Bronies.cz

Úplná verze: Imigranti
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
(15.06.2015, 12:14)Mácaman Napsal(a): [ -> ]Martin:
 ano, presne o tom ta kniha je. O spinave politice, tentokrat te americke. Co me na tom ale prekvapilo je, jak moc spinava ta politika je. A to se tam clovek docte, navic je to velmi ctive. Ve zkratce - za americkou politikou v 20 stol. hledej jen jedno - ropu (tj penize)...

Politiku dělají lidi - nemusí být nutně špinavá. Ovšem představa, že si v politice člověk neušpiní ruce je naivní - buď čas od času udělá nepopulární rozhodnutí, které je potřeba, nebo je v politice k ničemu, protože s ním každý vláčí jak chce. Můžeš jednat dle svého nejlepšího vědomí a nechat si čistý štít, ale ruce si umažeš tak jako tak. Stejně tak je naivní představa, že někdo s rozhodovací pravomocí nemůže udělat chybu (a na to navázané - při první chybě by měl okamžitě odstoupit... jak pak může někdo brát lidi s tímhle názorem vážně?) - protože ani přehmatům se nevyhneš. Že se najdou desítky lidí, kteří "by to udělali samozřejmě líp" je věčná klasika, na kterou si časem každý zvykne a prostě to nebere vážně.

Abych neodbíhal od tématu... dokud je snadnější politiku dělat pro prachy, tak to tak prostě vypadat bude. Jaký jiný důvod k tomu dneska je? Možná ideály a vztah k zemi. Dělat to pro lidi? Jakože... pro ty, kteří jsou samozvaní experti na úplně všechno a neustále vám šlapou na paty a omlátí vám o hlavu cokoliv uděláte, protože podle nich by to mělo být jinak? Heh... no není se čemu divit, že? Však nakonec sklízí, co zaseli.

Stejně jako v případě imigrantů se pořád řeší důsledky, ale nikoliv příčina - nikdo ji nevidí, nebo vidět nechce? Takže vlastně boj s větrnými mlýny.

Citace:a jeste jedna vec je tam pro me zajimava - clovek se tam docte, ze velku cast utajovanych informaci lze nalezt ve verejne pristupnych zdrojich (archivy, knihovny, internet), jen vedet kde a co hledat Ajsmug
ja myslim , ze by pomohlo, kdyby se lidi nejak sjednotili k nejakemu spolecnemu cili, ale asi sem naivni...

Ano existuje spousta utajovaných informací. Ovšem čím víc senzační a bez dokazatelných zdrojů, tím méně důvěryhodnější jsou a skepse je zcela na místě. Dá se to poznat i podle stylu psaní - pokud je dílo psáno provokativně, aby ve vás vařila krev, když to čtete, tak je informační hodnota blízko nuly.
@Macaman: Ano, prý se k určité části (dříve) tajných informací dá dostat, jen si o ně stačí zažádat.

Lidi bohužel nejsou mravenci Twilightoops Sjednotit se ke společnému cíli dokáží tak možná malé skupinky (nebo dav), ale jinak to většinou vyžaduje nějakého "vůdce", organizátora, atd. Budeme si muset počkat na hrozbu asteroidu nebo mimozemský útok. Jinak mne nenapadá, jak by se jinak lidstvo bylo ochotné sjednotit..
Jamis:
 "Ano existuje spousta utajovaných informací. Ovšem čím víc senzační a bez dokazatelných zdrojů, tím méně důvěryhodnější jsou a skepse je zcela na místě. Dá se to poznat i podle stylu psaní - pokud je dílo psáno provokativně, aby ve vás vařila krev, když to čtete, tak je informační hodnota blízko nuly."

ano, honba za senzaci, to chapu. Ale tehle knize ja docela verim, protoze:

-vysla v Izraeli, napsali ji zidovsti histrorici a popisuje ty dejiny 20stol. z hlediska Zidu - vzhledem k tomu, ze "oficialne" jsou USA velkymi prateli Izraele, cekal bys spis chvalu USA, tady je to ale velmi kriticke k USA - takze kdyz takova kniha mohla v Izraeli vyjit, stala za to aby se prelozila do cestiny a da se pujcit u nas v knihovne...no je to takove "podezrele" - ja v tom vidim takoveto "jen je nechte, at si to vydaji, stejne tomu nikdo nebude verit" Pinkiehappy

-tak treba ten zacatek s tou Saudskou Arabii dost odpividal tomu filmu vcera ("belosi prijdou a postavi vic takovych vezi, protoze trpi zizni, kterou nelze ukojit") , taky se v knize zminuje amer. firma Standart Oil (jako prototyp bezohledne , bezskrupulozni firmy ranneho americkeho kapitalismu) a jen pro zajimavost v jednom dile Sipmsonovych rika M. Burns: "...ale to je bezny postup, firmu Standart Oil vlastnila napul snezena snidane" Rainbowlaugh

-clovek se tam dozvi jiste zajimavosti: napr myslite ze nejvetsi vliv na amer  politiku 20 sto, meli prezidenti? ale kdepak, byl to jisty nenapadny chlapik jmenem Alan Dulles (sef CIA a minist vnitra), a kdyz sem pak cetl knizky o CIA, byla tak spusta informaci, ktere se shodovaly...

-naprikad se dovite, ze Izrael nemel vubec vzniknout, nechtel to ani Stalin ani Dulles, ale Zidi toho dosahli obratnym vydiranim, nakonec jim to dovolili s tim "ze je arabove stejne zazenou do more", jak to dopadlo vime...

no proste ta kniha je tak sokujici, ze si az clovek rika: "to je tak silene, az by to mohla byt pravda"
z toho videa mrazi, asi sem mekkej , ale me je lito i tech uprchliku...
http://www.extra.cz/takhle-zacina-apokal...ji-svobodu
Jestli chce vláda pomoct, tak ať (jako vždycky o nás bez nás) zavede imigrační daň, každý občan EU zaplatí 100 kč a více měsíčně dle HDP země, a hned máme vybráno 500*100/27 = 1 851 miliónů EUR (za měsíc!). To by mohlo alespoň pro začátek stačit. Lidi budou remcat, ale jinak budou stejně držet hubu a krok. To samozřejmě za předpokladu, že to skutečně pomůže a ne že ty peníze zase někde zmizí.

UPDATE: Jen pro představu, za tyto peníze by se dalo pořídit 50-70 tisíc docela slušně postavených dřevěných nízkoenergických domů 7x7 m (s půdou 60 m2), se vším všudy, což je při kapacitě 4 lidi/rodina na dům takových 1/4 milionu lidí. Takové docela slušné město. Kdo z Evropanů by tu stovku poznal? A byla by hlavně práce. Jak pro naše stavaře, tak pro ty uprchlíky. Pokud by to ovšem nedopadlo, jako s nastěhováním jisté menšiny do nových bytů u nás..


Postřílet...
niemand: "postrilet"

tldr

ja to chapu, clovek se boji. ja se taky bojim. ale proste to podle me nejde. jako bejt tim soferem a mit gun, tak za sebe nerucim...ale nejhorsi je, ze oni vlastne delaji jen co musi, v situaci jake jsou...ok udelali blbost (vetsina z nich - ty co jsou fakt uprchlici pred valkou nepocitam) ze uverili tomu ze se tu budou mit jako v raji, tak prodali co meli, jeste si pujcili a vydali se na silenou cestu z niz podle jejich nazoru neni navratu. ten kamion je jejich posledni a jedina sance (stejne je anglicti celnici chyti...) sou zoufali, nemaji kam couvnout, sou v riti...a nejhorsi je ze si dovedu lehce predstavit nas na jejich miste - putinovi nebo nekomu hrabne, na ukrajine to zacne eskalovat a hned tu muzem mit valku a budou z nas uprchlici taky...
Keby to boli uprchlíci, keby nám sem migrovali samí utečenci a vojnové obete, nech. Postarať sa o ne, nejak laterálne zaintegrovať, v prípade možnosti presídliť.
Ale toto sú 80%+ ekonomickí migranti. Sledujú ekonomické výhody európy, inak by ostávali na pobrežiach. Prečo potrebujú tak zúfalo (videá dokazujú) cestovať práve do Británie, Švédska, Nemecka? Lebo tie krajiny majú vysoký životný a sociálny štandard. Nie je im doma dobre, tak idú použiť lepší štát.
Neviem ako vy, ale ja nemám s ľuďmi s takýmto motívom žiaden súcit. Nalodiť a deportovať. Zavrieť hranice a pod hrozbou smrti vyhostiť z EU. Jedine nulová tolerancia túto migráciu stlačí. Alebo sa budeme potichu sledovať ako sa rozrastá tá absurdita z Calais...
Mácaman: jde mi spíš o to, že kdyby ten řidič najednou potřeboval couvnout, tak jich tam plno převálcuje a myslim si, že kdyby se tak stalo, tak by byli schopni ho vytáhnout a umlátit.... On v tom je uplně nevinně a místo toho mu tam lezou do návěsu, ztrácí tam zboží, kdo ví, kolik se jich tam narve a jak dlouho tam vydržej, kdyby jel někde rychle a ty dveře by se otevřely, ty kkti z toho vypadali na dálnici, tak způsobí ještě větší paseku atd atd.

Se na ten kamion lepí jak mouchy na hovno a vůbec si neuvědomují, že můžou způsobit ještě větší bordel a problémy. Jestli se takoví lidé chtějí dostat sem takovým způsobem, tak nevěřím, že jediný z nich by se tu chtěl začlenit a normálně pracovat.... Já být ten řidič a mít zbraň, bez váhání bych do toho davu začal střílet ze strachu o život, protože tohle fakt neni normální. Ne, prostě neni.
Udajne jsou v Olomouci na nadrazi (zdroje jsou ale neduveryhodne) a v Hradci Kralove jsem jich 8 videl na autobusovem nadrazi dalkove linky (v sobotu 12:15), jako romove, madari ci rusaci rozhodne nevypadali. Take z dalsich ne super duveryhodnych medii udajne na Bratislavu miri tisicovka migrantu.

Let the party begin!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15