Bronies.cz

Úplná verze: Imigranti
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kdo nechce imigranty, tak je hned xenofob nebo rasista Rainbowlaugh Ono se to tedy týká třeba i lidí, kteří nemají rádi cikány...
Na druhou stranu, nevšiml jsem si, že by lidem stejně vadili třeba vietnamci a ukrajinci.

Otázka tedy je, proč lidem nevadí vietnamci a ukrajinci, ale vadí jim vlna afrických imigrantů? Nějaký důvod v tom asi bude.
Hádám, že to bude v tom, že první skupina sem přišla tak nějak postupně, legálně a integrovala se. Druhá skupina je oproti tomu jako nájezd barbarů...

Jako, mohl bych si říct "když budou dělat bordel, tak je policie zvládne", ale to bych nesměl vidět video jako je tohle...
Sice starší, ale stejně docela děsivé.
Tenhle problém, co jsem tak hledal, je starší, než bychom si možná připustili. Následující video je z roku 2008, ale původ je v nelegálních přistěhovalcích z Nigerie v 80. letech:



Účelem těchto videí je jistě mimo jiné vyvolávat i strach u domorodců. A nutno říct, že se jim to velmi daří. Raději budu výběrový rasista a dobytek.

Otázka je, komu se tohle hodí do krámu.. (kromě Ameriky). Měl jsem tu čest poznat hodně černochů, asiatů, dokonce i možná muslimů po západní Evropě a neměl jsem s nimi jediný problém (jinak bych s nima nejezdil v noci busem).

A pan Kohout je buď blb a nebo si neuvědomuje, že tímhle přístupem dosahuje přesného opaku než čeho dosáhnout chtěl (pokud to nedělá záměrně, aby veřejnost proti imigrantům pobouřil) [spoiler: ehm, alespoň je vidět, že to není jen doménou bronies "šiřitelů víry"]

Říkám to u bronies, demonstrantů (menšina ve Francii), řeknu to i u přistěhovalců: je jedno, kolik % dělá bordel. mě osobně to může být fuk do doby, než dejme to zapálené auto bude moje. A něčí jistě bylo. Cizí mentalitu nelze omlouvat. Pokud nezabere výchova, je třeba represe. Když můžeme zavírat své bílé výtržníky, proč nemůžeme cizí? Jenže to zase stojí peníze. Naše peníze!
když se Vám pták vykálí na auto, tak to setřete nebo to tam necháte s tím, že zbytek karoserie je přeci čistý? A při mytí auta na bobek hodíte raději plachtu, aby se "neušpinil"? .. přirovnání tohoto typu jsou možná povrchní a rasistická, ale tady nejde o barvu pleti, ale o morálku. Tu v naší zemi budeme ale posuzovat my.

Mě ani tak nezaráží, že jsou v Evropě nelegální imigranti, co někam připluli. Mě spíš jde o to, jak se tihle lidi jen tak dostali ke Kanálu? http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/31...h-kamionu/ (pravda, nemohu říct, zda jsou jsou již "starousedlíci" nebo nově připluvší).

A jestli je mi líto těch humanitárně vybombardovaných? Je, ale relativně. Asi tak, jako mi může být líto v rámci vlastního přežití ulovené ryby nebo zabitého obtěžujícího hmyzu (pan Kohout: "námitka! Jste rastický dobytek, takovýhle přirovnání!!").

Zajímalo by mne, kolik imigrantů nebo sociálně slabých již pan Kohout ve svém čistém domě má. Pán si neuvědomuje, že kdybychom se chovali podle jeho představ, tak nejlepším řešením NAŠEHO problému by bylo vymazat Afriku z povrchu zemského. Že se tak nestalo a někdo má snahu to řešit (ať už dobře nebo blbě) naznačuje, že tohle není o xenofobii a rasismu, ale o střetu zájmů dvou civilizací (aneb o prachy jde až v první řadě). Pokud chce pan Kohout něco řešit, tak nemá nazývat dvě třetiny národa (hrubý odhad) rasisty, ale z titulu své funkce (pokud ji nemá jen k zarámování na zdi) řešit ekonomický problém západu (a severu) na úkor Afriky.

Jedna věc jsou váleční uprchlíci, další věc jsou ekonomiční uprchlíci. Možná jen bulvár: http://www.ivcrn.cz/uprchlik-v-rakouskem...-obleceni/ (neověřen zdroj). Ale i tak dejme tomu, je právem každého člověka požadovat lepší životní úroveň (ale není povinnost ostatních mu ji dát). Vlastně by teda bylo v pořádku, kdybychom se všichni sebrali a jeli do Neměcka, protože tam jsou přeci vyšší platy než tady. Nebo do Ameriky, kde je levnější benzín, atd. že? Budiž, skončili bychom na sociálních dávkách, třeba by nás poslali pryč. Ale když někam jedu, ať už proto, že mi jde o život, nebo že se chci mít lépe, a někdo mě přijme k sobě (do domu, do státu), tak mám být rád, že jsem rád. Pokud se nemám tak dobře, jak jsem si myslel, buď proto, že jsem příživník a nebo holt situace státu, kam sem vlezl, není tak růžová, jak mi někdo nakecal nebo jsem věřil tomu, že tam budou létat pečení holubi zadarmo do hubi, tak se mám buď vrátit a nebo držet hubu, a nedělat bordel. Pak bych totiž v každém normálním případě z toho bytu/domu zase vyletěl. Jenom stát a EU se z nějakého důvodu chová naprosto odlišně.

Je morální povinnost každého člověka nebo státu poskytnout pomoc, ale zároveň je jeho svaté právo ji neposkytnout, pokud se rozhodne, že nechce. Můžeme ho označit nějakým "hezkým" titulem, ale to je možná tak všechno, co s tím můžeme (a měli bychom) dělat. Promluvit do duše ano, ale nutit někoho?

(a kdyby se někdo ptal, tak já v tomto měřítku teda fakt nechci)
(12.06.2015, 15:04)Foxtrot Napsal(a): [ -> ]Na druhou stranu, nevšiml jsem si, že by lidem stejně vadili třeba vietnamci a ukrajinci.

Nikdy som totiž nevidel žiadneho Vietnamca robiť bordel. Napríklad na našom sídlisku žije pár rodín a v rámci mesta máme niekoľko obchodov, ktorým šéfujú Vietnamci (hlavne obchody typu "všetko za euro" a reštaurácie). Vedia po slovensky, dokážu sa dohovoriť a ich deti normálne chodia do slovenských škôl. Všetko v pohode.
Hate Free a podobní udávají jako důvod tohohle to, že Vietnamci sem tehdy přišli jako vzdělaná elita, která měla zařízené samé výhody a teplé místečka, zatímco Romové a všichni ostatní jsou jen vykořisťovaní otroci, kterým nikdy nikdo nepomohl a oni se tak musí složitě protloukat.
Protože je asi jednodušší označit lidi nebo nějaký stát za rasisty, než si připustit, že jisté národnosti v určitých oblastech dělají větší bordel než jiní. Proti Vietnamcům, u kterých nakupujeme jako o život (to je problém Čechů, že si vytvořili tak "zajímavé" prostředí) nic nemám. Ano, proti Ukrajincům bych mohl mít připomínku, že to jsou v zaměstnání poněkud salámisti, alespoň pokud jde o osobní zkušenost, ale znám taky hodně Čechů, kteří by nejraději do práce ani nešli, kdyby nemuseli (sám patřím mezi ně), takže tohle není až takový problém. Kousek od nás je azylové zařízení Kostelec nad Orlicí. Neměl jsem nikdy problém ani s pohledem na černocha (nebo člověka černé pleti, pokud se to nesmí) či zahalenou ženu. Stejně tak mě neštve Rom pracující u výkopu nebo za stolem manažera. Ale docela mě štve kdokoliv, ať už je to Rom nebo ne (cikán, Čech nemakačenko, zloděj, lenoch, feťák), kdo vysává sociální systém. Vlastně mě asi víc štve náš stát než ti lidi samotní. A jsme zase u toho. Ekonomika! Ne rasismus!

Ad k těm Romům: zkuste si zjistit historii jejich působení v Českých zemích. Z nějakého důvodu se Češi chovali i za dob první republiky nejvíc agresivně právě k nim (byť teda zrovna v období 1918-1948 jsme se před současnými islamisty také neměli "za co stydět"). A to nemluvím o mnohem dřívějších dobách. Problém je v tom, že některé národy/rasy/lidé/atd. mají prostě chování neslučitelné s ostatními (viz. http://cestovani.idnes.cz/aborigince-zac...tralis_bla nebo snaha "civilizovaných" lidí poskytnout "primitivům" moderní bydlení). Proč třeba dnes nejsou Češi tolik xenofobní vůči černochům nebo jinými národům, ačkoliv se jich mnozí za komunismu jistě svým způsobem báli? Proč si stejně rychle nezvykli našinci i na naše starší spoluobčany? (ano, jistou vinu na tom nesou předsudky a pokud někomu znemožníte pobyt va vaší přítomnosti/práci, protože jste slyšeli, že krade, tak samozřejmě peníze mít asi nebude. Normální člověk by třeba nekradl, ale někdo ano. Kdyby byla stejná míra nezaměstnanosti i u bílých, myslíte, že by se taky nezačala zvedat vlna zločinosti?)

Když už to tady bylo zmíněno http://www.hatefree.cz/myty-a-fakta/hejtomat Ne že by to pomohlo ve vnímání toho, co se děje a změnit názor, ale může to trochu otupit jistou formu nenávisti "k něčemu" (řekněme, že nejhorší je ventilovat se na někom, kdo s tím příliš nesouvisí - historie nám opět dává hezké příklady, např. rok 1945).
Někdy si říkám, odkud se některé ty argumenty vlastně berou?
http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/3010..._10_261019
Odkud se berou? Jeden ze zdrojů bude nejspíš JPP a strach. Přirozený strach. A kdo by se nebál, když televize ukáže, že imigranti budou, já nevím, třeba zapalovat auta a rabovat obchody (zapomínají lidi na záběry z USA po hurikánech?). Mrkněte občas na www.novinky.cz a jim podobné. Tam je taky hodně světoznalých lidí. Mnozí by už nejraději naházeli atomový arzenál na všechny okolo. A nejen zřejmě tam: (OT)
Tam vidím střet dvou hlavních názorových proudů.
Skupinu A: Která by vyhladila všechny, kromě Čechů a hotovo. Hlavně, když se to jich samotných nedotkne.
a skupinu B: která by vyhladila Čechy, aby s konečnou platností dokázala, že na Západě/Východě je vždy tráva zelenější a jak jsou rádi, že zrovna oni jsou ti osvícení, nad češství se povznesli a přijali vznešenou pravdu Fox News nebo rádia Moskva.
Považujete za vážnější problém Afričany, co nic nemají, nebo například Švýcary, do jejichž bank a státu je (nejn) od roku 1989 odváděno veškeré bohatství (nejen) Evropy a každého, kdo má v Evropě moc a majetek, vydřený z daňových poplatníků? Kolik našich, českých peněz skončilo (například) ve švýcarských bankách, a kolik v kapsách afrických imigrantů? Kdo je tedy horší a koho je tedy nutné likvidovat, Švýcary, nebo Afričany?
Izrael
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15