Bronies.cz

Úplná verze: Imigranti
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
(12.06.2015, 17:42)Iluzon Napsal(a): [ -> ]Někdy si říkám, odkud se některé ty argumenty vlastně berou?
http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/3010..._10_261019

Aha..
Tak sem to teda hned přestal číst.  Mě se na tom flíčku docela líbí. 
Obdivuju naopak vaši statečnost: nastavit takhle drsná pravidla pro běžence a dobrovolně tím sebe a své rodiny navěky připoutat k flíčku mezi Německem a Ruskem, to chce charakter

Zdroj: http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/301097-vysvetlete-mi-to-potapeni-imigrantu-jako-malemu-diteti#element_10_261019
Podivejte se na zeme jako Australie, NZ, Thajsko, VIetnam a podobne - tam ty uprchliky vraceji na more s tim, ze tam umrou. Coz je v poradku, uprchlici nesplinili podminku radneho vyplneni formulare a pokouseli se o ilegalni vstup.

Humanismus je zneuzivana vec.

Tady jsou sice hodne stare, ale velmi obohacujici zabery.

(12.06.2015, 16:05)Discordian Napsal(a): [ -> ]Hate Free a podobní udávají jako důvod tohohle to, že Vietnamci sem tehdy přišli jako vzdělaná elita, která měla zařízené samé výhody a teplé místečka, zatímco Romové a všichni ostatní jsou jen vykořisťovaní otroci, kterým nikdy nikdo nepomohl a oni se tak musí složitě protloukat.

Disco, Hate Free sú slniečkári žijúci vo vlastnom slniečkovom svete. Niečo podobné ako naši Ľudia proti rasizmu. Organizácia, ktorá si zakrýva oči pred realitou.
k tem zajmum jednotlivych mocnosti na blizkem vychode clanek tady>
http://www.lidovky.cz/turecko-i-saudove-...ranici_mmu
(12.06.2015, 20:40)illindor Napsal(a): [ -> ]Považujete za vážnější problém Afričany, co nic nemají, nebo například Švýcary, do jejichž bank a státu je (nejn) od roku  1989 odváděno veškeré bohatství (nejen) Evropy a každého, kdo má v Evropě moc a majetek, vydřený z daňových poplatníků? Kolik našich, českých peněz skončilo (například) ve švýcarských bankách, a kolik v kapsách afrických imigrantů? Kdo je tedy horší a koho je tedy nutné likvidovat, Švýcary, nebo Afričany?

Sice Švýcarsko (a Anglie) byly nejspíš za 2. světové války kapitola sama pro sebe, ale problém není v tom, že by někdo hromadil majetek. Do hrobu si ho nevezme. Miliardář, co si objednává jachty a paláce si je nastaví sám, ale podporuje tím ekonomiku. Stejně jako Franta z dolní horní, co si jednou denně zajde do trafiky pro cigárka. Nemajetný Afričan nikomu taky jistě nebude vadit. Do doby, než začne dělat bordel a jeho činy budou stát daňové poplatníky peníze (ty nám sice "kradou" i naši občani, ale když na to nasadíme model rodiny, jakožto otec/matka jistě zaplatíte škodu, kterou způsobily vaše děti, ale určitě ne za škodu, kterou způsobili úplně cizí lidi). Když na to půdjeme i z té charitativní stránky: lidé budou ochotni dávat peníze na charitu, pokud jim nějaké zbydou. Jistě se najdou tací, kteří do ní vrazí i poslední korunu, ale víc bude asi těch, kteří na charitu dávají až své přebytky. No a teď se zamyslete. Když si namísto stavění škol v Indii nebo Africe, či posílání humanitární pomoci tam či onam, nastaěhujeme půlku světa k nám, a ta tu začne ničit majetek a infrastrukturu, kterou bude muset v konečném důsledku někdo opravit a tedy zaplatit (a hádejte, kdo to bude), jaký vliv to bude mít na export pomoci do zahraničí? Můžete namítnout, že dáváme málo. Jenže se také může namítnout, že nemusíme dávat nic. Co dlužíme my Africe? Co dluží muslimové Španělsku? Co dluží Evropani indiánům? Co dluží Anglie Indii? Co dluží Američané Japonsku? Co dluží homosapiens neadrtálcům? Co dluží savci ptákům a plazům...?
Martin, ilindor: ta problematika je skutecne slozitejsi...nedivali jste se vcera na film Cerne zlato? Taky doporucuju tuhle knizku, v ni je vysvetleno mnohe, da se normalne pujcit v knihovne:
http://www.databazeknih.cz/knihy/tajna-v...lid-155147
Právě, jak jsem psal už u svého prvního příspěvku, do nějaké větší hloubky se v tom neorientuji. Pro řešení mezinárodních otázek tu máme politiky a jiné organizace, které dejme tomu ještě můžeme ovlivnit ve volbách, ale asi málokdo se orientuje ve světovém dění tak, aby si dokázal propojit všechny události, včetně těch, které se dělají tajně.

Nedá se souhlasit se zabíjením civilistů na žádné straně, ať už se tomu říká terorismus či humanitární bombardování, ale jakožto BFU to vnímám omezeně pro své okolí. A tam by nikdo neměl dělat bordel, ať už se sem dostal z jakéhokoliv důvodu.

Film jsem neviděl.

Nedávno jsem se jen, v této souvislosti, díval na dokumenty na Zoomu o Islámu. To je pak taky zajímavá informace, kolik toho my jakožto Evropa (a tím pádem i USA) vděčíme islámu v oblasti vědy. Ale historie je historie, a mělo by se řešit co je teď a co bude zítra.
Martin> film byl o tom, jak se na zacatku 20stol nasla v Sedlove Arabii ropa a jak z lokalniho nacelnika spojenych nomadskych kmenu udelala nejbohatsiho monarchu na svete. Prvni cast knihy pojednava o tomtez, jen je tam i popsana role americkych firem a tajnych sluzeb. knihu fakt doporucuju, me dost zmenila pohled na historii 20stol...



"Ale historie je historie, a mělo by se řešit co je teď a co bude zítra." - no, ale vysvetli to tem lidem Applejackunsure
To byla narážka na to, že máme vůči někomu nějaký historický dluh (kolonie, atd.). Situaci bychom měli řešit všichni společně tak, aby byl ve světě klid. Ale nedělám si iluze, že každý národ, včetně muslimů, udělá vše proto, aby se měl co nejlépe, potažmo aby nebyl cílem raket.

No, kniha by mi asi taky změnila pohled na historii, kdybych se dokopal k tomu si jí přečíst, ale v tomto ohledu si žádné iluze už nedělám. Za vším stojí politika, a ta je vždycky špinavá. A smrdět to bude stejně, ať má nálepku Made in USA (přelepenou přes Made in China) nebo Made in Russia. Faktem je, že nás historie dovedla do současnosti. Jestli to je špatně nebo dobře, to si musí každý posoudit sám.. Studená a druhá světová válka nás taky dostala na Měsíc.

Co říct lidem? Na lidi se vždycky kašlalo. Kdyby byla situace opačná, měla by většina muslimů na to stejný názor jako my. Politika se hezky komentuje od klávesnice, ale jakmile ti spadne bomba do domu, vidíš to jinak. Je vůbec v silách lidského myšlení mít empatii pro lidi na celé planetě ve stejné míře? U všech lidí.

Je to jen chladné myšlení. Válka je pro nezúčastněné většinou jen statistika, protože své síly věnuješ na řešení svých každodenních problémů. Stejně jako 99.9% muslimů neřeší, kde se jak odpálit, ale jak sehnat chleba nebo práci, podobně jako lidi u nás.

Situace je v h...lu, to víme všichni. Jak z toho ven ale neví nikdo. A do té doby těžko řešit nějaké otázky imigrantů. Lidi k nim měli kecy už před tím, a tím násilím, které se hodí do krámu, si moc názor veřejnosti v Evropě nenaklonili.

Jsem bohužel (nebo bohudík) geneticky asi potomek oněch lidí, kteří v případě nebezpečí zdrhli nebo se ho snažili zbavit. Těm, kteří nad ním přemýšleli, můžeme vzdát jen čest památce na uschlých větvích biologického stromu. Rozum mi stačí na akceptování mužských fanoušků poníků, ale zatím ne na celkem úspěšně zobrazený násilný profil "těch cizích". Jestli chce někdo změnit, abychom pohlíželi na všechny lidi stejně, musí nejdřív zajistit, abychom neměli strach.
Martin:
 ano, presne o tom ta kniha je. O spinave politice, tentokrat te americke. Co me na tom ale prekvapilo je, jak moc spinava ta politika je. A to se tam clovek docte, navic je to velmi ctive. Ve zkratce - za americkou politikou v 20 stol. hledej jen jedno - ropu (tj penize)...
a jeste jedna vec je tam pro me zajimava - clovek se tam docte, ze velku cast utajovanych informaci lze nalezt ve verejne pristupnych zdrojich (archivy, knihovny, internet), jen vedet kde a co hledat Ajsmug
ja myslim , ze by pomohlo, kdyby se lidi nejak sjednotili k nejakemu spolecnemu cili, ale asi sem naivni...
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15