06.08.2025, 10:42
Jo jo, se SAI jsem taky začínala. Nemyslím si, že je to špatný program, ale dnešním standart-art-programům už dávno nesahá ani po kolena. To, že nemá zabudované efekty mi zase tak nevadí, ale třeba ty texturované štětce / simulace vodovek/tužky/... má fakt hrozně zastaralé.
U CSP se mi líbí, že oproti Photoshopu nemusíš platit pravidelné předplatné, a že má opravdu dobře vymakaný Asset Store (jsem moc líná si tvořit vlastní štětce, takže si je raději chodím nakrást na AS
). Velmi doporučuji omrknout jak funguje Liquify Tool, pokud jsi jej ještě neobjevil, neskutečný life-saver.
-Jasně, drž se toho, co se ti na svých / jiných artech líbí, nemusí to být realistické ani 'běžné', hlavní je, že cítíš že je to to "tvoje". Já třeba ráda kreslím poníkům větší nozdry a od nedávna zdůrazňuji aj spodní víčka u očí - za normálních okolností bys je takhle neviděl, ale hej, mě se to tak líbí a baví mě to takhle kreslit, a to je to hlavní, aby jsi měl ze své tvorby radost
U CSP se mi líbí, že oproti Photoshopu nemusíš platit pravidelné předplatné, a že má opravdu dobře vymakaný Asset Store (jsem moc líná si tvořit vlastní štětce, takže si je raději chodím nakrást na AS
). Velmi doporučuji omrknout jak funguje Liquify Tool, pokud jsi jej ještě neobjevil, neskutečný life-saver. -Jasně, drž se toho, co se ti na svých / jiných artech líbí, nemusí to být realistické ani 'běžné', hlavní je, že cítíš že je to to "tvoje". Já třeba ráda kreslím poníkům větší nozdry a od nedávna zdůrazňuji aj spodní víčka u očí - za normálních okolností bys je takhle neviděl, ale hej, mě se to tak líbí a baví mě to takhle kreslit, a to je to hlavní, aby jsi měl ze své tvorby radost