Tak se vám povedlo mě taky namotivovat, nakoupila jsem mamince silikonové formičky a pečeme ostošest!
Jsou to první buchty které jsem kdy v životě pekla sama a líbí se mi tady ty mufiny péct. je to fajn, jednoduché, v košíčkách hezky naporcované a hlavně hrozně čistá práce - takže vám moc děkuju za fajn zkušenost
cupcaky ještě nepečeme, protože s tím jak u nás mufiny mizí se s nima nemá cenu tolik pracovat
dělaly jsme je jako šlehačkovou bábovku a do nich nakrájenou čokoládu jako překvápkové lupínky.
Krém: odlehčená varianta Swiss Meringue Buttercream - 4 bílky + 150g krupicového cukru za stálého míchání přivést ve vodní lázni k 60°C, nechat trochu zchladnout a pak vyšlehat do sněhu (nakonec by měl by zcela studený), nakrájet na díly 250g másla (pokojové teploty) a zašlehat do sněhu, na závěr přidat něco na ochucení (v tomto případě šlo o lžičku vanilkové esence).
A co by jsi si stylově představovala? Oproti americkému buttercreamu je lehčí všechno...
Máslový krém lze odlehčit sněhem z bílku (viz recept v předchozím postu), můžeme udělat krém na sýrovém základě (Mascarpone, Philadelphia, "vhodný čerstvý sýr"..), tvarohovém základě (jeden recept tu již ve vlákně stihl zlidovět)...
Osobně jediné co nedělám jsou pudinkové krémy... nemám k tomu rozumný důvod, jen trauma z dětství...
P.S. Po odmazání nejmenovaného vlákna adminy tu mám podruhé 300. příspěvek..
Po dlouhé době jsem se opět donutil znovu upéct něco jiného, než mainstreamovou buchtu nebo bábovku (I když jak vidím tak tu jsou cupcakes a muffiny také mainstream )
Na potřetí to konečně vypadá, a chutná tak, jak jsem chtěl. K tomu kvalitní čokoláda. Mňamka