Bronies.cz

Úplná verze: Lucidní snění aneb portál do Equestrie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Host

Ještě mě napadá pár věcí (když si to po sobě s odstupem čtu)
- tuto zkušenost jsem prožil cca 20 - 30krát
- pokud v tom ovlivnitelném snu nejdu spát, zpravidla se do cca 10 min probudím (10 min snového času, nevím kolik reálného).
- Když jdu v ovlivnitelném snu spát, spím cca 45min reálného času. Je to +-5 minut přesně.
- Vždycky si v ovlivnitelném snu nějak upravím interiéry, aby tam byla postel a klid.
- Občas zapomenu puštěné rádio na att (ztlumení kvůli telefonování) Přes motor to není slyšet, ale po vypnutí motoru to potichu hraje. Párkrát se mi do snu vloudilo i něco z rádia, vždy jsem si to uvědomil ale neprobudil se. Uvědomil jsem si ale jen známé věci, třeba znělku (rádio beat...první bigbít v čechách.../é...é...évropáááá...evropa dvě...atd.), nebo nějaký hodně známý hit.
- Probuzení ze snu který ovlivňuji je jednoduché, stačí silně zavřít oči (co nejkřečovitěji), a jsem vzhůru. Což je asi odpověď na otázku, zda to nemůže nějak uškodit - člověk si musí uvědomovat, že to je jen sen a vědět, jak okamžitě odejít ven.
- Nedávno jsem četl něco o astrálním cestování. Je to dost podobné, ale zavání to okultismem a na tyhle věci si radši dávám pozor...
- Sny zpravidla probíhají na místech, která jsou mi známá, ale jsou nějak upravená (něco chybí, něco přebývá, občas je to splácanina více míst dohromady)
- občas se objeví nějaká absolutní blbost (naposledy byla místo skutečného auta ve snu obrovská hračka mého 2letého bráchy - uplně nerealistické plastové červené autíčko) tyhle chyby podvědomě opravuju. Probíhá to tak, že si řeknu: To je pitomost, a najednou je to správně
- Ve snu jsem se párkrát viděl z leteckého pohledu
- Co si vzpomínám, je to zpravidla po náročném dni, kombinaci psychické a fyzické námahy (prořez stromů, sekání křoviňákem, střih živých plotů atd. + celý den v autě většinou v místech kde to moc neznám - musím se soustředit na cestu) a mam v sobě pár kafí
- Ještě k inceptionu: přemýšlel jsem že bych si našel nějaký "totem" - pro ty co neviděli tento film (je skvělěj, stojí za to ho shlídnout): Je to věc, která ti nějakým způsobem pomůže si uvědomit zda jsi v realitě nebo ve snu.) Zatím jsem ale vždy rozlišil co je sen a co ne, tak neím, zda je to potřeba. Kdybyste v tomhle mohli poradit (pajzle?) byl bych rád.
- V posteli se mi tohoto stavu podařilo dosáhnout jen v omezené míře a jen když jsem byl malý (první stupeň základky - trochu jsem ovlivňoval sny, ale nijak zvlášť - třeba jsem jen ovlivnil co chci říct)

To je zatim vše, případné dotazy rád zodpovím.
Na (O)OBE není imho nic okultního. V Bibli se to stávalo furt (např. Zjevení Janovo, kdy Jan napsal po OBE Knihu Zjevení). Bůh jen varoval, že když dete do OOBE a dete tam, kam při OOBE dete, tak že tam jsou démoni, kteří sice nemůžou ublížit člověku jakkoliv, ale umí mluvit a že se pokusí otřást s vírou daného člověka atd.
Navíc sny jsou údajně OBE... ale v trochu jiné verzi OBE.

Host

(28.09.2012, 20:47)Drakasin Napsal(a): [ -> ]Na (O)OBE není imho nic okultního. V Bibli se to stávalo furt (např. Zjevení Janovo, kdy Jan napsal po OBE Knihu Zjevení). Bůh jen varoval, že když dete do OOBE a dete tam, kam při OOBE dete, tak že tam jsou démoni, kteří sice nemůžou ublížit člověku jakkoliv, ale umí mluvit a že se pokusí otřást s vírou daného člověka atd.
Navíc sny jsou údajně OBE... ale v trochu jiné verzi OBE.

Jasně, ale potom jsem tam narazil na místa, která přímo souvisela s určitou spoluprací s démonickými silami atd., což v Bibli určitě není (toho bych si všimnul Rainbowderp )
Ale jinak díky za příspěvek, je pravda, že z mý strany to vyznělo možná až moc vyhraněně.
už nedávno jsem naznačoval že své podvědomí spravuji přes spánkové pochody a je to v podstatě jednoduché.protože jsem člověk odlišný nevím jak to popsat ale pokusím se podívejte se na pavučinu snů a tu pasáž ve které ukazuje svou mysl,tak takhe to je i u mě nejspíše ale pozor já mám obrovský komplex všeho možného v hlavě a to vše se protína s mím plným vědomím tak že jeto dobré i zlé zároven.třeba jako cítím bolest a najduji pak se chvíli soustředím a potlačím ji takže to je plus mínus je že neustále víte na co myslíte a všechny city jsou silnější a život tvrdší plus je že umíte ovládat svou tvář praktický vždy tak děkuji za přečtení a hezký den/noc
Ano, jsem to já a mám tu zase drobný, drobňoučký report Rainbowlaugh

Za poslední dobu mé výzkumy moc nepokročily. Soustředím se nyní například na to, uvědomit si, že jsem ve snu, udržet si ho atp.

Také, když se probudím a vím, že nejdu třeba do školy, tak se snažím mít zavřené oči a vrátit se do snu. Jednou se mi to i podařilo, ale byla to jen krátká doznělka.

Každopádně měl jsem dost zajímavý sen, ale znáte to, ve snu se dějí věci Rainbowlaugh

Jako císař (nesuďte, jen čtěte) jsem přerozděloval nově postavené byty mým známým ze školy (patrně se jednalo o nějaké protekční nebo tak něco. Vždycky jsem si byt prohlédl a zjistil, jestli je dobře postavený a zda tomu a tomu vyhovuje, jestli je tam sociální zařízení atd.

Místnosti byly samozřejmě špatně postavené. Často se stalo, že chyběla koupelna, která byla někde schovaná nebo tak. Jednou jsem také viděl šest postelí vedle sebe a koupelnu za tím, stačilo dát molytanovou zeď na stranu.

Nicméně, když jsem byt předal, napsal jsem na dveře:

WoD číslo 1 (došel jsem až do sedmičky)
Obsazeno

Pak mi sen zmizel. Nejedná se sice o pony tématiku, ale souvisí to s lucidním sněním a mám pro to důkazy.

Když jsem nemohl najít u jednoho bytu koupelnu, tak jsem jí prostě chtěl tak moc, až jsem jakoby podvědomě odendal molytanovou stěnu a našel jí tam.

Nyní se můj výzkum zaměřuje pouze na to, uvědomit si, že se jedná o sen a také o to, udržet sen co nejvíc to jde.
(27.09.2012, 20:42)TheKubajs Napsal(a): [ -> ]- Ještě k inceptionu: přemýšlel jsem že bych si našel nějaký "totem" - pro ty co neviděli tento film (je skvělěj, stojí za to ho shlídnout): Je to věc, která ti nějakým způsobem pomůže si uvědomit zda jsi v realitě nebo ve snu.) Zatím jsem ale vždy rozlišil co je sen a co ne, tak neím, zda je to potřeba. Kdybyste v tomhle mohli poradit (pajzle?) byl bych rád.

V Inception šlo o to, že když ti někdo násilím přižene a vytvoří sen a o totemu neví, nenajdeš ho u sebe a tím poznáš že je to sen. Ale když si sen vytvoříš ty sám, o totemu samozřejmě víš, takže ho není problém mít i ve snu, otázkou také je, jestli by tě vůbec napadlo ho prověřit. Sice by to možná mohlo fungovat jako zpráva od podvědomí - "Nemáš totem - sníš", ale netuším, jak by se dala taková asociace vytvořit Pinkiesmile


(29.09.2012, 23:11)Frolda Napsal(a): [ -> ]...Nyní se můj výzkum zaměřuje pouze na to, uvědomit si, že se jedná o sen a také o to, udržet sen co nejvíc to jde.

Jop, i když jeden sen vlastně vědomě ovládá, často ho ani nenapadne že sní. Je celkem zajímavé, že ve spánku je chápání reality posunuto do úplně jiných mezí a nevznikne nejmenší pochyba o "zdravém rozumu", když se na vás valí stádo zombíků.

Teda já vám jen tiše závidím... Pinkiesmile Jsem stále na začátku - prostě jak se soustředím na svůj dech nebo třeba tikání budíku, tak klidně ležím hodinu a prostě neusnu. Applejackunsure

Ale jinak normálně nemám s usínáním problém - to usnu během chvilky.

Host

Tak je to tady. První lucidní sen od doby co jsem zjistil, co je to lucidní sen Applejackconfused.

Dneska byl velmi náročný den. Vstával jsem brzo a včera jsem šel pozdě spát. Byl jsem v Praze za známými, celý den výletil a do toho řešil nějaké organizačně logistické záležitosti. Celý den bez kafe. Takže cestou z Prahy jsem před sjezdem na Mnichovo Hradiště cítil silnou ospalost (ale bez "halucinací") a tak jsem sjel a zastavil na blízké benzínce. Záhy jsem usnul. Přišel sen, kdy jsem se objevil na vyšehradě (tam jsem dneska byl) a se mnou tam bylo pár kamarádů a kolega z práce - víceméně splácanina dneška. Když jsem si uvědomil, že to je sen, řekl jsem si, že zkusím poníky Pinkiesmile Řekl jsem si, že chci být v equestrii. Začaly se mi vybavovat jednotlivé obrazy a místa z ponnyvillu, ale nebyl jsem je schopný slepit do žádného celku. Ve snu mě to velmi rozčílilo a tak jsem nad tím přestal přemýšlet. Tím myslím tento sen skončil, já se ale neprobudil. Po chvíli začal další. (Vnímání času ve snu je ale dost ošidné, kdoví, zda sen skončil a zdály se mi dva, anebo hned pokračoval...)
Objevil jsem se u sebe v ložnici (předpokládám, že kvůli tomu, že jsem dnes přemýšlel nad tím, že tam musím vymalovat). Přemýšlel jsem nad nějakou celistvou scénou z MLP, ale místo toho vylezla z úložného prostoru pod postelí (znáte to, ty otvírací postele) malá Rainbow Dash (že by to bylo kvůli tomu, že jsem včera četl my little dashie?). Ta najednou vyrostla a já se jí mermomocí snažil udržet. Možná až moc silně. Sen se rozpadl a já se probudil. Od doby kdy jsem zastavil uplynulo cca 30 minut. Zkusil jsem znovu spát, ale usnul jsem vždy jen na pár minutek a beze snu. Dal jsem si tedy na benzínce kafe a jel domů.

Poznatky:
- Nedokážu vytvořit prostředí MLP protože neznám jeho celistvý obraz. Něco jako mapu, nebo tak...nevím, od čeho se odpíchnout, pamatuju si jen, že mi v hlave lítal carousel butik, radnice a knihovna a pak pár scének, kdy jsou záběry na větší kus ponnyvillu (konkrétně si pamatuju že tam byla situace jak Zecora přišla do ponnyvillu a všude bylo zavřeno, pak jak CMC jeli ponnyvillem na skůtru a pak tržiště, kde se Fluttershy učila být asertivní.

- Neschopnost vytvořit svět mě ve snu rozzuřila k nepříčetnosti.

- Sen je z velké části ovlivňován tím, co jsem prožil.

- urputná snaha o úpravu snu vede k jeho zhroucení - že by se mozek zatížil příliš na to, aby dokázal ještě spát?

(30.09.2012, 00:44)Pajzl Napsal(a): [ -> ]V Inception šlo o to, že když ti někdo násilím přižene a vytvoří sen a o totemu neví, nenajdeš ho u sebe a tím poznáš že je to sen. Ale když si sen vytvoříš ty sám, o totemu samozřejmě víš, takže ho není problém mít i ve snu, otázkou také je, jestli by tě vůbec napadlo ho prověřit. Sice by to možná mohlo fungovat jako zpráva od podvědomí - "Nemáš totem - sníš", ale netuším, jak by se dala taková asociace vytvořit Pinkiesmile

Za moudrou radu děkuji ti, nad věcí touto popřemýšlím ještě Twilightsmile
Zajímavé poznatky... Pinkiesmile
(30.09.2012, 20:56)TheKubajs Napsal(a): [ -> ]...

- Neschopnost vytvořit svět mě ve snu rozzuřila k nepříčetnosti.

- Sen je z velké části ovlivňován tím, co jsem prožil.

- urputná snaha o úpravu snu vede k jeho zhroucení - že by se mozek zatížil příliš na to, aby dokázal ještě spát?

S tím zatížením si na to zřejmě kápnul Twilightsmile Ve tvém případě tomu navíc dopomohlo i to rozzuření.

S celým Ponyvillem to bude opravdu oříšek, mohl bys však začít s něčím menším - Twilightina knihovna například, ta je zmapovaná, jak jen to jde Pinkiesmile Nebude také na škodu, pokud se ještě v epizodách podíváš na nějaké scény odtamtud a pokusil ses to zapamatovat (nejlepší na to bude asi "Look before you sleep"). Pokud si to ještě pustíš na něčem přenosném v autě před spaním, je možné, že tvé podvědomí udělá práci s tvořením snu za tebe Pinkiesmile ).
A obrázky mohou také pomoct: první patro, druhé patro.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25