Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pečeme !
(19.01.2015, 16:42)Elis856 Napsal(a): Už jsem ho od tebe viděla na FB (až teď jsem zjistila, že jsi to byl ty .D) a ani nevíš jak jsem začala slintat závistí :3
Jak jsem už říkala ... tenhle dort je o 20% Cooler než jiné dorty ^^

Pekla mamka podle nějakého receptu nebo z hlavy? Pinkiesmile

Mamka má vlastní recept a věř mi, slintal jsem taky. Pokud máš zájem, tak tady si můžeš podobný objednat tady [stránka mojí mámy a tety, pečou na objednávky, celkem malý ceny (podle táty až moc malý)]: http://dortyodlemonky.webnode.cz/
"Proč bychom měli být dospělými, když nemůže být aspoň občas dětmi?" - 4. doctor

mé překlady: Vlákno s google docs nebo Wattpad
Odpovědět
Tak jsem si udělala sbírku a teď to hodlám řádně prezentovat, ať pořádně sliníte! Rainbowlaugh

https://www.dropbox.com/sc/dnwrwemkwq22n...6tZGiV5JDa
PNN = Pony nurse Nessie Twilightblush
Odpovědět
opravdu povedené, máš talent a trpělivost na to zdobení. já se občas vybičuju k upečení cupcaků, ale zdobit už se mi nechce
Odpovědět
Ty fialové jsou pěkné Twilightsmile
.
Odpovědět
To je taková krása. Až se mi chce plakat (závistí). Já sice mám trpělivost a kreativitu,ale chybí mi umělecké oko a pevná ruka, a to je u zdobení dortů to skoro nejdůležitější.

Ale na druhou stranu,něco je u dortu ještě důležitější, a to je chuť. Když dort nechutná dobře, mívám pocit, že to jsem si mohla namazat rohlík marmeládou. Lidi, nemáte nějaký geniální recept? Geniální rovná se zpravidla velice starý, tj. po babičce či někom takovém, pracnost a nákladnost nejsou překážkou. Já prostě potřebuju dokonalé recepty, které dokonale chutnají. Je-li složkou margarín nebo ztužovač šlehačky, vzdejte to předem. Dort má být lehký jako dech a zároveň šťavnatý a lahodný, bez pachutí a mazlavých stop na jazyku. Nemá být příliš těžký a tučný, ale jako luxusní lahůdka musí obsahovat něco, čím se člověk každý den jen tak nepoctí.

Abych nebyla škrt, tak mým favoritem je v současné době úžasný lehký kávový dort s čokoládovým krémem s kysanou smetanou, a kdyby někdo chtěl, pošlu vám recept. Z modelovacích hmot přísahám na hmotu ze sušeného mléka, na kterou mám taky nový recept, zašlu viz výše, ale nebudu s tím tapetovat internet. A nejgeniálnější surovinou, kterou znají skoro jen Češi, Rakušani a Němci, je tvaroh - málo tučná, levná, zdravá, a přesto kompaktní hmota, která umožňuje neuvěřitelné kombinace skoro s čímkoliv, a to i v rámci dietní stravy - můj poslední počin byl piškot s mandarinkami a šlehaným tvarohem pro pacienta s přísnou jaterní dietou.
Odpovědět
chez lucie má dokonalý recept na těsto : http://www.chezlucie.cz/2010/05/red-velv...cakes.html
protože podmáslí dělá zázraky. nebarvím barvivem , nechávám to bez něho nebo pokud je to nutný tak je prý možnost barvit šťávou z řepy

tohle těsto mi prostě nejvíc chutná.
.
Odpovědět
Ebženka: Ebženko, pokud mi hodíš recept na tu modelovací hmotu, budu tě zbožňovat. Pinkiesmile Několik receptů už mám, ale je třeba najít vždy ten TOP!
Plánuju tento víkend péct jeden spešl dortík pro čokoholíky k narozeninám, tak pokud se povede, předám recept. Pinkiesmile
PNN = Pony nurse Nessie Twilightblush
Odpovědět
Baterko, díky! Já se tomu bráním, ale asi snad podlehnu a taky to zkusím upéct. Red Velvet už jsem jednou jedla, ale z nějakého důvodu mě neoslnil, jenže on každý si ten recept upraví - však víš. A taky ten dort tenkrát neměl dobrý krém. Ta verze s červenou řepou je dost lákavá, a taky je to způsob, jak do dětí a dědečka dostat zeleninu. Twilightsmile

Nessie, máš to tam.

A díky patří též Cvossii za další príma recept na korpus.
Odpovědět
Je to hlavně magií podmáslí, jogurtu se zákysem či acidofilního mléka. všechny recepty s nima jsou vždycky tak vláčný . jumm
.
Odpovědět
Musím se podělit o jeden dobrý recept který jsem našel, vyzkoušel a trošku i upravil podle sebe Twilightsmile Jedná se o takovéto ovocné řezy:
[Obrázek: 15201_705912259522402_5855797620906840932_n.jpg]
spike letter Původní recept je zde. Upravil jsem ho takto:
* Vody mě stačilo 1/2 hrnku.
* Místo mandarinkového kompotu jsem dal ananasový, a místo vanilkového pudinku kokosový Dr. Oetker (tato kombinace se k sobě nejvíc hodila). Jindy jsem tam dal zase Broskvový kompot s banánovým pudinkem. (počet plechovek upravit podle potřeby, asi tak 1kg)
* Na krém je jedna smetana a tvaroh celkem málo, tak jsem tam šoupnul jednu smetanu navíc Rainbowlaugh
* Co se pudinku týče, tak jsem dělal podle receptu co byl na obalu, jen místo toho mléka jsem dal šťávu z kompotu a zbytek dolil vodou. (0,5 litru je ale opět podle mě docela málo, takže tak 1,5 balíčku a 0,75 l (nebo ze 2 balíčků, 1 l a pokud něco zbyde tak dojíst zvlášť, třeba s piškoty a čokoládou Rainbowwild))
* Dá se píct i bez pečicího papíru, ale i po vymazání máslem a vysypání moukou se trochu přichytává.
* Chladit jsem dal vždycky přes noc, tak nevím jestli hoďka stačí aby to ztuhlo.


----------------------------------------------------------------------------------------------------


Pokud by se vám nechtělo péct, tak můžete zkusit i jednoduchý nepečený banánový zákusek Twilightsmile Na ten je třeba balíček piškotů, 2 zralé banány (rozhodně ne zelené), spousta smetany 3 - 4 kelímky, kakao, cukr a pokud jste zrovna chytli ve slevě, tak Granko.
Do střední misky dáme všechny smetany, cukr a kakao dle chuti. Jeden banán nakrájíme na malé kousíčky a zamícháme do krému.
Do větší mísi (případně dortové formy) naskládáme na dno piškoty na to krém, na to piškoty, pak opět krém atd. Jednu vrstvu (buď horní, nebo někde uprostřed) udělejte z druhého banánu nakrájeného na kolečka. Na vrch Posypte třeba grankem, nebo si můžete udělat nějakou polevu. Poté dát na noc do ledničky a ráno se může snídat Twilightsmile
Je to dost syté, tak si nenabrat moc velkou porci! Já se tím stejnak vždycky přežeru jak je to dobé Rainbowlaugh
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)