Bronies.cz

Úplná verze: Pečeme !
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Dá se to udělat i bez jablek ? Sice mám rád Applejack, ale jablka v mém žebříčku oblíbeného ovoce nejsou moc vysoko Rainbowlaugh
pidi, ak by si niečo takéto, mnou vyrobené chcel, príď v júni na zraz do Košíc Ajsmug

Flippy, myslím, že určite by to šlo aj bez nich, ale neviem, ako by to chutilo.. to by si asi mal vynechať aj škoricu. A namiesto toho daj nejaké hrozienka
Zkusím najít ten můj někde Rainbowlaugh (Měl jsem takový hnědý těsto, s čokoládovými kousky, mmmm Rainbowlaugh)
Flippy, tie muffiny, čo som tu dával, piekla sestra (robím jej reklamu Twilightsmile ) a myslím, že to kľudne pôjde aj bez jabĺk.
Do bilkoveho snehu muzete pridat i ovocny protlak, sirup, nebo cokoliv tekuteho ochuceneho. Ale vseho s mirou, jinak bude snih ridky. To se potom resi pridavanim cukroveho rozvaru (sirupu - cukru svareneho s vodou na urcitou teplutu) to je snih stalejsi a z toho ze prave dela napln do trubicek, indianu a na snehove pusinky (samozrejme s mirnymi obmenami postupu).
Hlavne to nesmi byt mastne, jinak se s nadychanou naplni muzete rozloucit Twilightsmile
Mno a ještě můžeme doplnit, že buď můžeme přidat do bílků zahřátý cukrový rozvar, nebo můžeme udělat cukrový rozvar z bílků a pak ho vyšlehat... tuším, že mi svého času někdo říkal, že první varianta (teplý sirup do bílků) je italská metoda a druhá varianta (ohříváme bílky z cukrem) je švýcarská).
Ona je jedno jaka je to metoda, my jsme se ucili spoustu metod, jak delat ruzne druhy snehu, ale to je na dlouhe popisovani, nehlede na to, ze na nektere ani v CR nejsou suroviny a vyrabi se tak dezerty vicemene jen na hotelich Pinkiesmile
Tip na nějaké zásadní vylepšení? Pinkiehappy
Kup si teplomer na cukr Rainbowlaugh
Je to fajn vec, da se s nim merit i teplota pri peceni a podobne. Nemusi se s nim merit jen teplota cukrovych rozvaru Twilightsmile
A přestat se pokoušet odhadnout stupeň lomu? To by mohlo začít hrozit, že se pořádně naučím karamel... Rainbowlaugh

Mno.. vzhledem k tomu, že do 100°C používám teploměr na čaj a nad 100°C jedu od oka či používám digitální vidličku z obchodu kde mají i kávu (dárek) , tak bych si někdy mohl koupit něco pořádného. Akorát jak jsem tak koukal na spec. teploměry na cukr kolem 1000 Kč, mám spíš chuť vyrazit do laboratorních potřeb... Jakou máš osobní zkušenost s teploměry?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44