téměř stejní jako ostatní.
Pak tady někdo řikal něco o tom, proč se na netu tolik hati, no je to hlavně z důvodu anonymity a bezpečnosti říci si, co chceme bez žádných následků.
(27.11.2015, 17:14)Bagginses Napsal(a): [ -> ]Pročítání tématu mě přivedlo k další myšlence ohledně nedostatků brony komunity a tím je právě (opět u některých) ten pocit nadřazenosti. To, jak někteří skoro vykřikují hesla typu "Brony and Proud". Takhle se nikomu kladné vlastnosti neboostnou.

Tak pro spoustu lidí je to důležitá součást sebeuvědomění - poprvé v životě jsou třeba proti svému dosavadnímu přesvědčení, tak jim to neberu. Pro mnohé bronies tohle byl přelomový moment, který stejně jako podobné emočně silné situace v životě trvá jen chvíli (od dnů po měsíce). Imho to nemá na "boost kladných vlastností" žádný vliv. Tyhle lidi je potřeba občas držet trochu při zemi (aby nevyrobili nějakou megapitomost), ale jejich jednání neshazuju - pramení z čirého nadšení pro věc a (nejen) proto, je tohle důležité u jakékoliv životní etapy, ať jde o zapálení pro MLP, nebo jakoukoliv jinou lidskou činnost - třeba hru na hudební nástroj.

(27.11.2015, 18:40)Furry_VlkCZ Napsal(a): [ -> ]Jo a Black Noodles, nemyslim si, že držíme víc pohromadě než ostatní fandomy, ono se to jen tak zdá, ale sme téměř stejní jako ostatní.
Pak tady někdo řikal něco o tom, proč se na netu tolik hati, no je to hlavně z důvodu anonymity a bezpečnosti říci si, co chceme bez žádných následků.

Ta soudržnost se skloňuje dost často - v tomto si dovolím nesouhlasit: podle mě spolu držíme mnohem víc pospolu než ostatní fandomy, ale hlavně proto, že bronies vznikli poměrně nedávno a ostatní nově vzniklé fandomy jsou na tom podobně. V náš prospěch samozřejmě hraje i to fakt, že společný zájem - tedy MLP:FiM - je postaven na přátelských vztazích a mnozí bronies včetně mě to jednání napodobují (prostě si z toho berou ono ponaučení) a snaží se v mezilidských vztazích zlepšit - podle toho to taky vypadá.

Samozřejmě ne u všech Twilightsmile v tomhle existují velké rozdíly: jsou tu desítky lidí, kteří se do hloubky tolik neznají, přesto spolu fungují na podobných principech jako mane6. Je tu i mnoho takových, kteří takhle nefungují a ani si nedovedou představit, že by něco takového mohlo fungovat (a stejně jako první skupina mají neukojitelnou touhu o tom neustále psát a shazovat protistranu - tady na fóru najdete sami dost takových příkladů). Ale tenhle rozdíl vypluje na povrch vcelku rychle, takže ony dvě skupiny se v realitě zas tak často nepotkávají. V tomhle případě jde o jiné dělení bronies, než na "Rebellion" a "FUN, FUN, FUN!" ( © Dave Polsky).

Anonymita na Internetu neexistuje - jen její zdání pro ty, kteří se tak chtějí cítit, ale to je na úplně jinou debatu. A následky? No... to co kdo kdy na síti publikoval, je jeho vizitka i jako osoby v realitě - je to pořád ten samý člověk. Až to na vás vytáhne třeba zaměstnavatel (osobní zkušenost), tak pocítíte na vlastní kůži, jak funguje ona "anonymita". Nehledě na fakt, že jestli chcete někdy vylézt z šedého průměru normální společnosti, tak mnoho lidí z oné skupiny vynaloží nemalé úsilí, aby vás důkladně prolustrovali a vytáhli na vás kde co z vaší minulosti Pinkiesmile a jo... to je taky osobní zkušenost.
S tím r34 na tom ještě nejsem tak špatně. Když někdy vidím, co jsou schopné vytvořit fanynky Marvelu/Sherlocka/Supernatural apod., tak se divím i ušima (incest slash rape fiction, yay!)
Popřípadě některé komentáře slečen ohledně jistých tělních partií slavných herců (nejlépe v kombinaci, kdy se ta samá osoba prohlásí za feministku a SJW, která plamenně bojuje proti sexualizaci a objektifikaci ženského těla... the hell?)

Takže jsme na tom ještě relativně dobře Rainbowlaugh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35