Registrován od: Mar 2013
Hodnocení:
25
Souhlasím s Dexem :/ Mohlo by to dost lidí odradit. Opravdu to nejde udělat i nějak jinak? O.O
ŽÍT SVŮJ SEN A NEZAPOMÍNAT NA VÍRU JE DŮLEŽITÉ PRO MÉ SRDCE, ALE NESMÍM ZAPOMÍNAT NA POVINNOSTI A TO, ŽE NIKDY NESMÍM PŘEHÁNĚT.
Moje MLP Sbírka: >>> ZDE <<<
Moje sbírka momentálně činí 1320 poníků https://data.mlpmerch.com/checklist/466/
FB stránky kde mě můžete zastihnout a požádat nebo se podívat na různé rady o MLP --->
Registrován od: Jul 2012
Hodnocení:
148
Tak ona se ta migrace chce delat z nejakeho duvodu - napr. bezpecnostniho a funkcniho, pokud to jiz nejde upgradovat beznym zpusobem tak migrace je docela nevyhnutelna. Zustane to na te stejne domene takze URL se nezmeni a pokud se povede prenest i uzivatelske ucty tak se akorat lidi znova prihlasi skrz nove okenko a je to, pak uz muzou vesele pouzivat nove forum dal, aspon takhle to chapu.
READ & RAVE !
Fancy some DA?
Attending in 2018: Friendship Fest, Japan, Festival Fantazie, 7. Zimní Karaoke party
Wielder of the BassCanon Mk.VIII !
CZ/SK bronies z.s.
Registrován od: May 2012
Hodnocení:
177
22.01.2020, 12:07
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.01.2020, 17:58 uživatelem Jamis. Edited 1 time in total.)
(21.01.2020, 19:22)Dex Napsal(a): Možnost výměny pluginů za jiné, nebo případně "osekání" funkcionalit aby pluginy nebyly potřeba, není? Příjde mi škoda přijít o fórum se zaběhnutým stylem a systémem v době kdy už tak není moc aktivní, mohlo by to odradit ještě další uživatele od nějaké aktivity.
(22.01.2020, 09:33)Neko.Cross Napsal(a): Souhlasím s Dexem :/ Mohlo by to dost lidí odradit. Opravdu to nejde udělat i nějak jinak? O.O
... vážně myslíte, že jsme nejdřív neprověřili vámi popisovanou možnost? Flaiming samozřejmě předtím, než napsal tenhle post, tuhle možnost prověřoval. Bohužel jsme nenašli žádnou rozumnou a dlouhodobě udržitelnou možnost, jak potřebné pluginy (bez některých se obejdeme, ale ne beze všech) jednoduše nahradit a mít tak možnost stávající fórum včetně pluginů pravidelně aktualizovat (jeden nejmenovaný admin už dva roky slibuje, že se toho ujme "jen co skončí zkouškové" a hádejte co... ano, přesně tak).
Kdyby to nebylo nezbytně nutné, tak tu změnu nikdo nenavrhuje. A ano - nese to sebou vámi popisovaná rizika, plně s vámi souhlasím a kdyby to bylo možné, tak to řešení taky podporuju. Ale bohužel... v tuto chvíli není a ani v dohledné budoucnosti se nerýsuje. Proto tahle diskuze a samozřejmě cílem je přejít na systém, který by byl co nejpodobnější tomu, co máme teď, tedy aby pro uživatele byla změna co nejméně patrná.
Princess Luna: Everypony has fears, Scootaloo. Everypony must face them in their own way. But they must be faced, or the nightmares will continue.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
The Last Rebel... still alive
Registrován od: Oct 2011
Hodnocení:
44
Já to vidím spíše opačně - migrace fóra na lepší systém, který bude moderněnší a nabídne další nové možnosti by určitě neměla uživatele odradit, spíše by měla novou aktivitu podpořit.
Registrován od: Jul 2012
Hodnocení:
148
Co s timhle vlastne, Flaimingu mas ted cas? Bych ti za tu migraci i poslal nejaky ten darek co jsem tady ve volnu vytvoril a urcite by se ti libil, lidi od Draku by zavideli :p
READ & RAVE !
Fancy some DA?
Attending in 2018: Friendship Fest, Japan, Festival Fantazie, 7. Zimní Karaoke party
Wielder of the BassCanon Mk.VIII !
CZ/SK bronies z.s.
Registrován od: Jul 2013
Hodnocení:
54
Ještě takový drobný příklad, nedávno podobným přerodem prošlo ispforum.cz kde jeli na phpBB a nyní přemigrováno nový systém. Bylo tam spousty brblalů kteří to odmítali ale nakonec bylo hotovo za jeden víkend.
Hodnocení:
44
Melgarh: S časem jsem na tom špatně, malá moc nespí. A o víkendech většinou dělám na baráku. Pokud bychom zvolili nějaké hodně jednoduché řešení, tak bych se k tomu snad dostal někdy.
Fang: To je dobrá informace. Koukám, že přešli na Flarum. Dokonce existuje i migrační skript z myBB na Flarum https://discuss.flarum.org/d/5506-mybb-to-flarum .
Hodnocení:
44
21.04.2020, 10:15
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09.08.2020, 21:27 uživatelem Flaiming. Edited 5 times in total.)
Zkusil jsem nahodit Flarum na svůj domací server: http://flarum.oram.cz/
https://test.bronies.cz
Můžete testovat
Zatím to vypadá, že to umí vše důležité, co bychom mohli potřebovat: - Vlákna se dají přiřadit do sekcí (a podsekcí) s pomocí štítků (navíc mohou být ve více sekcích zároveň!),
- možnost připnout vlákno,
- jde nastavit různé oprávnění přístupu pro jednotlivé štítky,
- možnost vytvářet statické stránky s pluginem,
- možnost nastavit moderátory pro určité sekce,
- možnost upravit vzhled přímo z administrace (ale to jsem ještě pořádně neotestoval),
- příspěvky do vláken umožňují nahrávat obrázky s pomocí pluginu (soubory asi taky s jiným pluginem),
Co ještě chybí: - V základu nemá Flarum výpis uživatelů. To jsem doplnil pomocí pluginu, ale nejsem si jistý, jestli ty uživatele taohle půjde i spravovat. Ještě zjistím. Tak základní výpis s možností spravovat uživatele funguje.
- Privátní zprávy. V základu nemá Flarum nic na privátní zprávy. Ale plugin Byōbu to umí
Registrován od: Aug 2016
Hodnocení:
25
Mně se to líbí
Cuteness, ponies, kittens, animals, plushies, friendship, hugs, positivity, happiness and unexpected amounts of alcohol
Registrován od: Jun 2013
Hodnocení:
27
Nechodí mi potvrzovací maily, takže si můžu jen číst. Víc funkcí vyzkouším později. Prozatím to působí použitelně.
|