24.01.2013, 16:32
Ahoj. Předem chci říct že jsem ateista, vzhledem k mé infp osobnosti to ani není překvapivé . Věřím že tam někde v dály jsou nějaké bytosti ohromné moci - stvořitelé světů, časoprostoru, ... (třeba je jen jeden co já vím ). Na zemi je totiž mnoho náboženství a každé hlásá že právě ono je to správné. Ale k tématu - nijak mi nevadí že je nědo křesťan, muslim (takový ten normální, ovšem většina jsou s prominutím mag.ři), buddhista, ... Praktiky církve katolické se mi opravdu moc nelíbí - vraždy, zlodějina, ... takový papež který u postele zakopává o zlato a káže o chudobě v Africe se zlatou holí v ruce. Kdyby raději dali těm chudákům něco ze svého církevního majetku, to né. Ale křesťanstí jako myšlenka mi vůbec nevadí, ovšem to co z křesťanství dělá církev to je něco strašného. Ale chtěl bych jen říct, mám známého (je mu asi 40?). Je evangelickým farářem a můžu říct že takového fajn chlapíka člověk dnes málokdy vidí. Vede takový menší křesťanský kroužek (jsme malé městečko). Kdysi jsem tam chodil a byla fakt pohoda, dobrá nálada.
Vorsicht! Grenate!