Bronies.cz

Úplná verze: Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
A sakra… (modří vědí Rainbowlaugh)
Přijde snad okamžik na který všichni [spoiler: až na autory] čekáme? Pinkiehappy

Sent by Ponyriffic Binary Hoofwriter
Né, to tam nedaj. To bylo tak hrozný, že nemůžou :-)
Taky si myslím Twilightsmile
Rovněž doufám, že se tam zmíněná část s námi neobjeví Rainbowlaugh
Jedna moje část říká: Ale čekali jsme na to několik hodin a málem se kvůli tomu cestou domů několikrát vybourali!
Moje racionální část říká, že to ani za to nestojí.
To čekání nebyl až zas takovej problém... Ten výsledek, na druhou stranu... mně stačí, že jsme se mihli v extended verzi.
Nevím přesně, co máte za zážitek, ale zdá se, že pokud to tam bude, tak:

Rainbowlaugh
(28.12.2012, 15:45)Strainer Napsal(a): [ -> ]Tím se nabízí otázka, PROČ ten dokument tedy vůbec vzniknul?

Přiznám se, že mě tahle otázka v době vzniku dokumentu tak nějak netrápila. O to víc mě mrzelo, jak se do tohohle dokumentu všichni opírají jako největší odborníci na prezentaci/historii/dokumentaristiku... sice beru argument, že tam není z fandomu ukázáno všechno a je třeba vynechána ta "temná část", ale zas ne tolik - dokumentárních filmů (hlavně z historie 20. století) jsem viděl desítky, možná stovky a úplný obraz poskytlo jen málo z nich, nehledě na fakt, že takové byly mnohanásobně delší.



Proč to otvírám znova a právě teď: pár dní nazpět byl John de Lancie v Praze - takže byla možnost se jednoho z hlavních producentů a zároveň dabéra Discorda zeptat na BronyDoc osobně. Byť jsme se s ním setkali osobně i mimo program a mluvili o dalších věcech, tahle otázka padla v panelu otázek a odpovědí. Jeho odpověď poskytla mnohem přesnější odpověď na otázku proč tenhle dokument vznikl... ne, nebylo cílem podat přesný, kompletní a všechny aspekty života bronies obsahující popis, jak se mnozí domnívají.

Jak jsem teď hledal, důvody proč jsou uvedeny i na wiki stránce věnované BronyDocu - jen škoda, že jsem jim tehdy nevěnoval víc pozornosti. Teď i ten úvod (anketa, výstřižek z FoxNews...) dává mnohem větší smysl.



Ne že by tímhle u mě BronyDoc nějak ztratil, spíš naopak - jsem moc rád za to, že vzniknul. Dost možná taky kvůli událostem, na které došlo když bronies poprvé vstoupili veřejně do České a Slovenské fanouškovské scény - tím myslím krok, který zahrnuje osobní setkání bronies, jako další skupiny fanoušků na akcích, jako je PragoFFest či Festival Fantazie s dalšími skupinami. V tu chvíli to přestali být jen "podivíni z Internetu zažraní do barevných koní pro malé holčičky", ale stali se reálnou a ne zrovna malou skupinou.

Všichni, kteří u toho byli a u dalších akcí... pamatujete si, jak jsme byli přijati? Jaké byly reakce? ("Ti jsou ještě horší než majkrafťáci!") Velice rychle za zapomnělo na to, že někteří riskli svojí pověst před poměrně širokým okruhem známých i neznámých lidí, aby se ostatní členové tohohle fandomu nemuseli bát na conu vylézt ze svojí místnosti. Takže jo... teď zcela chápu, proč dokument natočený takhle, proč tyhle životní příběhy.



Kdo si stěžuje na nevyváženost, ať zkusí někdy vylézt mezi lidi a zkusit si, jak v prostředí, které je zaplněno předsudky, reagují na "vyvážené" informace - je to kolem nás všude, bohužel to ale jen málokdo vidí. Informací je hrozně moc a většina obyvatelstva se nebude sáhodlouze zamýšlet nad tím, co jak široký záběr daná zpráva/reportáž má a jestli obsahuje rovnoměrně všechny složky. V tomhle případě stačila zmínka a šli by po tom jak slepice po flusu, jakože jediné pravdivé zmínky, nehledě na skutečnost - kdo tomu nevěří, ať si přečte libovolnou diskuzi na populárním zpravodajském serveru. Svoje jméno, tvář ani pověst bych nikdy s tímhle nespojil, anžto s obojím bytostně nesouhlasím. Když se někdo ptá - pošlu je za někým jiným ("Jo jsou takoví, nepatřím mezi ně, budete si je muset najít sami a zeptat se jich.").

Velké plus pro mě: jsem zas o něco blíž pochopení odpovědi na věčnou otázku "proč?" Twilightsmile

(20.01.2013, 13:08)Grunt Napsal(a): [ -> ]
(20.01.2013, 09:40)Fun1k Napsal(a): [ -> ]
Kdyby někoho zajímal dopis, který De Lancie poslal platícím:

Citace:Your digital download of Bronies Core Edition is now available at Scrnland!

But first, a message from John de Lancie:

Dear Contributors,

At long last the documentary is finished. It was made possible by your generous contributions and the work of many professionals. When we first started, we were asked by many a concerned Brony if their parents, friends, and loved ones would find the documentary appropriate for viewing. Most emphatically, yes. As promised, the film is respectful, insightful and entertaining -- we present it to you with love.

Now, to a more down-to-earth matter: Please enjoy the documentary with family and friends but, please, do not upload the documentary to the Internet (YouTube, etc.). Why? Let me explain.

When we first had the idea of a Brony document ary, it was budgeted at $60,000. We figured two days of shooting with two cameras, followed by six weeks of editing. However, when the response to the Kickstarter campaign resulted in five times the original goal, Mike and I felt duty bound to expand the scope of the show. Immediately, this translated into four more cameras at the convention site in New Jersey. It also meant including four additional cities in the United States as well as traveling to Israel, Germany, Holland, and England. Of course, with this major expansion, we were now dealing with hundreds of additional hours of raw footage that necessitated the need to hire yet more editors, sound engineers and video engineers. And this is just the tip of the iceberg.

As is customary in the film business, one tries to defer salaries so that all the money is put on the screen. Of course airlines, hotels, restaurants, camera operators, sound techs, video and audio post houses do not defer their costs. Neither do law yers or insurance companies. These people are paid up front. The people who traditionally defer their salaries are the writer, the director and the producers. There are six of us who have worked on this film for over eight months with the hope that our efforts would be recompensed AFTER the film is released. Mike, in particular, has worked an extraordinary twelve hours a day, every day for the entire eight months. This is why I’m asking that you not upload the film to the Internet. If someone, other than yourself and close friends, would like to see the documentary please direct them to www.BronyDoc.com (or directly at our online distributor, www.scrnland.com). It’s a modest amount to pay and it would be greatly appreciated. Also, while we are on the subject of the Internet (YouTube in particular), we want to take this film to the next step in distribution because we think the Brony message needs to be experienced by the general public and not just Bronies. However, for festivals and film distributors to take the film seriously and to give it a wider viewership, the documentary cannot have been available on sites like YouTube.

Please honor our request.

Thank you,

John de Lancie
Twilightblush Pozdě. Já ještě ani nedostal e-mail s linkem a už se to distribuuje na torrentech a YT. John bude mít radost až si to vlákno přečte.

Tak "radost" z toho evidentně měl :/ myslím, že komentář, jež k tomu před pár dny měl, mluvil za vše.
Včera mi ve schránce přistálo DVD s druhým dílem a malou samolepkovou odměnou Twilightsmile už se těším až to ještě před S5 zkouknu.

Nebo můžeme během čekání udělat pro zájemce hromadné promítání, co vy na to?

[Obrázek: rsBE8rl.jpg]
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40