28.03.2013, 19:36
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
29.03.2013, 20:51
Takže cupcakes s vínem...
Ozkoušený recept:
hladká mouka -220g
prášek do pečení - 2 lžičky
sůl - 2ml (2x ta nejmenší odměrka ze sady)
máslo - 90g
cukr kupice - 200g
vaječný bílek ze 4 vajec
bílé víno - 110ml (použit tramín červený výběr z hroznů)
Postup:
1) mouku s práškem do pečení a solí prosejeme
2) máslo nakrájíme na kousky a utřeme z cukrem
3) do másla z cukrem postupně zamícháváme na střídačku víno a mouku
4) vyšleháme bílky
5) vyšlehané bílky vmícháme do těsta
6) naplníme košíčky (mě to vyšlo na 2 formy po šesti, zbytek jsem dal do muffinových single formiček - odhadem by stačilo na další 3 normální cupcakes), pečeme na 180°C cca 20 minut
Recept +/- podle: http://www.wearenotmartha.com/2011/02/wh...-cupcakes/.
Jsou výborné sami o sobě (s manželkou jsme jich půlku zlikvidovali bez krému - jen tak se "zbytkem" vína).
Krém tu zatím publikovat nebudu... vytvořil jsem z Philadelphie hmotu, která nechce dostatečně ztuhnout, takže na tom budu muset ještě kapku zapracovat (příliš mnoho přidaného vína - rozhodně se mi podařilo odhalit, kolik vína bylo z hlediska výsledné konzistence příliš ). Osobně nicméně už tak jako tak odhaduji, že na výše uvedené těsto je krém z Philadelphie příliš výrazný a přebíjí "charakter" těsta... takže recept příště zkusím zopakovat s méně výrazným krémem...
Ozkoušený recept:
hladká mouka -220g
prášek do pečení - 2 lžičky
sůl - 2ml (2x ta nejmenší odměrka ze sady)
máslo - 90g
cukr kupice - 200g
vaječný bílek ze 4 vajec
bílé víno - 110ml (použit tramín červený výběr z hroznů)
Postup:
1) mouku s práškem do pečení a solí prosejeme
2) máslo nakrájíme na kousky a utřeme z cukrem
3) do másla z cukrem postupně zamícháváme na střídačku víno a mouku
4) vyšleháme bílky
5) vyšlehané bílky vmícháme do těsta
6) naplníme košíčky (mě to vyšlo na 2 formy po šesti, zbytek jsem dal do muffinových single formiček - odhadem by stačilo na další 3 normální cupcakes), pečeme na 180°C cca 20 minut
Recept +/- podle: http://www.wearenotmartha.com/2011/02/wh...-cupcakes/.
Jsou výborné sami o sobě (s manželkou jsme jich půlku zlikvidovali bez krému - jen tak se "zbytkem" vína).
Krém tu zatím publikovat nebudu... vytvořil jsem z Philadelphie hmotu, která nechce dostatečně ztuhnout, takže na tom budu muset ještě kapku zapracovat (příliš mnoho přidaného vína - rozhodně se mi podařilo odhalit, kolik vína bylo z hlediska výsledné konzistence příliš ). Osobně nicméně už tak jako tak odhaduji, že na výše uvedené těsto je krém z Philadelphie příliš výrazný a přebíjí "charakter" těsta... takže recept příště zkusím zopakovat s méně výrazným krémem...
30.03.2013, 11:18
Super recept !
30.03.2013, 18:34
Docela by me zajimalo, jak to testo po upeceni chutna. Je asi nakysle co?
30.03.2013, 18:38
Já jednou vinné dortíčky měl, a nakyslé vůbec nebyly Měli sladkou vinnou chuť. Pokud vím, tak lepší než víno samotné, co se do toho dávalo (Samozřejmě že žádný tesco šmejd. Rádi si potrpíme na kvalitě )
31.03.2013, 08:29
Tak, tak.. nakyslosti se člověk rozhodně bát nemusí i když samozřejmě nemohu ručit za to, co se kdo rozhodne do těsta nalít za "víno". V tomto konkrétním případě dostalo nádech po hrozinkách, medu, skořici a ... víně .
Těsto má celkem dost cukru samo o sobě, takže pokud člověk nepoužije nějaký patok, může jít klidně i o suché víno. Samozřejmě pokud chceme dobrý výsledek, chce to dobré víno, ale to platí o vaření z vína obecně. Říkám dobré, neříkám drahé... Tenhle konkrétní tramín kupujeme přímo od vinaře na Moravě tuším za cca 74 Kč láhev a už jsem pil dost láhví v cenové hladině 200-300 Kč (hladina pražských obchodů) které mu nesahalo ani po kotníky - kdo to s vínem myslí trochu vážně a nechce zbytečně ubližovat peněžence, si prostě musí najít vlastní zdroje...
Těsto má celkem dost cukru samo o sobě, takže pokud člověk nepoužije nějaký patok, může jít klidně i o suché víno. Samozřejmě pokud chceme dobrý výsledek, chce to dobré víno, ale to platí o vaření z vína obecně. Říkám dobré, neříkám drahé... Tenhle konkrétní tramín kupujeme přímo od vinaře na Moravě tuším za cca 74 Kč láhev a už jsem pil dost láhví v cenové hladině 200-300 Kč (hladina pražských obchodů) které mu nesahalo ani po kotníky - kdo to s vínem myslí trochu vážně a nechce zbytečně ubližovat peněžence, si prostě musí najít vlastní zdroje...
31.03.2013, 11:32
Jojo, pražáci nikdy nebudou mít na moraváky
Proto mám zásobu od známých
Proto mám zásobu od známých
31.03.2013, 12:19
May, vďaka, to musím vyskúšať Čo sa týka vína, ak je človek Moravák (alebo tam má známych), má veľkú výhodu. Slovenské vinohradnícke oblasti zatiaľ zmapované nemám.
07.04.2013, 20:58
Hotsteppa - shame!! ale nie, niekedy ti donesiem ochutnať z nášho domáceho vína - sladké ako tokaj, ale oblasť skôr k Tibave
no a k téme: našla som tento obrázok, (ale recept nie ), tak sa s vami podelím aspoň o nápad
vraj sú to čerešne, ale mne sa to podobá na jablká a hneď ako som to uvidela, spomenula som si na AJ
no a k téme: našla som tento obrázok, (ale recept nie ), tak sa s vami podelím aspoň o nápad
13.04.2013, 11:15
(25.03.2013, 19:32)eseona Napsal(a): [ -> ]Když jsme u toho vaření se ciderem - v Cider clubu (kamenný obchod v ulici Řeznická v Praze - poblíž Karlova náměstí) se dá koupit za necelých sto padesát korun celá ciderová kuchařka Jsou tam docela zajímavé věci - včetně muffinů, koláčů, vaflí, perníku nebo zmrzliny (o slaných jídlech s masem i bez něj a všelijakých drincích nemluvě)
http://www.talpress.cz/shop/produkt/223-...l?katID=11
Řízek! A další! A zase! Mám hlad a velkej!
PS: Pust si to na 0:23
PS: Pust si to na 0:23