Těsto: experimentální čokoládo-vínové (cca 22ks)
necháme ve vodní lázni rozpustit 100 g čokolády + 50g kakaa + 50 ml červeného vína (v tomto případě šlo o polosladký moldavský Cabernet Sauvignon, přičemž množství vína případně upravíme podle potřeby, jelikož záleží na obsahu tuku v čokoládě),
do jiné mísy prosejeme 200g hladké mouky spolu s půl lžičky soli a 1,5 lžičky prášku do pečiva,
225 g cukru krystal utřeme z 125 g másla,
co másla s cukrem postupně všleháme 3 vejce,
do vzniklé směsi postupně po dávkách střídavě všleháváme 125g zakysané smetany, moučnou směs, čokoládovou směs a 150 ml červeného vína,
vypracované těsto dáme do košíčků a necháme péct při 180°C cca 20 minut.
Krém: odlehčená varianta Swiss Meringue Buttercream s limetkou
4 bílky + 150g krupicového cukru za stálého míchání přivést ve vodní lázni k 60°C,
nechat trochu zchladnout a pak vyšlehat do sněhu (nakonec by měl by zcela studený),
nakrájet na díly 250g másla (pokojové teploty) a zašlehat do sněhu,
na závěr přidat kůru z 1 limetky + 1 lžíci limetkové šťávy.