Bronies.cz

Úplná verze: Lucidní snění aneb portál do Equestrie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
(09.09.2012, 10:13)Northern Cross Napsal(a): [ -> ]Většinou si to uvědomím při nějakém rychlém pohybu (jízda dopravním prostředkem, točící se turniket), první pokus něco změnit se mi obvykle podaří, ale pak ze snu vypadnu.
Já se zase často přistihnu, že se probudím pádem. Fyzicky sice ležím na posteli, ale ve snu padám (a někdy se dokonce stane, že si během toho stihnu uvědomit, že se mi to jen zdá), tím se probudím, jenže mozek ještě ve snu zaregistruje přerušení pádu, uloží si to do svého ekvivalentu RAM, kde to zůstane i během procitnutí, a neuvědomí si, že to není skutečnost a že není přerušen samotný pád, ale jen sen a (v tu chvíli pro něj zcela logicky, protože co je přerušením pádu jiného, než dopad, žejo Rainbowlaugh) nasimuluje dopad, takže sebou trhnu jako bych na tu postel spadl z třiceti centimetrů (nehledě na to, jaká byla výška ve snuPinkiehappy).

(14.10.2012, 17:09)monicagranger Napsal(a): [ -> ]Už se mi několikrát povedlo uvědomit si, že se mi ten sen jen zdá a a nejednou jsem jej úplně ovládala...

Takové věci si pamatuju především, když se mi stanou ve chvíli, kdy se v tom snu s někým bavím.
Uvědomím si, že se mi to jen zdá, v tu chvíli tam můžu udělat absolutně co chci, ale zároveň to má za následek to, že ten, s kým jsem se bavil ztratí svou osobnost, (viz quote Jamise)
(15.10.2012, 00:06)Jamis Napsal(a): [ -> ]Není možné si v představě (vzdor tomu, co někteří tvrdí) vytvořit reálnou samostatně myslící bytost, která by odpovídala lidskému vědomí...
a kdybych v tom chtěl pokračovat, musel bych vymýšlet i jeho dialog Rainbowlaugh.
No a pak se předivo snění potrhá a probudím se.

Jinak se mi teda ještě stává, že vím, že už nejsem vzhůru, ale absolutně neodhadnu jak dlouho a nic se mi nezdá (možná během toho usnu, ale probudím se tak, že mi přijde, že to nebylo přerušeno). Nestává se to extra často, ale když, tak během usínání.
Mimochodem, stává se taky někdy někomu, že dostává reprízy snů nebo sny na pokračování? Občas to u mě funguje jako film Rainbowlaugh. Jediná věc, co se mi nelíbí (ale jen zpětně, maximálně při mikroprobuzení mezi sny, protože když jsem ve snu, tak jde logika z okna), je, jak často se mi ve snech mění identita má i identita "postav" okolo mě. Nedávno jsem měl sen o zombie apokalypse, který jsem začínal na jiném místě, možná jako někdo jiný a rozhodně s jinými spolužáky, než s kterými jsem skončil (ono ty moje sny, když už jsou, tak mají tendenci sdružovat se do komplexů a plynule přecházet jeden do druhého, někdy tak, že jsem během mrknutí oka někdo jiný, někdy tak, že se postupně mění výše zmíněná identita všeho kolem ... když to takhle vysvětluju, zní to blbě, co? TwilightblushPinkiehappy).

EDIT: Jinak jak tu Damael psal, v Pavučině snů si hlavní hrdina rozškatulkoval a seřadil mysl do podoby takového imaginárního skladu/knihovny. Vždycky se tam dokázal v podvědomí dostat jako by tam přímo byl fyzicky a uspořádat a přemístit si svoje vzpomínky a myšlenky v podobě papírových záznamů. Nejsem si jistý, jaký to má vztah tady k tomu, ale nápad je to zajímavý Pinkiehappy.
Jo nwm proč ale už se mi taky podařilo ovládnout sen sice né tak abych si uvědomil, že jsem ve snu ale začal jsem v něm normálně uvažovat.... Bylo to divný Rainbowlaugh " Brácha řídil a řekl mi ať si sednu dozadu Rainbowlaugh já už si tam pomalu sedal a hele brácha sedni si ty a najednou jsem byl brácha a on byl já xD. Během cesty nás pronásledovali policajti nwm proč možná že ještě nemam řidičák Rainbowlaugh. Tak sem si řekl: Proč policajti proč né třeba mane6? a v tu chvíli za náma jeli policajti na normálních ponících Rainbowlaugh, tedy kromě dvou ti létali na Luně a Fluttershy. " Jo todle bylo docela zajímavé a ani netuším jak jsem si to dokázal všechno vymyslet Rainbowlaugh . Po té co se auto změlino v draka jsem si uvědomil že je to opravdu sen a zazvonil budík Rainbowlaugh .
(14.10.2012, 15:27)Frolda Napsal(a): [ -> ]Dnes se mi povedl obrovský pokrok!!!...

To tedy gratuluju Ajsmug Jak dlouho ti trvalo vytvořit si návyk?



(14.10.2012, 17:09)monicagranger Napsal(a): [ -> ]prý se někteří lidé dokážou z lucidního snění probudit, když chtějí a ne když prostě procitnou o.o

Do takového stádia se dostaneš časem - tréninkem, mozek si musí zvyknout na, jak bych to řekl, nový režim snění-bdění Pinkiesmile Takové řízené probouzení není nic neobvyklého, viz například Kubajsovy postřehy Twilightsmile A například u metody WILD je to velmi užitečné.



(15.10.2012, 00:06)Jamis Napsal(a): [ -> ]Ideální na LD je svět, který si vytvoříš sám (nemusíš se zaobírat tím, že má pevnou předlohu) nebo do kterého se dokážeš snadno ponořit a jeho principy ti přijdou přirozené.
Pravdu díš, ale časem a zkušenostmi by jeden mohl být schopen vytvořit i svět podle pevné předlohy, přecejen, naše běžné sny se často odehrávají na nám více či méně známých místech (ať už reálných, herních či filmových).

Citace:Není možné si v představě (vzdor tomu, co někteří tvrdí) vytvořit reálnou samostatně myslící bytost, která by odpovídala lidskému vědomí
Jestli narážíš na tulpu, tak to budu tvrdit dál. Leč slovo "reálná" už zavání Frankensteinem Pinkiesmile
Každopádně, zavzpomínal jsem na některé sny a mám dojem, že postavy, které by se dali nazvat vedlejšími, se tam chovali srovnatelně s NPC z her vydaných před rokem 2000, ale jsem si jistý že ve snech kde sehrávala hlavní úlohu jedna další postava (mimo mě), její chování bylo autentické (Drakasin by určitě mohl vyprávět Rainbowlaugh ), jak se však zdá, platí to jen do chvíle, kdy si uvědomíme, že je to sen. Ale to, že byla další osobnost přítomna v nekontrolovaném snu, značí že to možné je, čili by to nějakým způsobem mělo být možné i ve snu lucidním.

Avšak jak u místa tak u osobnosti nastává konflikt vědomí - architekta lucidního snu a podvědomí - architekta přirozeného snu. Jen je přinutit ke spolupráci Twilightoops
Mě to trvalo asi dva měsíce intenzivně, pokud nepočítám pětileté často nesouvislé vedení snového deníku a oblibu pro sny.
Myslel jsem, jak dlouho jsi trénoval techniku podprahových zpráv, než se objevily i ve snu Pinkiesmile
Nijak, Já jsem jí moc netrénoval. Jen jsem se párkrát vyloženě zaměřil na to, že těsně před spaním jsem si říkal.

Tak dneska jdu spát a uvědomím si lucidní snění. Přesně po šesti hodinách spánku.

To jsem dělal dva týdny.
(15.10.2012, 11:22)Pajzl Napsal(a): [ -> ]
(15.10.2012, 00:06)Jamis Napsal(a): [ -> ]Ideální na LD je svět, který si vytvoříš sám (nemusíš se zaobírat tím, že má pevnou předlohu) nebo do kterého se dokážeš snadno ponořit a jeho principy ti přijdou přirozené.
Pravdu díš, ale časem a zkušenostmi by jeden mohl být schopen vytvořit i svět podle pevné předlohy, přecejen, naše běžné sny se často odehrávají na nám více či méně známých místech (ať už reálných, herních či filmových).

Myslel jsem to spíše naopak - je snažší tvořit svět, který pevnou předlohu nemá, nebo je předloha jen volnou inspirací - netřeba se tolik soustředit na 100% autentičnost.

(15.10.2012, 11:22)Pajzl Napsal(a): [ -> ]
Citace:Není možné si v představě (vzdor tomu, co někteří tvrdí) vytvořit reálnou samostatně myslící bytost, která by odpovídala lidskému vědomí
Jestli narážíš na tulpu, tak to budu tvrdit dál. Leč slovo "reálná" už zavání Frankensteinem Pinkiesmile

Ano, narážím přesně na tenhle fenomén Pinkiesmile tak to řeknu jinak - samostatně myslící bytost ve svém vlastním vědomí nevytvoříš. V krátkém horizontu se to tak může zdát, ale ani sebedokonalejší představa ti nenahradí samostatnou lidskou mysl, ať se budeš snažit jak chceš. Což na druhou stranu nevadí, pokud není tvým cílem utéct od skutečné reality ke snové "realitě".
(15.10.2012, 21:56)Frolda Napsal(a): [ -> ]Nijak, Já jsem jí moc netrénoval. Jen jsem se párkrát vyloženě zaměřil na to, že těsně před spaním jsem si říkal.

Tak dneska jdu spát a uvědomím si lucidní snění. Přesně po šesti hodinách spánku.

To jsem dělal dva týdny.

Podivuhodné, jak to u tebe jde všechno rychle Pinkiesmile



(15.10.2012, 22:53)Jamis Napsal(a): [ -> ]Myslel jsem to spíše naopak - je snažší tvořit svět, který pevnou předlohu nemá, nebo je předloha jen volnou inspirací - netřeba se tolik soustředit na 100% autentičnost.

Vždyť tak jsem to myslel taky, proto tam mám to "ale" Twilightsmile

Citace:Ano, narážím přesně na tenhle fenomén Pinkiesmile tak to řeknu jinak - samostatně myslící bytost ve svém vlastním vědomí nevytvoříš. V krátkém horizontu se to tak může zdát, ale ani sebedokonalejší představa ti nenahradí samostatnou lidskou mysl, ať se budeš snažit jak chceš. Což na druhou stranu nevadí, pokud není tvým cílem utéct od skutečné reality ke snové "realitě".

Nenapadlo mě, že to myslíš až takhle doslovně, samozřejmě, všechny tyto jevy jsou řízeny mozkem dotyčného, v podstatě je to komunikace se samým sebou, a jak moc autenticky bude vypadat, záleží jen na mozku a částečně také na vůli jeho majitele. Taková tulpa má tím pádem stejný mozek jako člověk, pouze "myslí" na úrovni, kerou vědomě nevnímáme, čili může působit dojmem samostatně myslící osobnosti v jakémkoliv časovém horizontu.
Jak ale víme, mozek si s námi rád hraje, jak nám dokazuje nepřeberné množství psychických poruch, (u tulpy to znamená samovolný vývoj jejího charakteru), proto opravdu není dobré se k ní upínat.

Zprvu jsem byl k lucidnímu snění skeptický, ale možná, že to aj funguje, jenom mě to nemá rádo.

Lehnu si tak, jak se píše na prvních příspěvcích tohoto fóra, to jest - natáhnu se, dám ruce podél těla a snažím se nehnout, což není ani tak velký problém.

Při prvních pokusech se nic moc nedělo, jen jsem ležel, ale že bych lucidně snil, tak to ne.

Avšak teprve nedávno se mi při mých snahách začaly promítat různé obrazy. Avšak nechápu proč, ale vždy ve chvíli, kdy frekvence promítání obrazů začíná být častější a i samotné obrazy jsou jasnější a trvají déle, tak dojde k nějakému neuvědomělému reflexu - pohnu rukou, pootočím hlavou, převalím se. Bohužel to je reflex a ten protě nejsem schopen předem předpovědět, natož ovládnout a vždy mi to překazí mou snahu.

Dnes jsem to zkusil ještě jednou:
Zase jsem se natáhl a nehnul. Po chvilce jsem začal cítit jak moje tělo začíná postupně těžknout, počínaje nohama až se to dostavilo k hrudníku, takže se dostavil další pocit a to že dýchání je obtížné a začal jsem brát menší nádechy. Opět po nějaké době se dostavila další fáze - mozek si začal se mnou pohrávat. Naskakovali mi různé pocity naštěstí jen na krátkou dobu, jako například: točení hlavy, blouznění, zmatení, strach. Asi nejdelší pocit, který mi byl hodně nepříjemný byl pocit, že se vznáším - musel jsem se usilovně soustředit, abych opravdu ničím nepohnul. Tohle trvalo opravdu dlouho, ale jakmile to odpadlo, tak jsem se dostal do další fáze - začal jsem vidět různé obrazy, zprvu jen kratičkou dobu, ale jak čas utíkal, obrazy začínaly být jasnější a trvaly déle. Ve chvíli, kdy to začalo být opravdu zajímavé, tak se dostavil reflex - avšak tentokrát to nebylo jen pohnutí rukou, ale začal jsem se dávit. Samozřejmě, že jsem se okamžitě probral Ajsleepy

Nevím jestli dělám něco špatně, ale můj mozek zřejmě nechce, abych lucidně snil Pinkiesad2
Mě to spíš připadá, že se v tom jednoduše neustále zlepšuješ Pinkiesmile
Leč dávení si nedokážu vysvětlit. Jestli, pokud jsem dobře pochopil, tě při tvém posledním pokusu už žádné reflexy nerušili, (nebo ses o nich jenom nezmínil?), možná z nějakého důvodu nepracoval ani reflex polykací, ale to by bylo přinejmenším zvláštní.
A taky doufám, že jsi nezůstal jenom u těch prvních příspěvků, ale přečetl sis téma celé Twilightsmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25