14.05.2013, 18:12
(13.05.2013, 15:02)Jamis Napsal(a):(13.05.2013, 14:38)Geeshta Napsal(a): No já sem teda tu krabici rozhodně otevřel, stejně jako je možné astrální cestování, nebo působení jiných bytostí v našem světě, tak je možné se dotknout Boha a je to ten nejúžasnější pocit na světě. Navíc jeho moc je vepsaná ve všem co je na světě - například věci jako DNA, přirozený logaritmus nebo zlatý řez nemůžo bejt výsledkem náhody nebo čehokoliv jinýho. Navíc sem zažil jak Bůh s mojim životem pracuje. Neni to pro ostatní pádný důkaz, ale pro mě osobně to vede k tomu, že sem absolutně nevyvratitelnej křesťan. Ale to je OT.
Předpokládám, že tohle celé je z tvé strany pouze další obvyklý trolling/pokus o vyvolání flamewar, protože s tímhle názorem těžko nějakou diskuzi povedeš
Skutečně nádherný kousek demagogie, jen co je pravda.
(14.05.2013, 13:40)Jamis Napsal(a): Dá se na tohle téma rozumně diskutovat? Samozřejmě! Stačí se trochu zamyslet nad tím, co píšu a jak to píšu. Nevěříte? Malý příklad:
Modelová situace č.1.:
věřící: "... sem zažil jak Bůh s mojim životem pracuje. Proto existuje."
ateista: "WTF? Jak to může vědět? To jakože se ho dotknul stvořitel celého vesmíru? Ví vůbec, jak je vesmír veliký.... " -> odmítnutí argumentů -> flame
Modelová situace č.2.:
věřící: "... sem zažil jakoby Bůh s mojim životem pracoval. Proto věřím, že existuje."
ateista: "Ok, to je zajímavé. Sám jsem to nezažil, takže tenhle pohled nemůžu sdílet" -> přijetí argumentů, jako validních
A čemu se tvoje reakce blížila spíš? Buck logic žeano, radši budeš odporovat sám sobě