Registrován od: Nov 2012
Hodnocení:
146
Ano, sprosté nadávání uživateli v rámci soukromé zprávy i veřejně je skvělé obhájení a řečení svého názoru  to rozhodně volá po unbanu.
You didn't choose the thug life. And the thug life didn't choose you either.
It's no problem for me, but it's a problem for you.
Registrován od: Dec 2012
Hodnocení:
36
Nepíšu o konkrétních případech, může se stát, že omylem někdo dostane třeba místo 50% rovnou 70% a automaticky perma, nikdo z uživatelů si toho nemusí všimnout, dotyčný nemá možnost se na fóru vyjádřit (AssBook, Ask atd. fakt nevedu, tudíž se tam ani nepodívám), tudíž buď s fórem dotyčný sekne nebo založí druhej účet, aby moh aspoň poslat PMku adminovi nebo někomu na "rozloučenou", zatímco dostane ban za duplicitu a jen se přileejvá olej do ohně, v počátku tak trochu neprávem...
Registrován od: Oct 2011
Hodnocení:
41
omylem nikdo nedostal o 20% více než měl, pokud ano tak se to dá velmi rychle zjistit a napravit.
Registrován od: Aug 2013
Hodnocení:
52
(02.01.2014, 01:50)DaveL Napsal(a): Řekni to česky..
chtěl(a) jsi říct že jen proto že někdo je relativně kreativní a dělá si z toho fanklub tudíž má automatický grant imunity proti warnům/banům?
čili že někdo umí kreslit/psát/vtírat se tak může se na ostatní utrhovat, urážet či prudit v PM?
Unbany jsou k diskuzi u výjmečných případů a tento to není.
To jsem neřekl. Tvrdím, že rozdíl mezi banem a permabanem je kosmický, ač název tomu neodpovídá. Prosím, trestej. Trestej, co to jde. Permaban je ale ekvivalentem smrti. Trest smrti se dává nenapravitelným zločincům. Můžeš mi říct, že všichni ti, které jste pernamentně zabanovali, jsou nenapravitelní?
V tomhle mám zkušenosti jen z mýho klanu ve WoTku, kde jsme tyto problémy řešili tím způsobem, že členové, kteří s něčím "nahlas" nesouhlasili, byli vyzváni k dobrovolnému odchodu. Založila se jim na TS místnost, kde si mohli diskutovat a pár dní se obhajovat před ostaními. Když byli sprostí, letěli rovnou. Někteří si to rozmysleli, jiní přetáhnuli druhé a odešli s nimi. Takové rozpady klanu jsem zažil čtyři. Kdybych k tomuhle nepřiměl velitele klanu, měl bych špatný svědomí.
Stejné rozpačité pocity mám z tohodle. Nezpochybňuji Vaši akci. Určitě k tomu byl důvod. Zpochybňuji jen rychlost provedení. Ani jste mu nedali příležitost obhájit se / znemožnit se. Vžij se do mého úhlu pohledu. V tento okamžik vidím jen zabanování člena fóra, jehož činnost jsem víceméně nesledoval a který mi byl doteď putna. A najednou, když v jeho profilu hledám, čím se provinil, nenacházím dost.
Registrován od: Feb 2013
Hodnocení:
37
Inak... existuje niečo ako "kombinácia" warnov?
Teda, myslím to tak že keby že niekto postne hard NSFW tiež so zobrazenými drogami, dostane 95% (NSFW a drogy spolu) alebo len 70% za to NSFW keďže drogy sú súčasťou?
ENFP
Registrován od: Dec 2012
Hodnocení:
36
02.01.2014, 02:18
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.01.2014, 02:18 uživatelem Bouri. Edited 1 time in total.)
DaveL: Jak zjistit a od koho? Někdo si prohlíží tebou zmíněná místa, jestli tam dotyčný "nebrečí", nebo se nějak důvěřuje MODovi, který trest udělil nebo si všechny tresty osobně proscházíš a porovnáváš důkazní materiály, jestli výše trestu byla adekvátní? Neznám způsoby pořizování důkazních materiálů (screeny, logy fóra, výpovědi svědků...) tady na fóru a jakým způsobem se tresty kontrolují. Rád se poučím.
Registrován od: Jul 2012
Hodnocení:
74
Rainboom:Takovéto případy se řeší individuálně a počet bodů stanoví mod podle závažnosti prohřešku.
Meow?
Registrován od: Jun 2012
Hodnocení:
10
02.01.2014, 03:21
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.01.2014, 03:23 uživatelem RadlanJay. Edited 1 time in total.)
Mě zaráží jedna věc - jak může být něco tak důležitého pro komunitu, jako je permaban (tj. naprosté vyhoštění) být svěřeno do rukou automatického systému. Nejsem si jistý, zda se jedná o lenost modů, jejich nekompetentnost, či chybějící cit spravedlnosti.
Můžete mi říct, kdo zodpovídá za permabany udělené systémem? Kdo říká, ten a ten dostane ban, protože má 100% ? Můžete mi ukázat osobu, kdo je za toto odpovědná?
Protože pak nastávají případy, že lítají bany a dokonce i permabany (!) , a když se chce člověk dohledat příčiny, zjistí, že on ten mod nedal permaban, nýbrž "warn", a za zabanování může tedy systém, popřípadě uživatel, který si nastřádal warmy.
Takže v takovém to systému lze dostat permaban za to, že mi nějaký mod dá warny za offtopic, kdy sám uzná za vhodné, a já kvůli jeho špatné náladě dostanu permaban, a nikdo se tady se mnou už nebude bavit(!), protože jsem si warny nastřádal. Ale na otázku, proč již nemohu na fórum, mi bude odpovězeno "Psal si offtopic, takže máš ban". Ale posoudit jednotlivé warny se už asi nikomu nebude chtít co?
Tohle jsem zažil na vlastní kůži. Někde jsem vyjádřil svůj názor na EQG a Twilicorn, a dostal jsem warn a ban od systému na tři dny za offtopic. To mi jasné, nehádám se. Ale přišlo by mi absurdní, kdybych za tohle dostal od systému permaban, tj. naprosté vyloučení z komunity (což se může v klidu stát). Uvědomujete si, jak šílené tenhle systém je? Já nemám vůbec žádnou jistotu, že mi nějaký mod, který se právě špatně vyspal, nedá 60% za moje kritické recenze na díly z S4, a já pak půjdu kvůli systému přes palubu.
Modi na tomhle fóru by se měli zamyslet, kdo a jak tady rozhoduje o trestání. Nechat něco tak důležitého na systému, a pak se na ten systém ještě vymlouvat, mi příjde jako naprosté selhání jak jakékoliv snahy o kontrolu kvality, tak společenské morálky.
Jistě, je jasné, že sledovat všechny uživatele a jejich procenta není sranda. Ale svěřit tohle do rukou systému s pravomocí permabanu, to je jako vmontovat do kávovaru samopal a naprogramovat ho, aby zastřelil každého, kdo si špatně objedná.
Registrován od: May 2012
Hodnocení:
127
02.01.2014, 03:21
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.01.2014, 03:24 uživatelem Frolda. Edited 1 time in total.)
Bouri: Podle případů. Screeny a odkazy bývají nejdůvěryhodnější a nejčastější. Občas se použije log moderátora případně edit historie.
Edit Radlan: Klídek klídek klídek, modi neustále vidí, jaký kdo má hodnocení, takže když bys měl 90% a měl by ti dát 20% za Offtopic, tak by si prohlédl, za co máš ty předchozí a zjistil by si detaily.
Bany nejsou od systému, protože warny stále udělují moderátoři a je to plně pod jejich kontrolou.
“Where must we go… We who wander this Wasteland in search of our better selves?“ The First History Man
"Přátelství může trvat jen mezi dobrými lidmi." Cicero
Vir Ilustris
Registrován od: Nov 2012
Hodnocení:
146
Well, většina normálních a rozumných lidí se z první chyby poučí. Kdo se nepoučí, sbírá dál.
A jak si sám napsal, warny udělují modi a po dosažení určité výšky se uděluje perma. Takže "systém uděluje perma sám od sebe" (jak to tebou popsané vyznívá) je už z podstaty blbost, páč prvně někdo ten warn do toho systému musí zadat
Je tu přes 2000 uživatelů, ne všichni se umí chovat. Nedivím se, že na to modi mají "zlepšováky".
You didn't choose the thug life. And the thug life didn't choose you either.
It's no problem for me, but it's a problem for you.
|